Jsme matky alkoholičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
marra
18.6.12 14:44

Tak ja budu asi za negativistu, ale me treba neprijde normalne denne vecer vyzahnout vino nebo neco jineho, ani na zahradce bych si tri piva nedala, natoz s ctyrmesicnim miminem 8o 8o a presne jak psala Hodaka-pokud chces uchlacholit tak mas problem. Ja piti nepotrebuju, nevim na co jako, staci mi jednou za mesic dve deci vinneho striku a to bydlim v dedine kde pije kazdy, proste me to nelaka a s detma uz vubec ne. Takze ne ja te nechapu. Pro me je to hnus, kdyz matka pije.

• Citovat
  • Upravit
3241
18.6.12 14:45

Tak já si taky ráda večer něco dám. Ne teda denně, ale občas ano. MOmentálně jsem řešila co budu pít. Vínko už mi nejelo, pivo taky, kupovat si flašku rumu mi přišlo nebezpečný :mrgreen: tak jsem přesedlala na zlatopramen radler. Je to fakt limonádička a má to jen dvě promile 8) A když přijde starší dcerka tak si myslí že mám šťávu a neříká všude že chlastám po večerech :mrgreen: :mrgreen: Takže pokud popíjíš jen tak pro relax tak je to fajn, pokud celý den myslíš jen na večerní flašku, je to problém :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.6.12 14:45
@Hodaka píše:
Pokud to potřebuješ aby jsi se uklidnila, aby jsi se cítila dobře, máš problém.

no to nevim proc jinak se pije nez kvuli tomuto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.6.12 14:46

Zrovna si chladím jedno pomerančové se zázvorem :mrgreen: Běžně si dávám pivo nebo sklenku vína. Víno pouze s někým, pivko si dám i sama. U nás ale nejsou na vině děti 8) Je to pro mě takový relax - kafe, pivko, sklenka vína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
18.6.12 14:53
@mikitaa píše:
no to nevim proc jinak se pije nez kvuli tomuto :mrgreen:

Přece proto, aby jsme se motali! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
18.6.12 14:54
@Anonymní píše:
No prostě děti doma řádí a není daleko k tomu, aby si jeden (jedna) večer otevřel(a) lahvinku. Piva, vína, doplňte co hrdlo (a vyšťavenej mozek za celej den) ráčí.
Tak co, jak jste na tom vy? Já zjistila, že tento stav budu muset začít řešit jinak - asi víc zapojím do hlídání okolí, protože se jinak brzo asi uchlastám. :nevim: :mrgreen: :mrgreen:

Myslím, že poznávací znaky závislosti znáš… takže jestli je splňuješ (např. jsi nervózní a nespokojená, dokud si nedáš skleničku, měníš kvůli tomu svůj program, alkohol musíš mít za každou cenu, i kdybys kvůli tomu musela třeba zanedbat práci či domácnost, zvyšuješ dávky, atd. atd.), máš problém.

Jestli ne, tak naopak není co řešit… někdo si večer dá kafe, někdo skleničku vína nebo piva. Co je na tom… :nevim:

Osobně si myslím, že se tohle dneska šíleně prožívá - každý, kdo přizná, že si skleničku dá rád, je označen za alkoholika, to je hrozně moderní. Nevím… neposuzuju lidi podle toho, zda večer vypijí dvě decky vína nebo hrnek čaje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.6.12 15:01

Já sem z rodiny, kde můj otec pije každý den víno, klidně celou láhev, pouze večer, nikdy nepije přes den a má tak velkou vůli, že když si řekne, že půl roku nebude pít, tak pít nebude. Ale samozřejmě znaky alkoholika to jsou. Já nepiju doma, manžel to nemá rád, ale s kamarádkama jsem schopná toho vypít fakt hodně. Ale já se nepopiju proto, že mě něco tíží - spíš, že se pije v partě, kecá se, je zábava. Alkoholem nic neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.6.12 15:02

Ja taky piju kazdy den :mrgreen: jinak by me asi klepla pepka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
18.6.12 15:06
@Lonette píše:
Já sem z rodiny, kde můj otec pije každý den víno, klidně celou láhev, pouze večer, nikdy nepije přes den a má tak velkou vůli, že když si řekne, že půl roku nebude pít, tak pít nebude. Ale samozřejmě znaky alkoholika to jsou.

Proč je to „znak alkoholika“?

Kdyby měl rád hlávkový salát nebo slané tyčinky a každý večer toho schroupal misku, bude mít taky „problém“?

Chutná mu víno, tak ho pije… když se rozhodne, že nechce, tak nepije… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
18.6.12 15:07

@Lonette no tak v případě schůzky s kamarádkama to je jiný. Ale pití po večerech doma, děti už spí, já na nervy, unavená tak si dám, nebo mě vytáčí manžel tak si dám, bude mi dobře, to zavání průserem. Lemtat pivo na zahrádce s miminem každý den, se mi taky nezdá normální, a že vídám ty samé sedět a pít každý den.
Ono je fakt, že nejvíce žen alkoholiček začne právě na MD.

• Citovat
  • Upravit
12681
18.6.12 15:07

Mě se zdá, že je definice -alkoholik je člověk, který pije třeba jen jedno pivo denně, ale pravidelně. Ne každý alkoholik se musí zlít do němoty. Takže pokud si denně dáváte i malý množství alkoholu a víte, že bez toho nemůžete být jste alkoholici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
18.6.12 15:12
@goldenka píše:
Mě se zdá, že je definice -alkoholik je člověk, který pije třeba jen jedno pivo denně, ale pravidelně. Ne každý alkoholik se musí zlít do němoty. Takže pokud si denně dáváte i malý množství alkoholu a víte, že bez toho nemůžete být jste alkoholici.

myslím si to stejně ;)

• Citovat
  • Upravit
22038
18.6.12 15:24

@goldenka @Hodaka, no však o tom to je… ;) není důležité, jestli a kolik si kdo dá… důležité je to „nemůže bez toho být“. Tedy např. mění kvůli tomu svůj program, odřekne třeba schůzku, když nemá alkohol doma, za každou cenu ho bude shánět, je vynervovaný, celý den směruje k té chvíli, kdy si dá skleničku. Tak je to se vším, s každou závislostí - je fuk, jestli je to alkohol, nosní kapky, čokoláda nebo cokoli.

U ženy se to nejlíp ukáže v těhotenství a při kojení - může si předtím dva roky dávat pravidelně každý večer dvě skleničky vína, ale ve chvíli, kdy zjistí těhotenství, prostě přestane. A dá si je zase až za půldruhého roku, až porodí a dokojí - a vůbec jí to nepřijde divné… Pokud tohle nedokáže (a začne hledat výmluvy typu „ono to stejně nevadí“), teprve tehdy může být označena za „alkoholičku“.

Příspěvek upraven 18.06.12 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.6.12 15:25

Teď v létě často grilujeme a ráda si k tomu dám pivo… kupujem vždycky celou basu, tak piju, co je :lol:, jinak bych si klidně dala třeba nealko, z jednoho piva se neopiju a piju ho proto, že mi to k masu chutná. V zimě skoro vůbec.

Problémy alkoholem neřeším, protože se tím nevyřeší a je mi akorát tak blbě :P

Zakladatelko - ovlivňuje tvé pití děti? okolí? Měníš kvůli tomu denní program? Jak se cítíš, když si nedáš?
Myslím, že sama už to trošku vnímáš jako problém, jinak bys nezakládala diskusi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
18.6.12 15:30

Nepiju uz skoro vubec, pred tehotenstvim, jsem pila vino, jako doplnek dobreho jidla, pak tri roky nic, kvuli tehotenstvi a kojeni a ted, tak jednou tydne si dam bechera nebo vodku nebo vyjimecne cider, proste jsem si naprosto odvykla i na to vino, vubec mi to nechutna

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex