Covid - co by bylo s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
meduzka23
27.8.20 08:37

Mně takhle odvezli mámu s „obyčejnou prasečí chřipkou“ do nemocnice. Ze začátku „obyčejné kašlání a rýma“. Domů už se bohužel nikdy nevrátila. Byli jsme sami ještě s bráchou. Měli jsme štěstí, že se o nás mohla postarat babička, jinak bychom šli do příslušného zařízení. Klokánek atd. Po mámy smrti byl brácha už dospělý a já šla do pěstounské rodiny.

• Citovat
  • Upravit
22074
27.8.20 08:45
@Fircon píše:
Zdravím,
mám jeden hypotetický dotaz - v případě, že by jeden z rodiny chytil koronavirus, předáme si to doma pravděpodobně všichni. Já, manžel, děti. Všichni bychom byli nakažení, doma v karanténě.
Co kdyby můj a manželův stav vyžadoval hospitalizaci - co by bylo s dětmi?
Vzhledem ke covidu babička asi těžko pohlídá, těžko je vezmou někam do Klokánku.
Má na tohle někdo odpověď?
Díky.

Toto přece může nastat kdykoli u kohokoli a je úplně jedno, jestli jde zrovna o koronavirus nebo ne. Můžete onemocnět čímkoli jiným nebo mít nehodu, úraz, cokoli.

Děti vezmou buď na infekční (příp. dětské) oddělení do nemocnice nebo OSPOD zařídí jejich umístění někam do dočasné péče - stejně jako u všech dětí, které nečekaně „spadnou“ do takové situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
27.8.20 08:51
@Lama Lama píše:
Je to v nějakém doporučeném postupu miniisterstva. Není to psané vysloveně nějak časově omezeně. Ale zkrátka, je tam napsané, že pokud sám covid prodělal, nakazí se další člen domácnosti, on už se znovu netestuje a není u něj prodloužená karanténa kvuli tomu nakaženému členu domácnosti.

A nevíš, jak by to bylo, když by po prodělání třeba za dva měsíce byl zase v kontaktu s někým pozitivním, třeba v práci anebo v rodině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.8.20 08:54
@free333 píše:
A nevíš, jak by to bylo, když by po prodělání třeba za dva měsíce byl zase v kontaktu s někým pozitivním, třeba v práci anebo v rodině?

Nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
27.8.20 09:02
@Lama Lama píše:
Nevim

Z tohohle mám trochu strach, né z nemoci, ale z toho, co se děje kolem, abych, když pracuju mezi lidma, nebyla za sezonu v karanténě třikrát, no, nenaděláme nic… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.8.20 09:03
@BohunkaP píše:
Toto přece může nastat kdykoli u kohokoli a je úplně jedno, jestli jde zrovna o koronavirus nebo ne. Můžete onemocnět čímkoli jiným nebo mít nehodu, úraz, cokoli.Děti vezmou buď na infekční (příp. dětské) oddělení do nemocnice nebo OSPOD zařídí jejich umístění někam do dočasné péče - stejně jako u všech dětí, které nečekaně „spadnou“ do takové situace.

Ono to tak jednoduchý není. Ty děti budou nejspíš infekční taky, takže se o ně nepostarají příbuzní ani kamarádi, ani klokánky. Takže děti budou muset být umístěny někde v karanténě ve zdravotnickým zařízení.

• Citovat
  • Upravit
459
27.8.20 09:08

@Jana206 Samozřejmě o zdravé děti by se měl kdo postarat, máme kolem sebe rodinu.
Jen v případě covidu by to bylo horší, protože mám starší rodiče, takže by se asi nic neriskovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.8.20 09:11

@Lama Lama Příbuzných je v okolí dost. A kdyby nebyly, od toho jsou tu Klokánky apod. Ale spíš mě právě zajímá ta možnost, kdy tahle zařízení asi k dispozici nebudou pro děti pozitivní na koronavirus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.8.20 09:13
@Janli píše:
Ono to tak jednoduchý není. Ty děti budou nejspíš infekční taky, takže se o ně nepostarají příbuzní ani kamarádi, ani klokánky. Takže děti budou muset být umístěny někde v karanténě ve zdravotnickým zařízení.

Přesně tak, v případě nehody není problém. Ale kam s nakaženými dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.8.20 09:15
@Janli píše:

Přesně tak, v případě nehody není problém. Ale kam s nakaženými dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
27.8.20 09:16
@chaela píše:
@free333 @Gnaar není to přímo zákon, nevěděla jsem, jak to napsat. Ale tvrdí se, že cl9vek to nemůže dostat znovu, a proto když to pořídila, odbyde si tu karantenu a pak může zpět do práce a i kdyby se setkal s někým nemocným, už znovu do karantény nemusí. To, že ne všichni mají po prodelani nemoci protilátky, nás systém jaksi neřeší. Pokud už řešit začal, tak jedině dobře.

Díky za upřesnění. Obávám se ale, že tam moc není řešena nějaká lhůta, tzn. např. po 3 měsících to nějakého senilního byrokrata z hygieny asi zajímat nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.8.20 09:17
@Janli píše:

NO tak já bych se rozhodně o příbuzné dítě postarala. Nejspíš i souseda. Než aby bylo v DD nebo klokánku, to bych mu fakt neudělala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.8.20 09:19
@Fircon píše:
Přesně tak, v případě nehody není problém. Ale kam s nakaženými dětmi?

K příbuzným. :nevim: Jako primárně asi ne k babičce, ale tak jiní, mladší. Kamarádka, soused. Nebo vy by jste sousedovo dítě s virozou šoupli do děcáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39103
27.8.20 09:25
@chaela píše:
@free333 @Gnaar není to přímo zákon, nevěděla jsem, jak to napsat. Ale tvrdí se, že cl9vek to nemůže dostat znovu, a proto když to pořídila, odbyde si tu karantenu a pak může zpět do práce a i kdyby se setkal s někým nemocným, už znovu do karantény nemusí. To, že ne všichni mají po prodelani nemoci protilátky, nás systém jaksi neřeší. Pokud už řešit začal, tak jedině dobře.

no, tohle uz se prave netvrdi. Zacinaji se objevovat lidi, co to po prodelani chytli znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39103
27.8.20 09:29
@Lama Lama píše:
K příbuzným. :nevim: Jako primárně asi ne k babičce, ale tak jiní, mladší. Kamarádka, soused. Nebo vy by jste sousedovo dítě s virozou šoupli do děcáku?

to me taky prijde drsny. Nastesti mame sourozence a kamarady, snad by se decek na chvili ujali. Na druhou stranu nekdo muze mit strach z nakazeni a pokud budou decka potencialne nemocne… Ale je to zajimavej dotaz, musim se zeptat okoli, jestli by je ubytovali. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí