Izolovaná kvůli Covidu

Anonymní
29.8.20 13:07

Izolovaná kvůli Covidu

Najde se tu někdo, kdo zrovna prožívá tu psychicky frustrující izolaci kvůli covidu od světa, dětí, čerstvého vzduchu, koníčků. Kdo už uklidil celý byt, vytřídil fotky, skříně… přes telefon naotravoval svoje známé, blízké už tolikrát, že už jsou i oni z toho unavení. Zbývá mi ještě pár dní, ale mám pocit že je to nekonečné. Stigma Covid pozitivní mi už nikdo neodpáře, okolí si o mne povídá, hlídá… Vykazuju všechny známky deprese a zoufalství a už nevím kudy kam… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20902
29.8.20 13:10

A jak dlouho, ze jste doma zavrena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.20 13:10

Já jsem byla v izolaci měsíc a půl mimo svuj domov a bylo to náročný. Nauklízela jsem se opravdu hodně. Chce to kvalitní četbu, Netflix a HBO go :) Jinak mi nejvic pomaha cist knihy o holokaustu. To si pak clovek pripada, jak kdyz si nemá na co ztěžovat.

• Citovat
  • Upravit
1101
29.8.20 13:11

Klidně napiš :mrgreen: máme doma tichou domácnost takže taky nemám s kým pokecat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.8.20 13:11

Klid, nebabrej se v tom tolik. Mohla jsi stejne dobre chytit treba spalnicky, zloutenku ci pasovy opar. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
29.8.20 13:22
@Anonymní píše:
Najde se tu někdo, kdo zrovna prožívá tu psychicky frustrující izolaci kvůli covidu od světa, dětí, čerstvého vzduchu, koníčků. Kdo už uklidil celý byt, vytřídil fotky, skříně… přes telefon naotravoval svoje známé, blízké už tolikrát, že už jsou i oni z toho unavení. Zbývá mi ještě pár dní, ale mám pocit že je to nekonečné. Stigma Covid pozitivní mi už nikdo neodpáře, okolí si o mne povídá, hlídá… Vykazuju všechny známky deprese a zoufalství a už nevím kudy kam… :nevim:

Zase jsi chytla virus v jeho mírnější formě, zrovna včera jsem si říkala, že by bylo nejlepší ho chytit ted, než jestli bude v zimě agresívnější… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
29.8.20 13:24
@Anonymní píše:
Najde se tu někdo, kdo zrovna prožívá tu psychicky frustrující izolaci kvůli covidu od světa, dětí, čerstvého vzduchu, koníčků. Kdo už uklidil celý byt, vytřídil fotky, skříně… přes telefon naotravoval svoje známé, blízké už tolikrát, že už jsou i oni z toho unavení. Zbývá mi ještě pár dní, ale mám pocit že je to nekonečné. Stigma Covid pozitivní mi už nikdo neodpáře, okolí si o mne povídá, hlídá… Vykazuju všechny známky deprese a zoufalství a už nevím kudy kam… :nevim:

Nevidím důvod, proč řešíš stigma covid pozitivní? Kolega byl taky pozitivní, hned v březnu, po návratu z Itálie. Nikoho nakazit nestihl, šel rovnou do karantény. Rozhodně si ale o něm nikdo nepovídá, nevyhýbám se jeho přítomnosti. Všichni jsme rádi, že se z toho dostal a je funkční. Jestli ty si to moc nebereš.
Ale já celkově tomu přiblblymu šílenství nepropadam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
29.8.20 13:35
@free333 píše:
Zase jsi chytla virus v jeho mírnější formě, zrovna včera jsem si říkala, že by bylo nejlepší ho chytit ted, než jestli bude v zimě agresívnější… :)

Proc by mel byt v zime agresivnejsi? Virus je porad stejnej, jen kazdej na nej reaguje uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
29.8.20 13:38

No, tak zalezi na tom, kde bydli. Znamych stara babicka to chytla nejspis v cekarne u doktora, nikam jinam nechodi, od ni jeji dcera a manzel, taky uz starsi lide, prezili to vsichni, babicka s kratkym pobytem na JIP. Bydli na vesnici a NIKDO se nezeptal, jestli neco nepotrebuji, vsichni se jich stranili jeste hodne dlouho jako by byli prasivi a navic o nich kolovaly famy, ze byli nekde v zahranici… nebyli. A nebylo to na zacatku, ale nekdy v kvetnu. Nastesti maji deti, ktere se o ne postaraly, i kdyz kvuli tomu musely vzdycky prijet relativne zdaleka a obcasny nakup obstarany treba sousedkou by jim dost ulehcil situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
29.8.20 13:39

Ahoj,
Já to mám za sebou, ale stále mi není dobře… Jaký máš průběh, dá se to? kolik dní ti ještě zbývá do dalšího testu? Mě pomáhalo si psát s kamarády, s dětmi nahrávat vzkazy a odpočítávat dny…taky jsem měla štěstí na skvělou paní hygienicku…
Mě teď válcují následky po covidu…
Ráda tu budu pro tebe, vím jaký to je…
Drž se, to zvládneš!!! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
29.8.20 13:44

Nosilas rousku. Kdyby ne ta-aak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
29.8.20 13:46
@Cenarius píše:
Proc by mel byt v zime agresivnejsi? Virus je porad stejnej, jen kazdej na nej reaguje uplne jinak.

On opravdu může zmutovat, myslela jsem si, že to je každému jasné…

A není pořád stejný, jak jsi na to přišel? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
29.8.20 13:49

@Cenarius To jsem si říkala taky a zrovna dneska jsem zaslechla nevím kdo to byl neviděla jsem začátek, že ten vir je obalen čímsi mokrým a v létě ten obal vysychá a vir je tím oslaben. Naopak jak bude chladněji bude se mu dařit víc a bude v plné síle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
29.8.20 13:55

@Cenarius

Naposledy dnes, dr. Balík
https://www.novinky.cz/…kar-40334740

I virus je podle Balíka zřejmě jiný než na jaře. „Ta nemoc je sice teď velmi nakažlivá, ale zdá se, že celková infekční dávka v populaci je relativně nižší, než byla na jaře. Je to dané i tím, že koronavirus nemá rád vyšší teploty a nemá rád ultrafialové záření,“ vysvětlil. Může se to podle něj změnit, až se ochladí na teploty kolem deseti až 15 stupňů a bude vlhčeji. „Proto se to šíří na klimatizovaných diskotékách, kde lidi pijí z jedné bowle, na jatkách nebo v chladicích boxech,“ dodal.

Virus podle Balíka trochu mutuje, méně poškozuje lidi než na jaře, není tak agresivní. „Nepodceňoval bych, že se populace promořuje. Primární imunita na virovou infekci je buněčná, ale testování na buněčnou imunitu nikdo nedělá, protože je to velmi komplikované. Není to o protilátkách, které změříme,“ řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.20 14:12
@kackakocka
@kackakocka píše:
Ahoj,
Já to mám za sebou, ale stále mi není dobře… Jaký máš průběh, dá se to? kolik dní ti ještě zbývá do dalšího testu? Mě pomáhalo si psát s kamarády, s dětmi nahrávat vzkazy a odpočítávat dny…taky jsem měla štěstí na skvělou paní hygienicku…
Mě teď válcují následky po covidu…
Ráda tu budu pro tebe, vím jaký to je…
Drž se, to zvládneš!!! :*

Průběh mírný…jeden den teplota, bolest těla únava, 2 dny ztráta čichu…teď už jsem doma 11. den. Mně víc, než ta nemoc válcuje ta izolace. Teď mě asi všichni ukamenují…jak moc jsem nezodpovědná, ale na tajňáka jsem vždycky jela do lesa na čerstvý vzduch. Nevidím v tom sebemenší nezodpovědnost a mě to aspoň trošku nabíjí. Myslím, že ten virus chytnou jednou všichni, někteří ho už mají, nejdou se testovat, a svádí to na nachlazení z klimatizace. Je to všechno nafouknutá bublina. Když vím jak to všechno probíhalo u mně, trasování…a tak, tak ve skutečnosti je nakažených mnohem mnohem víc než uvádějí statistiky. Lidi, co to ještě neměli jsou vyděšený, žijou ve strachu…a pak umí být i zlí…
Jaké následky máš po covidu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+