Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
By mě zajímalo, copak s tím má pojišťovna společnýho? To zas byla nějaká „fundovaná“ nezištná rada, že?
Přerušení studia je potřeba tuším k pobírání PPM (mateřská). A ani tam si nejsem moc jistá…
Celodenní péče o dítě či její zajištění se podle mě nevylučuje s pobíráním RP, dokud ho nemáš v jeslích nebo ve školce. Řídila bych se tím, co řekli na UP, kam rodičák spadá
To teda fakt nevím, já studovala denní studium, rodičák jsem měla normálně na sebe a nikdy s tím nebyl sebemenší problém ![]()
V pojišťovně určitě kecali.
Rodičák při denním studiu jsem měla. Dřív byla možnost jít i na mateřskou a to se muselo studium přerušit, ale u rodičáku ne.
Há jsem při denním studiu pobírala i PPM, u rodičáku by tuplem neměl být problém
takovýhle žblebty od lidí, co by o tom měli něco vědět, mám moc ráda ![]()
Já studuju denní formou a na pojišťovně chtějí buď ukončení studia nebo potvrzení o studiu.
@Oter no a když dám potvrzení o studiu, tak ale ten příspěvek budu dostávat nebo ne? ![]()
@Anonymní píše:
@Oter no a když dám potvrzení o studiu, tak ale ten příspěvek budu dostávat nebo ne?
Neboj budeš.
Hele já taky studuju denní a mě ještě před porodem řekli na pojištovně, že až budu mít vyřízený ten rodičovský příspěvek na ÚP tak mám jen přijít a říct jim to a oni si napíší místo studia tu rodič. dovolenou a nic víc Jaksi jsem tam teda ještě nestihla zajet, tak snad to nevadí, zdravotní pojištění stejně platí stát tak jako tak.
Ahojky holky. Mám problém. Studuju na denním studiu, měla jsem vše vyřízené, na ÚP mi řekli, že dostanu rodičák přes přítele a studovat můžu. Dnes na pojišťovně při vyřizování pojišťovny malé příteli řekli, že musím donést potvrzení o ukončení studia, abych dostala rodičák. Je to pravda? Na ÚP půjdu v pondělí si to ověřit. Jak to teda je?