Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP píše:
To už je celkem jiná věc, jestli je to zdravé nebo není. Ono jíst bůčky, škvarky, tatarku a podobné věci taky zdraví neprospívá a přesto to lidi dělají… to není o „závislosti“.
jakákoli závislost je špatná, na čemkoli
Mě tuhle „načapal“ manžel, jak stojím u otevřené lednice a piju slivovici z flašky…
Přišla na mě slabá chvilka. Psychiatr mi řekl, že je dobré zjistit, že díky alkoholu problémy a starosti odplavou, že prostě existuje řešení, jen je třeba objevit taky jiný způsob. Něco na tom je, občas popíjím „zištně“, ty jiné způsoby je běh na dlouhou trať. Vzhledem k tomu, že se takhle občas uklidňuju už mnoho let a zůstává to ve stejné míře, alkoholismu se nebojím.
@Lonette píše:
Moje kamarádka studovala psychologii a tam se bavili o závislostech a ona třeba existuje i závislost na cvičení. A ta je prý hodně nebezpečná. Prostě všechnos e musí dělat s určitou mírou.
to je pravda, jmenuje se to cvičební bulimie, holky já si tím prošla a je to humus, zachránilo mne to, že jsem si u moře rozřízla nohu o kámen a nemohla cvičit, ale já byla šílená, musela jsme každý den být v posilovně, doma jsme grilovali, všichni měli břicha k prasknutí, návštěva odjela, já místo relaxu šup na kolo a do posilovny, trvalo to asi půl roku…
@Káčulaa tak to si dobrá, že jsi to zvládla, protože to není závslost fyzická, ale psychická a ta se daleko hůře odstraňuje.
@Lonette píše:
@Káčulaa tak to si dobrá, že jsi to zvládla, protože to není závslost fyzická, ale psychická a ta se daleko hůře odstraňuje.
ono nic jiného nezbývalo, já měla nohu zafačovanou a byla jsem mimo, bylo to na dlouho, ale je fakt, že jsem tam musela být každý den, jinak jsem byal nervozní, no prostě den se skládal podle mého cvičení…byla jsem pyšná na polštářky na břiše…byla jsem prdlá…teď také cvičím, ale jen 3× denně a doma a podle času, ale raději jedu někam na kolečkáčích, nebo na tenis, ale jak říkáš, všeho s mírou, vcelku tady hodně souhlasím s Bohunkou, no a každá závislost je humus…
Teda holky nečetla jsem všechno, ale dostávám žízeň, taky si dám ráda pivko, ne každý den, ale třeba třikrát do týdne si ty tři klidně dám, teda až večer když šotkové spěj, asi budu taky za alkoholika, protože mě to taky uklidňuje, po celodením nervačení. Hm, asi dnes pošlu chlapa pro petku ![]()
Mě domácí popíjení nebaví a zavání mi to alkoholismem, zvlášť když člověk pije sám, já k tomu potřebuju společnost, takže když už někam vyrazím, tak si to pořádně užiju
a i když to bývá někdy divoké, nemívám výčitky ani morální kocoviny ![]()
Já nepopíjím sama, dám si s manželem, bohužel fakt nemáme hlídání, takže se nedostaneme mezi lidi ani když máme výročí, takže tak.
Kůželíná
Kecalka Příspěvků: 417 dnes v 16:24
Mě domácí popíjení nebaví a zavání mi to alkoholismem,
Tak jak se to vezme, kámoška je celé jaro, léto, podzim, když je hezky po odpolednách s dcerkou v hospůdce na zahrádce s dětským koutkem a nesedí tam na suchu, maminy se tam scházej denně, to by taky mohl někdo říct, že to zavání alkoholismem a jsou v přírodě ![]()
@Káčulaa ty cvičíš 3krát denně? Jak to zvládáš??
Dneska bych si dala frisko - já pivo nepiju, ale tohle jediné mám strašně ráda.
Jestli ty seš matka alkoholička, tak co teprve naše maminkovská parta! Teď v sobotu jsme byly (9 maminek z našeho města) pařit a nechaly ratolesti tatínkum
Jednou za čas je třeba se odreagovat..přece jen fungovat stále na 100% si vyžaduje také nějaké to „osobní volno“
Pokud nejsi kolikrát do týdne opilá, nevyčítala bych si to. Jedna dvě sklenky z tebe špatnou matku neudělají ![]()
My pijeme s chlapem tak 3× týdně víno. Jen tak na pohodičku, pokecáme a tak. Pili jsme tak vždycky ( ale v těhu jsem neměla žádný problém přestat
), a za alkoholika se nepovažuju
Asi ta morava ![]()
@Romaelka píše:
hnusnější než ožralá žena je právě ožralá matka..
a je jedno jestli je dítěti 2,5 nebo 14. Naši se rozváděli a matka se denně takto „poskládala“ po práci a relaxovala v kuchyni u flašky vína. Vždy stejný program:ejchuchu juchuchu, zpíváme s kytárou (sousedi těšte se), pláčeme a nadáváme a vyčítáme a nakonec usínáme. V kuchyni hromada vajglů a špinavé skloNa MD je člověk tak trochu na jiné planetě a to, co dřív nedokázal pochopit, může celkem rychle přijmout za své. KOuřit jsem teda už nezačala po skončení kojení, ale na vínko jsem se těšila hodně. A zas mi chutná pivko. Nejsem sice na tom tak, jako dřív kdy jsem občas zvládla i víc než pět kousků. Ale chutná mi dost. Lahvinka vína zasviští za dva teplé večery u žehličky /pitný režim
/ a nebo v průběhu dne stráveného u bazénu jako tento víkend.
Alkohol je pěkná svině, i když někdy bývá převlečený za kamaráda. Tak s ním jednám opatrně jako s ohněm. Když je třeba použiju, když se mi ale zdá, že by mohlo něco shořet, tak raději vynechám. Rozhodně nechci, aby mě dcera viděla v nějakém hnusném stavu, na to snad budu mít vždycky rozumu dost.
já myslela matka, blbě jsem se vyjádřila
asi jsme sestry ![]()
Ja myslim ze nejste alkoholicky, ja si taky davam skoro denne pivko nebo vinko ale kdyz jsme treba ted s malou byly v nemocnici, tak jsem se netrepala ze bych potrebovala chlast
a to jsme tam byly v jednom mesici dvakrat ma tyden. Rada si dam sklenku nebo pivicko, no a? To ze mne alkoholika nedela!
@Lonette píše:
@Káčulaa ty cvičíš 3krát denně? Jak to zvládáš??Dneska bych si dala frisko - já pivo nepiju, ale tohle jediné mám strašně ráda.
Lol já musím, já nic neobléknu, bohužel nekojím ze zdravotních důvodů, ak můžu být na dietě a cvičení…
jinak se to zvládá v klidu, já jsme kolikrát ráda, že tu malou mám, mám již velké děti a jsou Baruškou jak posedlí, tkže jde z ruky do ruky, to se mi nelíbí, nechci, aby byla rozmazlená…ale to víš, mít k tomu 13i letou dcerku…
jsou to všichni miláčci.
Takže teď třeba necvičím, protože jsme dostala podruhé měsíčky, tak na to kašlu, není mi dobře, al ei to je důkaz, že jsem z toho venku…jinak co se týče těch mých těhu, tak mi opravdu moc chyběl sport, ale ne takjako předtím, ta posilovna a podobně, prostě mi chybě+l tenis, richocet, brusle, lyže…ono být téměř 2 roky v kue být těhu je docela záhul, to i pro organismus, takže já když nám Verunka zemřela, tak jsme opět začala cvičit, ale doma, nemám ani peníze na posilovnu, mě to moc pomáhalo psychicky, jak se uvolnovaly ty správné hormony, no a ted cvičím 3× týdně, tak to chci, tak si to tak vždy nějak udělám, krom toho, tak já mám dost času pro sebe, nebo Baruška je tak malá, že spinká, já cvičím a mé cvičení i se sprchou je tak 45 minut ![]()