Rodiče mi berou peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
@sagina Takže si můžu založit účet o kterémrodiče nemusí vědět?
Chci vidět tu firmu, která za 15 000 měsíčně zaměstná jako sekretářku 15letou holku, která si nedokáže ani vygooglit takhle jednoduchou informaci a radši se ptá na e-miminu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Berry77 @lachtanice86 @Kakika
Proč sem píšete, když vůbec nepomáháte a máte z toho jenom srandu?
Dalo mi hodně práce, abych to všechno skloubila se školou.
Já z toho srandu nemám. Prostě nevěřím, že by kdokoliv rok vydělával takové peníze, aby z nich nic neměl. Jaká je tvoje pracovní náplň na pozici té sekretářky? A to je práce normálně na smlouvu, nebo na černo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@sagina Takže si můžu založit účet o kterémrodiče nemusí vědět?
moje děti mají účet u mBank.cz a já k nim na účet přístup nemám. když si starší holka podepisovala účet, byla jsem s ní (sama se cítila nejistá) a můj podpis rozhodně banka nechtěla, smlouvu podepisovala jenom holka. klukův zůstatek na účtu jsem ve svojí bance viděla do jeho patnácti, když si pak vyřídil občanku a přišel s ní do banky, tak mi náhled na jeho zůstatek zmizel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Srandu? Ne, jen ti nevěřím. Kdyby si byla tak úžasně chytrá a zvládajíci tolik věcí, tak si snad tohle najdeš na Googlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika
Dělám úplně všechno až na finance.
Je to rakouská firma, tak delám všechno online+ vyřizuji telefonáty
- Citovat
- Upravit
Hele v náplni práce sekretářky je telefonovat, psát emaily, zařizovat věci. Některé sekretářky spravují i internetové bankovnictví. Ty navíc umíš s kompem, protože spravuje ty weby. Proč teda nezavolas do banky nebo se nepodíváš na správu účtu a nezjistíš, jak změnit heslo. Nebo se v jiné bance nezaptas, zda můžeš založit další účet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je mi 15 a našla jsem si dvě brigády, jedna je ta, že dělám sekretářku 15 tisíc za měsíc a druhá je ta, že spravuju webové stránky jedné firmy. 5 tisíc za měsíc. Studuji na helichovce a mám dobré známky, tak to v pohodě stíhám
Rodiče mi všechny moje peníze berou s tím, že bydlím u nich a nebylo mi 18, tak na ně mají nárok. A dávají mi 200 korun týdně s tím, že si musím všechno kupovat sama
Můžu se v 15ti odstěhovat? A být nezávislá na rodičích?
Případně jak to mám řešit?
Hele lžeš. Já věřím tomu, že se i v tomhle věku dá přijít k takovým penězům, když má člověk štěstí. Já to měl také tak. Dostal jsem se k tomu přes učitele z odborného předmětu v prváku, který má známého co vlastní jednu reklamní agenturu a sháněl brigádně grafika. Usoudil, že mi to dle něho jde, tak mu o mě řekl a po domluvě se mnou mu na mě předal kontakt. Pak už jsme se domluvili spolu, udělal jsem nějaké návrhy, jemu se to líbilo a plácli jsme si. Byly měsíce, kdy jsem měl i více peněz než uvádíš. Šlo to skloubit se školou i se všemi zájmy. Dělal jsem to doma po večerech. Dokonce jsem dostal k tomu potřebný vybavení od firmy. Něco pro ně udělám i dnes, ale protože si ještě užívám toho, že ty peníze nepotřebuji a že mám ještě jako student živícího rodiče možnost si vyzkoušet i něco jiného i třeba za mnohem méně peněz, už ne tolik. Ale za ten rok, kdy toho bylo fakt hodně mám dost naspořeno, mimochodem větší část schovanou dobrovolně u rodičů, do budoucna. Takže ano, když má člověk štěstí a ze známosti, tak to možné je. Jenže nevěřím tomu, že někdo, kdo dokáže si v 15 domluvit a zvládat jak sama píšeš dvě práce a školu, už neví, jak je to s účtem a s plnoletostí. K tomu účtu by ti stačila jedna návštěva banky a snad každý malý dítě ví, že nelze si jen tak v 16 jít po svém. Je sice možnost zplnoletnění od 16,ale není to jen tak a musí se soudně a být k tomu důvod. To snad víš ne? Takže sorry, ale nevěřím
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@JancaS84
Babičku nemám, ani příbuzné.
A hesla na můj bankovní účetmají rodiče
tak si vytvoř nový a nech si peníze posílat tam a rodičům to neříkej, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Ou oni po mě chtějí všechny smlouvy…
Utajit od nich nic nemůžu
no samozřejmě že můžeš. Prostě si půjdeš založit účet a zaměstnavateli řekneš, ať ti to posílá sem. Tečka.
Ale zjevně tím spíš úplně ještě nejsi s to fungovat jako samostatná jednotka, a bude potřeba se naučit s rodiči nějak žít pohromadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Dana066
Pracuji tam skoro rok. Je to Rakouská firma.
Bla bla bla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kakika
Dělám úplně všechno až na finance.
Je to rakouská firma, tak delám všechno online+ vyřizuji telefonáty
A teď nám ještě vysvětlí, kdy jsi ve škole, kdy a kolik hodin pracuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše:
A teď nám ještě vysvětlí, kdy jsi ve škole, kdy a kolik hodin pracuješ?
Hlavně jak to dělá právně, když pracuje od 14 a to se nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Berry77 @lachtanice86 @Kakika
Proč sem píšete, když vůbec nepomáháte a máte z toho jenom srandu?
Dalo mi hodně práce, abych to všechno skloubila se školou.
Podívej. Já být tebou, zajdu na OSPOD ve tvém místě bydliště. A tam vše vysvětlím příslušné kurátorce podle tvého místa bydliště. Oddělení sociálně právní ochrany dětí, to je ta zkratka se nachází v každé větší obci, městě, nebo městské čtvrti na obecním úřadě. Tví rodiče jednají protiprávně, nemají právo ti peníze zadržovat, už vůbec ne je používat ke svému obohacování. Oni jsou ti, kteří jsou povinni tě, dokud jsi na škole živit a šatit. Eventuelně: existují i bezplatné právní poradny, svůj problém můžeš vznést tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera chodí od 15 na brigádu, je jí 22let, nikdy jsme od ní nic nechtěli. Až dostuduje tak přispívat bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit