Na škole uzavřeli kvůli covid-19 družinu

28.8.20 15:43

školy od září - DRUŽINY ZAVŘENY?

Ahoj, chtěla jsem se prosím zeptat, jestli se někdo setkal se stejným problémem. A tedy, že na ZŠ, kterou navštěvuje dítě, uzavřeli kvůli COVID-19 školní družinu. Jak situaci řešíte? :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
28.8.20 15:49

Prozradis nam, kde se ta uzasna skola nachazi?
Asi bych sla za zrizovatelem, pak za ministrem skolstvi a pokud by to nepomohlo, tak bych to klidne medializovala.
A mozna zkusit zavolat Andrejovi. :think:
U nas by dle informaci zevceta druzina ranni i odpoledni mela fungovat normalne, prvni skolni den deti vyfasuji prislusne papiry a od 2.9. budou druzinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65449
28.8.20 15:49

My jedeme normálně od 2.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65449
28.8.20 15:53

Ale je pravda, že jsem včera třeba četla, že jedna skola kvůli nákaze o týden posunuje zahájení školního roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65414
28.8.20 15:53

Stěžuj si zřizovateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65414
28.8.20 15:54
@Petra Z píše:
Ale je pravda, že jsem včera třeba četla, že jedna skola kvůli nákaze o týden posunuje zahájení školního roku

To není jedna škola, teď to přiskakuje, těch škol bude hromada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21705
28.8.20 15:56

U syna ve škole zatím družina fungovat bude. No a kdyby ne, bude holt jezdit po vyučování domů. Ale on už je ve 4.třídě, takže tu družinu mám spíš kvůli tomu, aby měl na odpoledne nějaký program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35408
28.8.20 15:57

Sice uz moje deti druzinu nenavstevuji, ale koukala jsem, ze u nas bude dle vseho fungovat normalne. Bud si to chce vase skola zjednodusit, nebo nemuze z nejakeho duvodu dodrzet manual, ktery skolam prisel. Informovala bych se ve skole a u zrizovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65449
28.8.20 15:58

@vokishka asi bude, já jen včera zaznamenala ten článek o té jedné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21705
28.8.20 16:06

@Petra Z aktuálně je hlášeno zavření gymnázia, základky a mateřinky. Takže 3 zařízení během 12 hodin. Původně jsem doufala, že ty děti budou chodit do školy aspoň 2 měsíce. Teď už to tak nadějně nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65449
28.8.20 16:09

@nozu no tak jsem zvědavá, jak u nás
Doufám, že budu pracovat a pojedeme bez nákazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
28.8.20 16:09
@Svistice píše:
Prozradis nam, kde se ta uzasna skola nachazi?
Asi bych sla za zrizovatelem, pak za ministrem skolstvi a pokud by to nepomohlo, tak bych to klidne medializovala.
A mozna zkusit zavolat Andrejovi. :think:
U nas by dle informaci zevceta druzina ranni i odpoledni mela fungovat normalne, prvni skolni den deti vyfasuji prislusne papiry a od 2.9. budou druzinovat.

Co by sis pomohla? Školy mají v pokynech, že mají dle svých možností zajistit, aby se děti nemíchaly, konkrétně o ŠD je tam napsáno, že je doporučeno, aby jednotlivá oddělení tvořili ideálně žáci jedné třídy. Pokud není v silách školy toto zajistit a pokud nechtějí toto doporučení ignorovat, pak uzavření ŠD je logický krok. Provoz ŠD je služba nevymahatelná, škola asi do budoucna moc žáků mít nebude, ale to už je záležitost jejího vedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.8.20 16:14

U nas družina normálně pojede. To je taky nápad dělat schůzky všech učitelů najednou v jedné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65414
28.8.20 16:16
@Wani píše:
U nas družina normálně pojede. To je taky nápad dělat schůzky všech učitelů najednou v jedné místnosti.

Jak jinak má asi tak proběhnout školení a pedagogická rada, když tam kolikrát učitelé mezi sebou diskutují a řeší důležité věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.8.20 16:16

@hanka.br. Ano a zase je to o tom, kdo chce a kdo ne. U nas jsou bezne 2 druzinarky na deti 1-5. trida (cca 30-40 deti celkem). Urcite nezamestnaji dalsi 3 lidi navic, ale druzina pojede.
Asi treba budeme podepisovat, ze jsme si vedomi rizika nebo pozadaji ty, kteri tu druzinu opravdu nepotrebuji, aby deti nedavali. Ale druzina bude.
Stejne tak to bude v mnoha skolach treba s krouzky.
V pripade tazatelky si proste jen ulehci praci a umyji ruce nad pokyny, kde je ohledne SD DOPORUCENI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí