Rodičovská prodloužení

139
18.7.18 14:13

Rodičovska prodloužení

Dobrý den :mavam: chci se zeptat uvažuji o prodloužení rodicaku na 4 roky v práci mám nahlášeno do 3 let ale nechci se tam vrátit kdy dát výpověď? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
234
18.7.18 14:19

Rodičovská dovolená je max do 3 let věku dítěte, jinak si můžete domluvit neplacené volno. Nechcete-li být zaměstnaná, tak se se zaměstnavatelem dohodněte, když se nedohodnete, dejte výpověď.

Příspěvek upraven 19.07.18 v 06:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.7.18 14:31
@terbucha píše:
Dobrý den :mavam: chci se zeptat uvažuji o prodloužení rodicaku na 4 roky v práci mám nahlášeno do 3 let ale nechci se tam vrátit kdy dát výpověď? :roll:

Rodičovská dovolená je nejdýl do tří. Pak buď nastoupíš, nebo dáš výpověď, nebo tě vyhodí na paragraf, že tam nechodíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
18.7.18 14:55

@terbucha Výpověď musíš dát tak, aby ti výpovědní lhůta doběhla před 3 narozeninami dítěte, takže přibližně 3-4 měsíce před, podle toho kdy má dítko narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
19.7.18 06:49
@j.a.n.i1 píše:
@terbucha Výpověď musíš dát tak, aby ti výpovědní lhůta doběhla před 3 narozeninami dítěte, takže přibližně 3-4 měsíce před, podle toho kdy má dítko narozeniny.

Nemusí, proč by musela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
19.7.18 08:36
@Lublrn píše:
Nemusí, proč by musela?

Protoze jasne napsala, ze uz se tam vratit nechce… Ale to bys ty musel nebo musela umet cist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.7.18 11:26
@Lublrn píše:
Nemusí, proč by musela?

Protože, čistě teoreticky, by po ní zaměstnavatel mohl chtít odchodit výpovědní lhůtu.

Jistě, byl by to blázen, ale stát se to může. :nevim:

Blázen by byl proto, že ona mu může říct: takže tímto žádám o zkrácený úvazek a vy mi musíte vyhovět (soud jasně řekl, co jsou ty „vážné provozní důvody“ a „to se mi nehodí“ a ""a to by mohl chtít každý" mezi nimi není) a zároveň vám oznamuju, že jdu na paragraf, protože Péťa kucká a až se vyléčí, půjdeme zřejmě na odstranění té pihy, co plánujeme no a pak se bojím, že zase nastydne. A zaměstnavatel je v loji.

Takže v praxi se s ní rozloučí sám a rád. A ještě s odstupným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.7.18 13:53

Nevím možná mě někdo opraví, ale

Možnost 1. požádat o neplacené volno z důvodu péče o dítě do 4 let a dál být zaměstnaná a řešit pak ( pokud tě zaměstnavatel nebude chtít zpátky, může ti dát během toho výpověď, chráněna jsi do 3 let věku dítěte)

Možnost 2. Dohoda o ukončení pracovního poměru z důvodu péče o dítě z tvé strany. ( Většinou tomu vyhoví, aby ušetřili na odstupném)

Dotaz: ty víš, že práci pro tebe mají a chtějí tě zpět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
19.7.18 14:18

Jo práci pro mají ale já už tam pracovat nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102840
19.7.18 14:25

@sepru Nebo 3. možnost, o ničem se se zaměstnavatelem nedohadovat a dát včas výpověď - to mi přijde jako nejjednodušší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.7.18 14:57
@terbucha píše:
Jo práci pro mají ale já už tam pracovat nechci

Chapu že nechceš nastoupit, ptala sem se právě, jestli by ti nedali oni pro nadbytečnost tam je i odstupné takže to je jasný praci maj takže ne …
A máš čas podat klasickou výpověď z tvé i s výpovědní dobou? Kdy ti to končí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.7.18 14:59
@j.a.n.i1 píše:
@sepru Nebo 3. možnost, o ničem se se zaměstnavatelem nedohadovat a dát včas výpověď - to mi přijde jako nejjednodušší řešení.

Ano to ano ;) , jde o to zda na to má čas podat klasickou s výpovědní nebo končí rodicak někdy teď to už by nestihla … už sem dotazovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
19.7.18 15:06

Mě to končí až 16.4 2020 takže je čas ale letí to a právě tak přemýšlím ale kdoví co bude že????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.7.18 15:19
@terbucha píše:
Mě to končí až 16.4 2020 takže je čas ale letí to a právě tak přemýšlím ale kdoví co bude že????????????

Tak to jo
To bych pak řešila klasickou výpovědi z pracovního poměru s výpovědní dobou a budeš to mít jistý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí