Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Hlavně se hod do klidu, je milion horších nemocí, kdyby nám to pořád neládovali do hlav, nikdo by o ničem nevěděl, přestat testovat a začít zase v klidu žít
@Anonymní píše:
Ahoj
Protože tu máme už září a děti jsou ve škole
Bojím se proste že onemocní covidem, mám o ně veliky strach, protože mají velmi špatnou imunitu
Chtěla jsem se zeptat zda je tu někdo kdo už tím prošel, protože podle lékařů si neumím představit izolaci, že všichni v rodině nasadíme roušky a rozdělíme se do místnosti, vždyť musím děti kontrolovat, musím k nim chodit a hlídat při horečkách, kašli,
Vždyť to vůbec nejde nebo si to nedovedu ani představit, jako že na ně budu volat přes dveře,
Děkuji za nějaké odpovědi
Existují mnohem horší nemoci. S největší pravděpodobností byste měli pár dní vysoké horečky a kašel. Určitě bych se neizolovala v domácnosti od dětí. Co je to za blbost.
Když děti onemocní, budeš se o ně starat jako při všech ostatních nemocech. Nebo ty se snad od svých nemocných dětí izoluješ?
Oni mají imunitu blbou, ale zase jsou to děti, pro které virus není nebezpečný. A ty máš zřejmě imunitu v pořádku, o sobě nepíšeš, že bys patřila do rizikové skupiny, tak si to případně odležíš. Hlavně klid.
Mrkni o par diskuzi niz, v jedne pisou lidi, kteri uz covid meli. Patrne to neni takova kovbojka, jak se nas media snazi uz pul roku presvedcit.
Známá manžel měl covid, nedělali žádná opatření a ona ho nechytla.
Syn známého byl pozitivní, bez jakéhokoliv příznaku. Nikdo jiný v rodině se nenakazil, ač spolu normálně v karanténě dál fungovali. Chce to trochu nadhledu.
Já myslím že už ti z toho trochu hrabe. Stres snižuje imunitu, tak se uklidni.
Zakladatelo, doporučuji krom posilování imunity dětí (přiměřený pobyt venku, vitamín D a C) zapracovat u sebe i na kritickém myšlení.
Izolace znamená, že se nebudte doma zbytečně omuckávat, nebudte se stýkat s okolím, případně se zdraví jedinci přesunou třeba někam na chalupu (pokud má rodina tu možnost). Ne to, že děti zavřeš v jedné místnosti a necháš je na pospas osudu. ![]()
Přemýšlím, jestli bych se dokázala izolovat od vlastních dětí, kdyby měly ebolu. Ale covid? Jó, dobře nás ta média masírují, moc dobře.
@ugluk píše:
Přemýšlím, jestli bych se dokázala izolovat od vlastních dětí, kdyby měly ebolu. Ale covid? Jó, dobře nás ta média masírují, moc dobře.
Zase na druhou stranu s tu smrtnost v USA, Italii nebo Francii nevymyslili.
Ale deti bych samozrejme osetrovala…to prece nejde se od nich izolovat, jedine mit treba respirator..
Jasne ze nenechas nemocne deti 10 dni zavrene osamote
Jako beze srandy, vim ze tohle delali treba u zdravotniku v te prve vlne (u nas ne, v jinych zemich), ze se jeden z rodicu odizoloval co to slo, pokud meli 2 koupelny tak pouzival jenom, jednu, mel vlastni loznici atd, ale proboha, ne ze nechas nemocne deti napospas osudu. Nevim, v jakem smyslu maji oslabenou imunitu, ale celkove je u deti riziko vazneho prubehu naprosto mizive. Vubec, celkove je to aktualne malo nebezpecna nemoc, navzdory stovkam pozitivnich denne jsou opravdu nemocnych pouze desitky a ve vaznem stavu tusim aktualne 2 v cele CR. Podcenovat uplne to dobre neni, ale zase trochu s rozumem. Poslechni si z archivu special Ceskeho rozhladu o korone, bylo tam nekolik lekaru apod a (podle me) mluvili dost rozumne, I o tom medialnim straseni.
A to by jsi dělala stejné manévry i při chřipce? Nebo jsi pv minulosti také přemýšlela, jak budeš děti rozdělovat do místností a kontrolovat rkoušky, když budete mít chřipku?
Jo a v ramci zlepseni dusevniho zdravi doporucuji omezit cas ztraveny sledovanim zprav. Od doby, co je poustime tak max jednou tydne, je nam myslim vsem o dost lepe ![]()
@jannina1 já se tu nebudu pouštět do srovnávání zdravotního systému v júesej, ale v současný době, co na mě mrkaj zprávy, přibývá u nás kolem pětistovky případů denně a dlouhodobě je v celý republice hospitalizovaných kolem dvacítky lidí, co jsou na tom fakt blbě - naprostá většina z nich by na tom byla fakt blbě i bez covidu. Děti žádný. Takže v této situaci ne, dostat to nechci a nelezu mezi davy, ale že bych se z toho předem hroutila a přemýšlela o odloučení od rodiny, to už fakt považuju za mediální masáž. A to jsem u nás riziková já.
Ahoj
Protože tu máme už září a děti jsou ve škole
Bojím se proste že onemocní covidem, mám o ně veliky strach, protože mají velmi špatnou imunitu
Chtěla jsem se zeptat zda je tu někdo kdo už tím prošel, protože podle lékařů si neumím představit izolaci, že všichni v rodině nasadíme roušky a rozdělíme se do místnosti, vždyť musím děti kontrolovat, musím k nim chodit a hlídat při horečkách, kašli,
Vždyť to vůbec nejde nebo si to nedovedu ani představit, jako že na ně budu volat přes dveře,
Děkuji za nějaké odpovědi