Rodiče se rozcházejí

102
1.11.10 13:26

Rodiče se rozcházejí

Ahoj holky,potřebuju se vypovídat.Nemám to komu říct,manža přijde až ve 4 a jsem toho plná.Dneska k nám přijeli mý rodiče a mamka mi oznámila,že od taťky odchází.Mamka má poměr a to je ten důvod.Věděla jsem už delší dobu,že se tam něco děje,ale tohle mě nenapadlo.Vůbec nevím,jak se teď mám chovat.
Taťka zůstane v baráku ještě s mým bratrem.Ten tam ale zůstat nechce.Tak mi nabídli,že se tam můžu s rodinou přestěhovat.My bydlíme v paneláku v bytě 3+0.Máme tři děti.
Ale nevím,teď asi nemůžu.A jak to vysvětlím dětem,že jde babička pryč?Nejstarší dceři je 8 let.
Jsem úplně na prášky.Jak byste se vy zachovaly?Vůbec nevím,co dělat.Chce se mi brečet,ala před dětma nemůžu.Děkuju za jakékoliv reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
1.11.10 13:30

vzdyt jsou dospeli, tak neni co resit, maji svuj zivot a lepsi, nez se trapit. Mne se rzvedl tchan a znovu ozenil, takze mam dve tchyne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
1.11.10 13:33

Ono je jiný,když se rozvede tchán,než když se to týká tvých rodičů.Jasně,že jsou dospělí.Ale i tak to bolí. :cry: A co bys řekla dětem,ty to asi moc chápat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.11.10 13:35

Ahojky, nevím, v čem chceš poradit konkrétně. Naši se mi rozvedlije to přesně tři roky - 14 dny před Vánocemi, ale taky mamka odešla kůli chlapovi a táta zůstal na baráku sám a máme tam jít.
Je to tři roky, ale nervy mám pořád, protože je to živé, vždycky okolo těch Vánoc se to vybaví. Nevím , jak je to u vás, u nás se to řešilo hodně, každý měl svoji verzi a to se hodně těžko poslouchá :cry: ¨
Já mám chlapce malého, takže toto neřeším,ale pak mu budu muset vysvětlit, proč má 3 babičky a dědy :nevim: až se bude ptát.
Rada.. nestěhovala bych se do čerstvého, nikdy nevíš, jestli bude rozvod, hádky táta určitě bude všechno řešit s váma, to si myslím najisto, bude toho plný a určitě to bude někomu chcít říct.Já jsem byla ráda, že jsem byla odejítá na bytě.
Co se týká děti, asi bych jim řekla pravdu, na co to tajit, za chvíli stejně budou chápat co a jak.. pak jim to může říct někdo jiný s kamarádů a ještě hůř..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
1.11.10 13:40

kvaček.Díky moc za reakci.Já se taky nechci stěhovat,teď určitě ne.Za chvíli taky vánoce a jsem prostě ze všeho na měkko.Taťky mi je hrozně líto.Nevím,jak se chovat k mamce.Mám jí ráda,ale teď na ní mám hrozný vztek.Nějak se s ní nedokážu bavit.Zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.11.10 13:47

Bude to trvat dlouho takové to napětí, ale já jsem pak zjistila, že prostě člvoěk jim do života -ložnice nevidí :nevim:
Zjistila jsem i že taťka svatý nebyl, ani ona, takže opravdu nic nevědět, a neřešit, bohužel u nás to bylo tak, že se každý chctěl očistit a volal mi a vysvětloval, že to a ono…
Tatá se z toho dostane uvidíš - nechci rýpat, ale možná třeba má někde přítelkyni, třeba už viděl sám, že to neklape, u nás to tak bylo a zjistila jsem to po roce trápení, že je na Vánoce sám, chudák na baráku a pak jsem to zjistila, že jsem se trápila zbytečně, že má kamarádku..
Co Vánoce.. to byla otázka, jestli ho k nám brát, protože se mluvilo jenom o tom, jestli jsem to věděla co mamka, a to či ono, jak to bylo apod..nechtěla jsem si zkazit svátky..
Možná by to měla říct dětem babička.. něco jako, děti mám vás ráda, i maminku i dědu, ale přstali jsme si s dědou rozumět, to se stává a teď budu bydlet iu jiného pána nebo tak něco, třeba jenom té nejstarší, pokud mají dobrý vztah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
1.11.10 13:49

jsi pořád dcera, to je jasný - rozchází se ti rodiče… …plně to chápu… ale můžu k tomu říct bohužel jen jediný… …no a co? … horší, kdyby jeden z nich umřel… :cry:

a to je asi závěr, ke kterému bych ti přála, abys došla. Bude to trnité přemýšlení, ale myslím si, že se na světě dějou horší věci…
Promiň ten depresivní příspěvek, ale nedalo mi to…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
1.11.10 13:53

Je to jejich život a ty už máš svůj. Starej se o svou rodinu, pečuj o děti, ať z toho mají co nejméně zamotané hlavičky = čím méně rozruchu, ale věcných informací, tím lépe a své rodiče nech, ať si žíjí po svém. Jenom bych každému z nich řekla, že ať se stane cokoli, jsi tu pro ně a mohou kdykoli přijít, i když tě to moc mrzí. A vystříhala bych se vyptávání, každý bude mít stejně svou verzi a ty jen zbytečně nervy, komu věřit. Vím, co říkám, naši se taky rozvedli. Prostě to neřeš, jeďte třeba na dovolenou nebo si s mužem udělejte něčím radost, skládej velké puzzle, sportuj, prostě dej si nějaký čas, ať to vydýcháš. A nastavte si nějaká pravidla pro setkávání s mámou i tátou, ať se neodcizíte a nikomu nic nevyčítej. Ty vidíš rodiče nějak jako dcera, oni to vidí jinak jako partneři. Hodně sil, není to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
1.11.10 13:55

Můj otec od nás odešel před 10 lety 14.prosince. Bylo mi 23 a stejně jsem se cítila podvedená. Dodnes náš vztah není v pořádku a obávám se, že už nebude…
Podle mne je jedno, jestli je dítěti 5 let, nebo 25, jednou jsou to jeho rodiče a i když člověk vidí, že lidi kolem se rozvádějí, tak ve „své rodině“ si to nějak nepřipouští :-?
Neluško - rozumím Ti… Jak to vysvětlit dětem, ale nevím, já v té době naštěstí děti neměla a teď děti ještě nějak neřeší, proč děda nebydlí s babičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.11.10 13:58

Asi to není jednoduchá situace, ale na druhou stranu jste ty i tvoji rodiče dospělí. Za sebe bych se asi zkusila povznést nad to proč se rozvádějí a nehledala bych vinu ani na jednom, nelitovala. Prostě to tak je, pořád to jsou tvoji rodiče a to i budou.To že dítě bude mít jednou víc babiček a dědečků si myslím je to nejmenší co bych řešila. prostě bych jim vysvětlila situaci tak jak je, bez vymýšlení nějakých pohádek a nestranně. Je jasné že to bude ještě chvíli bolet ale pokud se přeneseš přes toto období (vzteku, vyčítání, litování) tak pak bude všechno fajn.

Já mám například rodiče rozvedené od malinka (od mých tří let) a tak jsem v podstatě výchovu ze strany táty ani nepoznala.Byl to jen táta na prázdniny a dodnes s ním nemám žádný vztah a za „tátu“ v pravém slova smyslu ho ani nepovažuju.toto je podle mě mnohem horší než když se ti rozvedou rodiče v dospělosti. Přeci mají před sebou taky ještě kus života a chtějí ho prožít šťastni a ne být s někým jen kvůli tomu že jsem s ním celý život. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.11.10 13:58

Táta mi řekl, že od mámy odchází před 2 rokama. Byla jsem přesně na konci těhotenství. Oběma jsem řekla, že jsou dospělí a ať si dělají co chtějí. Jedno dítě mají dospělý, druhý téměř. Není co řešit. Táta měl velmi závažný důvod proč odejít.
Těžký to pro mě bylo akorát v tom směru, že máma si ze mě udělala vrbu a neustále o tom mluvila.
Dětem to vysvětlíš jednoduše. Nebudeš jim vysvětlovat nic a necháš to na babi s dědou, oni se rozcházejí, oni vysvětlí.
Stejně jako moje matka s mým tchánem jednou vysvětlí mýmu dítěti, že spolu žijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.11.10 14:04

O tom to je, je to jejich život, ale většinou, jejich starosti nenechají na sobě, ale ventilují to ven - dělají si vrbu z dětí a to je to nejhorší.
Když jsou dospěláci rozumní a neřeší to s dětmi i dospělými, dá se říct- no a co, ale kdo to nazažil, tak si to představuje jak hurvínek válku.
Dodnes poslouchám, jestli jsem to věděla, že máma někoho měla, a to či ono, a proč jsem nic neřekla, a máma zase opak, že táta měl ženskou a ble ble,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.11.10 14:11

Proč si s toho na prášky.Promiň ale vždycky když slyšim něco podobného tak mi to přijde divné.Je to jejich život.K tátovi do baráku bych se odstěhovala pokd to chce,budete rozděleni a všichni budete mít dost místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
1.11.10 14:16

Naprosto tě chápu. jednou to jsou rodiče a od malička jsi zvyklá že žijou spolu. Podle tebe prostě patří k sobě. A neni to vůbec o tom, jestli si řekneš jsou dospělí maji svůj život. Jako je to tak, i ty máš teď svojí rodinu, ale vdždycky to pro tebe budou dva lidi, co patří k sobě. A i kdyby ti bylo o 20 let víc, stejně tě to bude mrzet. Nevím co poradit, ale vím asi jak ti je. Drž se!

Příspěvek upraven 01.11.10 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
1.11.10 14:20

Neluško, já to naprosto chápu, že jsi z toho na prášky. Naši jsou celej život naprosto v pohodě, je na nich vidět, jak se milují a to jsou spolu 32 let. Neumím si představit, že by jeden z nich od druhýho odešel, člověk si to může odůvodnit jak chce, že je to jejich život a tak, ale vím, že by to tomu druhýmu zlomilo srdce a vinila bych iniciátora taky. Něco jinýho je, když si dlouhodoběji nerozumí a jiný vztah je jen vyvrcholením, pak bych se asi uklidňovala tím, že jsou takhle šťatnější. Jinak k tátovi bych se asi nastěhovala, ale měla bych strach, že do budoucna si přivede jinou paní a třeba bych si s ní nesedla. Co pak? JInak držím palce, snad to časem bude lepší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí