Covid - co by bylo s dětmi?

459
27.8.20 07:12

Covid - co by bylo s dětmi?

Zdravím,
mám jeden hypotetický dotaz - v případě, že by jeden z rodiny chytil koronavirus, předáme si to doma pravděpodobně všichni. Já, manžel, děti. Všichni bychom byli nakažení, doma v karanténě.
Co kdyby můj a manželův stav vyžadoval hospitalizaci - co by bylo s dětmi?
Vzhledem ke covidu babička asi těžko pohlídá, těžko je vezmou někam do Klokánku.
Má na tohle někdo odpověď?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1459
27.8.20 07:19

To je zajímavý dotaz, to tedy nevím. Každopádně tato situace je dost nepravděpodobná, pokud teda nemáte oba nějaká vážnější onemocnění k tomu. Většinou i vážnější průběh se dá zvládnout doma. Nestresuj se zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
27.8.20 07:19

@Fircon

To je větší pravděpodobnost, ze se s manželem vybourate v autě. Jsem ze středně velkého města a neznám nikoho kdo by měl horší průběh než teplotu. V nemocnici můžete s manželem skončit i při každoročním období chripek, ale to nikoho nenapadne, protože z toho nikdo nedělá bububu. Doporucuju nesledoval TV a nečíst sra*ky na fb :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.8.20 07:20

Tak nad tímhle přemýšlím taky, já bych totiž v tom špitálu skončila…

• Citovat
  • Upravit
4523
27.8.20 07:25

Celej covid je jedna velká nafouknuta bublina. Na 99 % budeš jen kašlat, mít teplotu, únavu… je to druh chřipky. Souhlasím s tím, že neznámou nemoc je potřeba prozkoumat a než se to udělá, je třeba nějakých opatření, ale tady se to už dost přehání. Já bych to snad už i ráda někde chytila, pak bych dle našich zákonů byla považována za imunní a byl by klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.8.20 07:26

Podle mě by je přijali na infekční taky, i když by jejich stav nevyzadoval hospitalizaci. Po negativních testech by se s nimi zachazelo jako s ostatními dětmi, které náhle zůstaly bez péče. OSPOD by hledal příbuzné schopné se přechodně postarat, případně dětský domov, Klokanek, podle toho, jaké zařízení máte poblíž a kde je místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 07:42

Tohle je to jedine, co me na tom celou dobu desi. Dite 10 mesicu a 5 let, zijeme sami v zahranici, rodina u nas nefunguje (kdyz pominu, ze je daleko).

• Citovat
  • Upravit
7904
27.8.20 07:44

@Fircon myslim, že by je vzali do nemocnice na dětské infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
27.8.20 07:50
@chaela píše:
Celej covid je jedna velká nafouknuta bublina. Na 99 % budeš jen kašlat, mít teplotu, únavu… je to druh chřipky. Souhlasím s tím, že neznámou nemoc je potřeba prozkoumat a než se to udělá, je třeba nějakých opatření, ale tady se to už dost přehání. Já bych to snad už i ráda někde chytila, pak bych dle našich zákonů byla považována za imunní a byl by klid.

O tom nic nevím, že by „podle našich zákonů“ byl člověk, co má ta sebou nemoc, byl považován za imunního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40416
27.8.20 07:53
@Fircon píše:
Zdravím,
mám jeden hypotetický dotaz - v případě, že by jeden z rodiny chytil koronavirus, předáme si to doma pravděpodobně všichni. Já, manžel, děti. Všichni bychom byli nakažení, doma v karanténě.
Vzhledem ke covidu babička asi těžko pohlídá, těžko je vezmou někam do Klokánku.
Díky.

Přijali by je na infekční také, aspoň dřív to tak fungovalo, kdo neměl hlídání, děti šly na dětské anebo infekční dětské.

Ale jak by to bylo, až by bylo přehlceno, nevím, muselo by se to nějak řešit, takových případů by bylo víc.

Ale nebála bych se dopředu, většina případů je lehkých, bude to dobré… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40416
27.8.20 07:54
@chaela píše:
Celej covid je jedna velká nafouknuta bublina. Na 99 % budeš jen kašlat, mít teplotu, únavu… je to druh chřipky. Souhlasím s tím, že neznámou nemoc je potřeba prozkoumat a než se to udělá, je třeba nějakých opatření, ale tady se to už dost přehání. Já bych to snad už i ráda někde chytila, pak bych dle našich zákonů byla považována za imunní a byl by klid.

Takový zákon fakt není, navíc po nemoci nemusíš mít ani protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
27.8.20 08:09

@free333 @Gnaar není to přímo zákon, nevěděla jsem, jak to napsat. Ale tvrdí se, že cl9vek to nemůže dostat znovu, a proto když to pořídila, odbyde si tu karantenu a pak může zpět do práce a i kdyby se setkal s někým nemocným, už znovu do karantény nemusí. To, že ne všichni mají po prodelani nemoci protilátky, nás systém jaksi neřeší. Pokud už řešit začal, tak jedině dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40416
27.8.20 08:14
@chaela píše:
@free333 @Gnaar není to přímo zákon, nevěděla jsem, jak to napsat. Ale tvrdí se, že cl9vek to nemůže dostat znovu, a proto když to pořídila, odbyde si tu karantenu a pak může zpět do práce a i kdyby se setkal s někým nemocným, už znovu do karantény nemusí. To, že ne všichni mají po prodelani nemoci protilátky, nás systém jaksi neřeší. Pokud už řešit začal, tak jedině dobře.

Měla bych velkou radost, kdybys měla pravdu, ani nevíš jakou… :hug:

Ale obávám se, že by nás šoupli do karantény znovu.

To, že po mírnějším průběhu nemoci nejsou protilátky jsem už četla několikrát, další věc je, jakou hladinu jsou schopny ty jejich testy vůbec zachytit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
27.8.20 08:18
@Fircon píše:
Zdravím,
Díky.

Tak ta pravděpodobnost je t. č. tak 130:10000000. A to ještě pak tn podíl vzájemně vynásob, aby jsi získala pravděpodobnost, že budete hospitalizovaní oba. To už bych spíš řešila, co s dítětem, když babička bude mít infarkt a současně vy dva budete v nemocnici po autonehodě.
Nějaký jiný příbuzný - teta, sestřenice. Kamarádka. Soused. :nevim: Kdokoli z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
27.8.20 08:20
@free333 píše:
Takový zákon fakt není, navíc po nemoci nemusíš mít ani protilátky.

Je to v nějakém doporučeném postupu miniisterstva. Není to psané vysloveně nějak časově omezeně. Ale zkrátka, je tam napsané, že pokud sám covid prodělal, nakazí se další člen domácnosti, on už se znovu netestuje a není u něj prodloužená karanténa kvuli tomu nakaženému členu domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí