Rodiče nesouhlasí s dítětem

Anonymní
9.4.23 17:17

Rodiče nesouhlasí s dítětem

Máte někdo podobný problém? Moji rodiče mě neustále odrazují od toho mít dítě. Nejde vůbec o věk nebo zázemí atd. Je mi přes 30, mám dobrou práci a s přítelem žijeme už pár let. Vždycky mi říkají, že v dnešní době je nesmysl mít dítě a že děti jsou zlé a že si zničím postavu atd. Dělám že nic, ale už mě to začíná rozčilovat. Už dlouho se o dítě snažím, ale to jsem jim samozřejmě neřekla, protože odmítám poslouchat jejich názor, stačí mi ty řeči doteď. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8514
9.4.23 17:21

O proč tě zajímá názor rodičů? Je to tvůj život přece. Vždyť oni mají také dítě - tebe.
Jasně nemusí s tebou souhlasit, ale už jsi dospělá, rozhoduj o svém životě sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
9.4.23 17:25

@izabe Nedám na jejich názor, přesně jak říkáš, je to můj život a už jsem jim říkala, že kdo dítě nemá, zůstane tady jednou sám.. A oni by tu taky teď byli sami.. Ale ty řeči jsou od rodičů hrozný, každý mi říká, že to nechápe, jak mi tohle můžou říkat. Štve mě představa, až se nám konečně zadaří a uslyším od nich jenom negativní řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
9.4.23 17:26

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a co ti rodiče mají kecat do tvého života? Pokud se s partnerem shodnete na tom mít dítě, udělejte si klidně celou školku pokud budete chtít. Nechápu co mají rodiče za problém. Takový lidi fakt miluji. Moje matka mi zase,,nasadila" brouka do hlavy jak budu při porodu trpět, a nějakou dobu jsem o dětech nechtěla ani slyšet. Časem to bylo lepší, a lepší. Uvědomila jsem si že to, že někdo měl těhotenství na prd, nemusí být ani u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
9.4.23 17:30
@Anonymní píše:
Máte někdo podobný problém? Moji rodiče mě neustále odrazují od toho mít dítě. Nejde vůbec o věk nebo zázemí atd. Je mi přes 30, mám dobrou práci a s přítelem žijeme už pár let. Vždycky mi říkají, že v dnešní době je nesmysl mít dítě a že děti jsou zlé a že si zničím postavu atd. Dělám že nic, ale už mě to začíná rozčilovat. Už dlouho se o dítě snažím, ale to jsem jim samozřejmě neřekla, protože odmítám poslouchat jejich názor, stačí mi ty řeči doteď. :roll:

Zástupnů důvody, zakrývají své sobectví. Chtějí tě mít jenom pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16299
9.4.23 17:36

Neřeš jejich názor, kdybych pořád poslouchala rady kolem a dala na ně, nemám snad nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
9.4.23 17:36

@PaníBovaryová To je taky pravda. Jsou rádi, když za nimi občas na pár dní přijedu. Pak bude vše jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.4.23 17:39
@Anonymní píše:
Máte někdo podobný problém? Moji rodiče mě neustále odrazují od toho mít dítě. Nejde vůbec o věk nebo zázemí atd. Je mi přes 30, mám dobrou práci a s přítelem žijeme už pár let. Vždycky mi říkají, že v dnešní době je nesmysl mít dítě aže děti jsou zlé a že si zničím postavu atd. Dělám že nic, ale už mě to začíná rozčilovat. Už dlouho se o dítě snažím, ale to jsem jim samozřejmě neřekla, protože odmítám poslouchat jejich názor, stačí mi ty řeči doteď. :roll:

Obojí záleží pouze na tobě :mavam:

• Citovat
  • Upravit
21388
9.4.23 17:48
@Mandy10 píše:
@PaníBovaryová To je taky pravda. Jsou rádi, když za nimi občas na pár dní přijedu. Pak bude vše jinak..

To uz tak casto jezdit nebudes a jeste se budes vic starat o decko a ne o ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
9.4.23 17:57

@Mandy10 řekla bych jim že děkuji za info, lae že se tím měli řídit sami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.4.23 18:37

Jestli ty reci nechces poslouchat, tak je musis proste hned utnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
9.4.23 21:30

Dělej si to podle sebe a nikoho neposlouchej. Říci tohle před vlastním dítětem je tedy velmi nevhodné. A ty řeči o zkažené postavě… :roll: blábol. Jednak to není pravda a jednak i kdyby tak co? Dá se to srovnat cvičením a je to druhořadá věc. Velmi povrchní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
9.4.23 21:31

Nesouhlasit mohou… ale to je tak všechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.23 21:33

To je zvláštní, většinou rodiče touží po vnouceti. Na mýho syna se mojí rodiče moc těšili, druhé dítě mi rozmlouvají, protože syn je autista a myslí si, že na 100% bude autista, nebo možná něco horšího i to druhé dítě. Já to pouštím jedním uchem tam, druhým ven a rozhodne se stejně sama. Udělej to taky tak, hádat se nemá smysl, tahle debata nikdy nebude mít vítěze, zarid se podle tebe a polož karty má stůl až to bude. Myslím, že posílat že na potrat nebo odložit dítě do babyboxu, to je snad nenapadne. Nakonec budou rádi.

• Citovat
  • Upravit
895
9.4.23 21:44

@Mandy10 tak až se zadaří, tak bych se jim cca 9-10měsíců vyhýbala, že jsem nemocná :mrgreen: nebo tak něco a pak můžeš poslat jen foto z porodnice, když se ti tak snaží „radit.“ To je stejně hodně zvláštní, pochopím, kdyby ti to říkali ve 13ti, ale ve 30ti?! Navíc, pokud se s přítelem snažíte, tak bys měla takové negativně naladěné lidi od sebe izolovat a nějakou dobu se s němi nevídat a rozhodně jim neříkat, že ti na testu vyšly 2 čárky…
Jsi jedináček? Možná tě chtějí jen pro sebe, abys pak náhodou neutírala du.pu miminku, ale jen jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová