Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Žádat na úřadě státní sociální podpory a myslím že v tvém případě až po porodu, protože ti nárok vznikne dnem porodu.
Žádá se až po porodu, k žádosti je nutný rodný list dítěte a vyřizuje se to na sociálním odboru při UP podle trvalého bydliště.
A jinak evidovaná nebudeš nikde, není podmínkou být někde evidovaná, jen musíš na zdravotní pojišťovnu nahlásit, že pobíráš RP a z toho titulu za tebe bude stát platit zdravotní.
ahoj, jsem v úplně stejné situaci. j.a.n.i1 má naprostou pravdu. Na socialku až po porodu a hlavně nezapomenout na to ohlášení změny plátce pojistného v pojišťovně.
Jo.. je to pěkná makačka - tohle vyřizování po úřadech ![]()
Zdravím =) Měla bych otázku ohledně rodičovské dovolené. Vzhledem k tomu, že mi každý říká něco jiného, chci to zkusit ještě tady. Jsem na ÚP a nemám nárok na MD. Nedostávám ani podporu v nezaměstnanosti. Zbývá na mě čtyřletá varianta Rodičovské dovolené. To všechno vím. Jenže nemůžu nikde zjistit kde a hlavně kdy se o ní v mém případě žádá. Jestli před nebo až po narození dítěte a kdo mi ji vlastně bude vyplácet. Na ÚP mi řekli, že dnem narození dítěte mám zažádat o ukončení evidence a že pro peníze na sociálku.Ale nic víc. Tak nevím, kde budu evidovaná, když na pracáku už nebudu. Děkuju za jakoukoliv radu