Rodiče, děti a koronavirus

Anonymní
1.9.20 23:35

Rodiče,děti a koronavirus

Ahoj
Protože tu máme už září a děti jsou ve škole
Bojím se proste že onemocní covidem, mám o ně veliky strach, protože mají velmi špatnou imunitu
Chtěla jsem se zeptat zda je tu někdo kdo už tím prošel, protože podle lékařů si neumím představit izolaci, že všichni v rodině nasadíme roušky a rozdělíme se do místnosti, vždyť musím děti kontrolovat, musím k nim chodit a hlídat při horečkách, kašli,
Vždyť to vůbec nejde nebo si to nedovedu ani představit, jako že na ně budu volat přes dveře,
Děkuji za nějaké odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1573
2.9.20 00:02

Hlavně se hod do klidu, je milion horších nemocí, kdyby nám to pořád neládovali do hlav, nikdo by o ničem nevěděl, přestat testovat a začít zase v klidu žít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.9.20 00:09
@Anonymní píše:
Ahoj
Protože tu máme už září a děti jsou ve škole
Bojím se proste že onemocní covidem, mám o ně veliky strach, protože mají velmi špatnou imunitu
Chtěla jsem se zeptat zda je tu někdo kdo už tím prošel, protože podle lékařů si neumím představit izolaci, že všichni v rodině nasadíme roušky a rozdělíme se do místnosti, vždyť musím děti kontrolovat, musím k nim chodit a hlídat při horečkách, kašli,
Vždyť to vůbec nejde nebo si to nedovedu ani představit, jako že na ně budu volat přes dveře,
Děkuji za nějaké odpovědi

Existují mnohem horší nemoci. S největší pravděpodobností byste měli pár dní vysoké horečky a kašel. Určitě bych se neizolovala v domácnosti od dětí. Co je to za blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.9.20 00:10

Když děti onemocní, budeš se o ně starat jako při všech ostatních nemocech. Nebo ty se snad od svých nemocných dětí izoluješ?
Oni mají imunitu blbou, ale zase jsou to děti, pro které virus není nebezpečný. A ty máš zřejmě imunitu v pořádku, o sobě nepíšeš, že bys patřila do rizikové skupiny, tak si to případně odležíš. Hlavně klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5242
2.9.20 00:15

Mrkni o par diskuzi niz, v jedne pisou lidi, kteri uz covid meli. Patrne to neni takova kovbojka, jak se nas media snazi uz pul roku presvedcit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65211
2.9.20 06:00

Známá manžel měl covid, nedělali žádná opatření a ona ho nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.9.20 06:10

Syn známého byl pozitivní, bez jakéhokoliv příznaku. Nikdo jiný v rodině se nenakazil, ač spolu normálně v karanténě dál fungovali. Chce to trochu nadhledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.9.20 06:19

Já myslím že už ti z toho trochu hrabe. Stres snižuje imunitu, tak se uklidni.

• Citovat
  • Upravit
33005
2.9.20 07:15

Zakladatelo, doporučuji krom posilování imunity dětí (přiměřený pobyt venku, vitamín D a C) zapracovat u sebe i na kritickém myšlení.
Izolace znamená, že se nebudte doma zbytečně omuckávat, nebudte se stýkat s okolím, případně se zdraví jedinci přesunou třeba někam na chalupu (pokud má rodina tu možnost). Ne to, že děti zavřeš v jedné místnosti a necháš je na pospas osudu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68988
2.9.20 07:17

Přemýšlím, jestli bych se dokázala izolovat od vlastních dětí, kdyby měly ebolu. Ale covid? Jó, dobře nás ta média masírují, moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.9.20 07:33
@ugluk píše:
Přemýšlím, jestli bych se dokázala izolovat od vlastních dětí, kdyby měly ebolu. Ale covid? Jó, dobře nás ta média masírují, moc dobře.

Zase na druhou stranu s tu smrtnost v USA, Italii nebo Francii nevymyslili.
Ale deti bych samozrejme osetrovala…to prece nejde se od nich izolovat, jedine mit treba respirator..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.9.20 07:42

Jasne ze nenechas nemocne deti 10 dni zavrene osamote 8o Jako beze srandy, vim ze tohle delali treba u zdravotniku v te prve vlne (u nas ne, v jinych zemich), ze se jeden z rodicu odizoloval co to slo, pokud meli 2 koupelny tak pouzival jenom, jednu, mel vlastni loznici atd, ale proboha, ne ze nechas nemocne deti napospas osudu. Nevim, v jakem smyslu maji oslabenou imunitu, ale celkove je u deti riziko vazneho prubehu naprosto mizive. Vubec, celkove je to aktualne malo nebezpecna nemoc, navzdory stovkam pozitivnich denne jsou opravdu nemocnych pouze desitky a ve vaznem stavu tusim aktualne 2 v cele CR. Podcenovat uplne to dobre neni, ale zase trochu s rozumem. Poslechni si z archivu special Ceskeho rozhladu o korone, bylo tam nekolik lekaru apod a (podle me) mluvili dost rozumne, I o tom medialnim straseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
2.9.20 08:02

A to by jsi dělala stejné manévry i při chřipce? Nebo jsi pv minulosti také přemýšlela, jak budeš děti rozdělovat do místností a kontrolovat rkoušky, když budete mít chřipku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.9.20 08:04

Jo a v ramci zlepseni dusevniho zdravi doporucuji omezit cas ztraveny sledovanim zprav. Od doby, co je poustime tak max jednou tydne, je nam myslim vsem o dost lepe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68988
2.9.20 08:40

@jannina1 já se tu nebudu pouštět do srovnávání zdravotního systému v júesej, ale v současný době, co na mě mrkaj zprávy, přibývá u nás kolem pětistovky případů denně a dlouhodobě je v celý republice hospitalizovaných kolem dvacítky lidí, co jsou na tom fakt blbě - naprostá většina z nich by na tom byla fakt blbě i bez covidu. Děti žádný. Takže v této situaci ne, dostat to nechci a nelezu mezi davy, ale že bych se z toho předem hroutila a přemýšlela o odloučení od rodiny, to už fakt považuju za mediální masáž. A to jsem u nás riziková já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí