Jsme matky alkoholičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12681
18.6.12 15:31

@BohunkaP Spíš by jsem viděla problém v tom, že většina lidí si myslí, že může kdykoli si nedat. kamarádka taky roky kouřila a tvrdila mě, že závislá není, že kdykoli přestane. Když došlo na těhotenství tak zjistila, že přestat nedokáže.
Je pravda že závilsot může být na čemkoli, ale třeba na čokoládě apod. je míň život ovlivňující než alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.6.12 15:32

Holky a to z toho piva nepribiráte? Vzdyt tam je kalorii celkem hodne…

Bacha zensky alkoholismus je kapanku jiny nez ten u muzu… U zenskych to zacina vetsinou tak, jako se tady pise, pak se pomalu schovavaji flasticky, aby to hlavne nikdo nevidel… Takze nez se u zensky dojde na to, ze je alkoholicka, tak je nekdy docela pozde… Ale to neni prednaska, to je pouze holy fakt.

A srovnavat tycinky s alkoholem to me pobavilo… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.6.12 15:33

@BohunkaP no pít pravidelně denně láhev vína je poměrně dost. Můj otec je strašně dogmatický - kouřil dvě krabičky denně několik let a pak ze dne na dne přestal - on má šílenou vůli. Samozřejmě, ž enikdy nepije tak, že b byl opilý, nebo se válel po zemi, chodil po hospodách, to ne, ale určitá závislot to samozřejmě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
18.6.12 15:33
@goldenka píše:
@BohunkaP Spíš by jsem viděla problém v tom, že většina lidí si myslí, že může kdykoli si nedat. kamarádka taky roky kouřila a tvrdila mě, že závislá není, že kdykoli přestane. Když došlo na těhotenství tak zjistila, že přestat nedokáže.
Je pravda že závilsot může být na čemkoli, ale třeba na čokoládě apod. je míň život ovlivňující než alkohol.

a taky není nic hnusnějšího než ožralá žena :poblion:

• Citovat
  • Upravit
22040
18.6.12 15:34
@Lonette píše:
@BohunkaP no pít pravidelně denně láhev vína je poměrně dost.

To už je celkem jiná věc, jestli je to zdravé nebo není. Ono jíst bůčky, škvarky, tatarku a podobné věci taky zdraví neprospívá a přesto to lidi dělají… to není o „závislosti“. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.6.12 15:35

No alkoholik si musi udrzet tu hladinku :-)), aby byl porad v nalade, ale aby to neprepiskl :-))). Jsou i jine metody, jak si vecer zvednout naladu a nepit a nekazit si figuru ne :-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.6.12 15:38

Bohunko no jo, jenze bucek, tatarska omacka a jine sragorky nenici vztahy :-))) jako alkohol… Nehlede na to, ze deti to na matkach poznaji… vyciti to z nich… Pokud pijou pred nima. Nase dite melo div ne nervovy otres, kdyz videlo, jak jsme si s jeho tatinkem dali po rizku pivo, upozornuji, ze si ho dam cca tak 1× za mesic, jinak nepiju vubec, mam z alkoholu migrenu, z vina mi naskakuje ekzem… takze stres z deti, a jakoze ho fakt mam lecim jinak, protoze bych se asi upila k smrti :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.6.12 15:39

Zakladatelko to si musis proste urcit ty sama, jestli je to pro tebe uz problem nebo ne… to za tebe nikdo nevyresi, jakoze tu budou vzdycky dva tabory, jeden co to dela jako ty a druhy, ktery to nedela defakto vubec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.6.12 15:43

Moje kamarádka studovala psychologii a tam se bavili o závislostech a ona třeba existuje i závislost na cvičení. A ta je prý hodně nebezpečná. Prostě všechnos e musí dělat s určitou mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
18.6.12 15:47
@Kla píše:
Bohunko no jo, jenze bucek, tatarska omacka a jine sragorky nenici vztahy :-))) jako alkohol… Nehlede na to, ze deti to na matkach poznaji… vyciti to z nich… Pokud pijou pred nima. Nase dite melo div ne nervovy otres, kdyz videlo, jak jsme si s jeho tatinkem dali po rizku pivo, upozornuji, ze si ho dam cca tak 1× za mesic, jinak nepiju vubec, mam z alkoholu migrenu, z vina mi naskakuje ekzem… takze stres z deti, a jakoze ho fakt mam lecim jinak, protoze bych se asi upila k smrti :-)

To už je na každém, co mu „ničí vztah“ :roll: Lidi, kteří mají k alkoholu racionální a zodpovědný postoj, se ničeho takového bát nemusejí. Krom toho, to není ALKOHOL, který zničí vztah - vztah můžou zničit jenom LIDI sami. Alkohol se nikomu sám do úst nenalije, to je jen o lidských rozhodnutích.

A stejně tak děti - my si po nedělním obědě pivo napůl taky dáváme a naše děti to naprosto nezajímá. Děti řeší věci, které řeší dospělí - když z něčeho dělají vědu dospělí, budou ji dělat i děti a naopak… Taky si dáváme každé odpoledne kafíčko - a moje děti to úplně stejně nezajímá. Opravdu v tom nevidím rozdíl.

Příspěvek upraven 18.06.12 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.6.12 15:47

Já před otěhotněním měla prakticky každý den jedno pivo a vyloženě jsem se těšila až si po večeři dám tu vychlazenou Plzničku, ale kolikrát jsem jí ani nedopila. A byly dny kdy jsem si dala dvě, nebo tři. Ale já mám v sobě nějakou pojistku či co, že když mi to začalo připadat, že to „zavání“, tak jsem si prostě týden nedala. Teď v těhotenství mi tak do cca 4 měsíce pivo ani víno vůbec nechutnalo, ale objevila jsem ten grepový Staropramen a ten si sem tam dám - sem tam znamená 1-2× týdně ten půl litr. Hezky večer, když už mám všechno hotové, jak tu někdo psal „na relax“. A jsem úplně spokojená a nějaké výčitky teda nemám :) Jen ten můj chlap mě štve, protože ten si každý večer jedno pivo dá, kolikrát to jsou i ty 3. Ale když doma nic není, tak si dá čaj a svět se nezboří, ale trochu mě to štve. Ale jsem radši, že si dá doma, než aby mi chodil každý den do hospody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
18.6.12 15:56
@Hodaka píše:
a taky není nic hnusnějšího než ožralá žena :poblion:

hnusnější než ožralá žena je právě ožralá matka..
a je jedno jestli je dítěti 2,5 nebo 14. Naši se rozváděli a matka se denně takto „poskládala“ po práci a relaxovala v kuchyni u flašky vína. Vždy stejný program:ejchuchu juchuchu, zpíváme s kytárou (sousedi těšte se), pláčeme a nadáváme a vyčítáme a nakonec usínáme. V kuchyni hromada vajglů a špinavé sklo :?

Na MD je člověk tak trochu na jiné planetě a to, co dřív nedokázal pochopit, může celkem rychle přijmout za své. KOuřit jsem teda už nezačala po skončení kojení, ale na vínko jsem se těšila hodně. A zas mi chutná pivko. Nejsem sice na tom tak, jako dřív kdy jsem občas zvládla i víc než pět kousků. Ale chutná mi dost. Lahvinka vína zasviští za dva teplé večery u žehličky /pitný režim 8) / a nebo v průběhu dne stráveného u bazénu jako tento víkend.
Alkohol je pěkná svině, i když někdy bývá převlečený za kamaráda. Tak s ním jednám opatrně jako s ohněm. Když je třeba použiju, když se mi ale zdá, že by mohlo něco shořet, tak raději vynechám. Rozhodně nechci, aby mě dcera viděla v nějakém hnusném stavu, na to snad budu mít vždycky rozumu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
18.6.12 15:56

On taky není alkoholik jen ten, kterej se po ránu klepe a po veřčerech už se válí v příkopu. Znala jsem alkoholika, na kterém by jste to nepoznaly. Byl to řemeslník, jezdil po zakázkách autem (střízlevej) a těch svých 10kousků si šel dát po práci. Někdy vypil i 20 piv a šel po svých domů. Ale když byl víkend a šli jsme ráno na kafe tak si dal pivo a úplně se klepal, když ho pil…

Já nevidím nic špatného, když si někdo dá občas, denně mi to taky přijde dost, ale je to spíš, že si to nedovedu představit. Ale třeba na moravě nebo ve francii taky pijí 2dc po obědě a francouze za alkoholiky nikdo nepovažuje :nevim: Je to o úhlu pohledu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
18.6.12 15:58

Taky jde o to jak to popíjející bere, já to mám jako relax, pohodičku u karet filmu ap. Nikdy nemám chuť se opít, když máme starosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
18.6.12 15:59
@BohunkaP píše:
Proč je to „znak alkoholika“?

Kdyby měl rád hlávkový salát nebo slané tyčinky a každý večer toho schroupal misku, bude mít taky „problém“?

Chutná mu víno, tak ho pije… když se rozhodne, že nechce, tak nepije… :nevim:

já mám stejný názor jako Bohunka, pokud to nenarušuje jiné domácnost a ostatní, tak v tom problém nevidím, znám plno lidí, co si každý den dají prostě 2dcl vína, nebo 2 skleničky, nebo pivo… Člověk to ale musí mít pod kontrolou…já třeba si ráda dám bílé víno, ale v tomto počasí je to smrtelný…ale dnes nám třeba přijdou přátelé, tak si dáme, nehledě na to, že já osobně vydržím hodně, opilá nejsem, nesnáším opilé lidi, kor ženský a mám doma děti a hanba by mě fackovala, kdyby mě někdy viděli opilou, což se nikdy nestane. Ale byla jsme teď 2 roky téměř v kuse těhotná a vůbec jsme si ničeho ani nelokla, prostě to tělo to ani nechtělo…nač?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí