Rodiče si nevybíráme, ach jo

10584
25.8.12 13:58

rodiče si nevybíráme,achjo

Ahoj holky,

jsem na*raná, zklamaná
Brácha má 2roky přítelkyni 17letou, mají italský vztah. Přítelkyně bydlí s tátou u babičky, mamka jí umřela. V neděli měl její táta zástavu srdce a v pondělí umřel. Babička jí hned v pondělí řekla, že o víkendu se má odstěhovat :pocitac: :pocitac: Od středy spí u nás a dneska se stěhuje k bráchovi.
Nějak to na mě padlo, že je to všechno takový nespravedlivý, holka hodná a babičku má takovou, ehm ani nevím jak to napsat slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15097
25.8.12 14:02

Do osmnácti, má za ní asi zodpovědnost ne? Nemůže jí jen tak vyhodit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
25.8.12 14:03
@boball píše:
Do osmnácti, má za ní asi zodpovědnost ne? Nemůže jí jen tak vyhodit 8o
:think: :think: ja myslela prave taky ze ma, ale ji rekla, at se sebere a jde, treba na ulici 8o :? nechapu, ja bych toto nikdy nerekla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.12 14:04

Do osmnacti musi mit nejakeho opatrovnika, vetsinou to byva nejblizsi pribuzny, ale muze to byt i nekdo jiny. Konktaktovala bych socialku. Chudak holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.12 14:05

A pokud tam ma trvale bydliste, tak ji taky nemuze jen tak vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 14:05

Přemýšlím, zda v případě smrti rodičů automaticky ze zákona přechází zodpovědnost na prarodiče. Teda nevim, možná ani ne :think: Zákonného zástupce zřejmě určí soud, ale většinou se sám nějaký příbuzný přihlásí, že se o dítě chce starat.

Je mi to moc líto, že je babička taková, předpokládám, že holka ještě něco studuje, teď bude hlavní to zařídit tak, aby mohla dodělat školu, jinak si tím zničí život (nebo alespoń pořádně zkomplikuje :| )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
25.8.12 14:07
@Gladys píše:
Přemýšlím, zda v případě smrti rodičů automaticky ze zákona přechází zodpovědnost na prarodiče. Teda nevim, možná ani ne :think: Zákonného zástupce zřejmě určí soud, ale většinou se sám nějaký příbuzný přihlásí, že se o dítě chce starat.Je mi to moc líto, že je babička taková, předpokládám, že holka ještě něco studuje, teď bude hlavní to zařídit tak, aby mohla dodělat školu, jinak si tím zničí život (nebo alespoń pořádně zkomplikuje :| )

je na gymplu u nás ve městě, brácha dohlídne aby dostudovala, já bych jí ráda pomohla, ale teď v tuto chvíli nevím jak. nějak to na mě padlo:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.8.12 14:10

Pokud jí vyhodila, tak ať si holka dojde v po na sociálku, protože pokud není zplnoletnělá, má soudem určeného opatrovníka a ten opatrovník na ní bere zcela jistě sirotčí důchod po matce a bude jí chodit i sirotčí důchod po otci. Netuším jestli jen do 18ctinebo do té doby, dokud bude studovat. Takže ať slečna skočí na sociálku a zkusí se s nimi dohodnout - buď na zplnoletnění, nebo na někom, kdo jí bude dělat opatrovníka (nejlépe ho vzít s sebou), protože pokud by se toho někdo domákl, mohla by šupajdit do 18ti let do děcáku + na tom, aby ty peníze posílali jinam, jinak zůstanou vyčůrané babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 14:12
@pipiinka píše:
je na gymplu u nás ve městě, brácha dohlídne aby dostudovala, já bych jí ráda pomohla, ale teď v tuto chvíli nevím jak. nějak to na mě padlo:-/

no pomoc je v tomhle případě myslím potřeba hlavně materiální - aby měla kde bydlet, co jíst, za co se oblíknout… Pokud je oboustranný sirotek, tak by měla dostávat sirotčí důchod, začla bych se zajímat kam jí chodí, protože jestli ona babička se nechystá ho shrábnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
25.8.12 14:12
@ynax píše:
Pokud jí vyhodila, tak ať si holka dojde v po na sociálku, protože pokud není zplnoletnělá, má soudem určeného opatrovníka a ten opatrovník na ní bere zcela jistě sirotčí důchod po matce a bude jí chodit i sirotčí důchod po otci. Netuším jestli jen do 18ctinebo do té doby, dokud bude studovat. Takže ať slečna skočí na sociálku a zkusí se s nimi dohodnout - buď na zplnoletnění, nebo na někom, kdo jí bude dělat opatrovníka (nejlépe ho vzít s sebou), protože pokud by se toho někdo domákl, mohla by šupajdit do 18ti let do děcáku + na tom, aby ty peníze posílali jinam, jinak zůstanou vyčůrané babičce.

mohl by s ni jit na socku bracha? ted bydli u nej, jestli by mohl opatrovnika na ten rok delat on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
25.8.12 14:13
@Gladys píše:
no pomoc je v tomhle případě myslím potřeba hlavně materiální - aby měla kde bydlet, co jíst, za co se oblíknout… Pokud je oboustranný sirotek, tak by měla dostávat sirotčí důchod, začla bych se zajímat kam jí chodí, protože jestli ona babička se nechystá ho shrábnout…

ted sirotci od matky chodil jejimu tatovi :think: ja s ni v po na socku dojdu
nastesti ma bracha penez dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.8.12 14:20
Mám jednu takovou radu, úplně nejideálnější by bylo, vzít ji do pěstounské péče, zažádalo by se předběžně u soudu, poradí sociálka. Pak by se na ní bralom5635 příspěvek na výživu a 3410 příspěvek pěstouna. Což by teoreticky mělo v pohodě zvládnout pokrýt její potřeby, když vezmu v potaz, že bydlet by bydlela zadarmo u bratra. A dá se to pobírat až do jejích 26-ti let, pokud by stále studovala. Jen takový pohled a rada, pokud se o ni bŕatr chce postarat. Musel by si ji vzít do pěstounské péče někdo od vás, asi ne bratr, když splu mají intimní poměr, aby peníze zůstaly jí.
@pipiinka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 14:21
@pipiinka píše:
mohl by s ni jit na socku bracha? ted bydli u nej, jestli by mohl opatrovnika na ten rok delat on

těžko říct, většinou se asi upřednostňuje rodina. Svobodný mladý pán nevím, zda bude ideální :lol: Může mít opatrovníka i nějakého státního. Já bych fakt zašla na tu socku, poptala se na všechno, co je možné a co ne, oni už tam budou vědět.
Doufám, že to vyjde nějak dobře a holka bude moct zůstat u bráchy, aby nemusela do toho děcáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.8.12 14:21

A nebude to takový nárazový šok od té babičky- to byl její syn určitě ne zet..
Navíc pokud se třeba hádala s tátou, tak ji to může dávat za vinu… že to neunesl přes srdce..
Já takové všelijaké spory znám a vím staří lidé tak přemýšlí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
25.8.12 14:29

To je hrozný, chudák holka :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie