Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prestehuj se na jih moravy a muzes chlastat aniz by te nekdo obvinoval z alkoholismu
tekutiny a piti je urcite spravny zarazeni ![]()
Já si taky občas ted v tom vedru dám třeba max 3 piva na zahrádce, a mám 4měsíčního syna, no a co? Ať si okolí říká co chce, opilá z toho nejsem ani náhodou, pro mě je pívo na žízen (taky sem právě z Moravy hehe
) A každej pátek si s přítelem dáme ve dvojku 2litry vína, ale to už jak malý spinká bo víno mi leze do hlavy rychle… ![]()
Tak podle mě je rozdíl mezi relaxační sklenkou piva či vína a vyžahnutím celé flašky, nejlépe o samotě ![]()
To první klidně udělám i sama (mi teď jedou ty nízkoalkoholické limonádičky typu Staropramen Lemon), ale kdybych si otevřela flašku vína nebo nedejbože tvrdýho alkoholu a vyžahla ji za večer, to vše vícerokrát jak jednou za uherský rok, tak bych řekla, že mám sakra problém…
Tož tak. Relaxovat se dá i u filmu, knížky, ve vaně ![]()
Ahoj.. Taky si večer (až malá usne-a to mám jen jedno dítko) dávám pivko.. Ale jedno mi většinou stačí. Někdy mám ale chuť se opít do němoty.. Ještě kojím, takže se musím kontrolovat. To jedno do dalšího ranního kojení vyprchá
ale trochu se bojím, že až kojit nebudu, tak už se tak kontrolovat nebudu
tak je to u mě ![]()
Mam to stejne jako ty zakladetlko akorad s tim rozdilem ze me predtim nikdy alkohol nechutnal a piju ho jen na uklidneni, depta me porad chlap, rikam si ze uz jsem asi zavisla…
Příspěvek upraven 18.06.12 v 14:29
Já mám sedmiměsíční dcerku a při nákupu si tam taky fouknu plechovku a už ji otvírám skoro ve výtahu
ale asi vím co myslíš… ne úplně výčitky, ale takovej stav k zapřemýšlení…
hodněkrát jsem přemýšlela, jestli třeba na tom pivu fakt nejsem závislá a nutně ho potřebuju apod. ![]()
@peluani píše:
Mam to stejne jako ty zakladetlko akorad s tim rozdilem ze me predtim nikdy alkohol nechutnal a piju ho jen na uklidneni, depta me porad chlap, rikam si ze uz jsem asi zavisla…
Veltlínské zelené se sodou… člověk se po tom opije asi tak jako po vykloktání ústní vodou, ale účinnek po stresujícím dni je neporovantelný
![]()
Ahoj,
tak první měsíce jsem nepila, neměla jsem sílu ani tu blbou láhev otevřít, natož vypít. Kolem roku dětí jsem nasávala jak duha a došlo mi, že je něco špatně. Dost jsme se hádali s chlapem a já byla hotová z dětí a k tomu další problémy. No a teď si občas večer dám, když mám chuť skleničku vína u filmu nebo tu limču Staropramen Lemon, popř. normální pivko. Stačí mi jedno a jsem spokojená. Není to každý večer a ani nemívám nutkání se střískat a odpadnout, takže si z toho hlavu nedělám. A co je hlavní, nenasávám přes den a už vůbec ne s dětmi, to by mi strach nedovolil, na tohle jsem dost ujetá. S dětmi se prostě nepije.
Jo a občas si s chlapem dáme lahvinku o víkendu. Jak tu někdo psal, že dá 2l, tak to bych fakt nezvládla.
Tak my doma alkohol nepijeme skoro vůbec, ale byli jsme tři dny na JM a je fakt, že tam popíjejí dost často, bodejť by ne, když mají vinný sklep u domu
Takže jsme něco málo dovezli i domů a musel to někdo vypít
Takže každý večer sklenička, dvě, ale po týdnu jsem byla ráda, že je to pryč, protože mě to už nechutnalo. Já si nedám pivo ani v hospodě, to si dám radši Kofolu
Každopádně znám hodně mladých rodičů, kteří každý večer načnou flašku vína a stáhnou ji. Relaxují tak po celodenním shonu a řevu.
Pokud to potřebuješ aby jsi se uklidnila, aby jsi se cítila dobře, máš problém.
Tak u nás to zas vypadá jak u abstinentů… tedy bar plný, ale nějak z něj nic neubývá
jelikož já kojím a přítel když ráno řídí, tak si prostě nic nedá ani večer.
Takže u nás se pije jen když přijde nějaká návštěva a i tak je většinou největší zájem o ty ovocné pivní šťávy (jak tu někdo psal) nebo o nealkopivo.
Nicméně pokud někdo pije na uklidnění, tak to podle mě problém je, i pokud to není denně, naopak pokud si dá někdo pivo každý den po jídle, tak to nic nemusí znamenat.
Tak podobnou diskuzi jsem taky založila.
Taky si občas říkám, jestli jsem alkáč, nebo je to tak nějak v normě.
Moje týdenní spotřeba je asi 10půllitru zlatopramen 11 a několik pomerančových radlerů. První pivo, ale otvírám až když děcka spí, nebo spíše co se dotknou postelí
A piju i sama, pokud je manžel v práci, nebo už spí. A dneska v tom vedru, to vidím minimálně na tři kousky. Ještě, že na nás ty supermarkety myslí a maj pořád nějaký akce ![]()
Já to mám jako mlsek. místo bonbónů občas večer sklenička vína, nebo jedna pivní limonáda. A ne každý večer. Zase v létě těch pivních limonád nebo piva může občas být i víc. Právě jsem dokojila, tak se těším, že se přestanu omezovat. ale dvě těhotenství a dvoje kojení způsobilo, že jsem téměř odvykla a po dvou pivech už bych mohla juchat ![]()
Tak předem, abych to odlehčila, vám napíšu, že jsem tápala, kam téma zařadit. Nabídlo se mi Tekutiny a pití.
A taky se chci omluvit za anonym - téma není nijak ke chlubení…

No prostě děti doma řádí a není daleko k tomu, aby si jeden (jedna) večer otevřel(a) lahvinku. Piva, vína, doplňte co hrdlo (a vyšťavenej mozek za celej den) ráčí.
Tak co, jak jste na tom vy? Já zjistila, že tento stav budu muset začít řešit jinak - asi víc zapojím do hlídání okolí, protože se jinak brzo asi uchlastám.