Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky chtěla bych se zeptat,malá bude mít 4.srpna 3 roky a končí mně mateřská.Kdy dostanu poslední rodičák? ![]()
Pokud nebude malá chodit do školky víc než 5 dní v měsíci (což asi o prázdninách nebude) tak i za srpen.
Děkuji za odpověd.A to za ty 4 dny nebo za celý?A to i když se půjdu hlásit na pracák od toho 4.srpna?
Promiň, za celý měsíc.
Měla jsem to stejně. Daneček měl 9.6. tři. Volala jsem na UP, který to vyplácí, a paní mi řekla, že se mám rozhodnout. Pokud půjde malý do školky, tak nedostanu nic, pokud nepůjde tak za celý měsíc. Taky jsem počítala s poměrnou částí.
S pracákem vydrž, protože za tebe do konce měsíce platí zdravotní pojištění stát. A peněz budeš mít asi víc.
Když tak si to ověř na příslušně instituci
Jistota je jistota. Peníze mi přišli za červen v pořádku. A dokonce i teď v červenci, což zase nechápu já. A budu je muset vracet.
JEŠTĚ MĚ NAPADLO?
VYPLÁCÍ SE RODIČÁK NA BĚŽNÝ MĚSÍC NEBO ZPĚTNĚ?????(to jsou tam fakt taková telata nebo jsem tele já - to by bylo příjemnější)
Petricka píše:
JEŠTĚ MĚ NAPADLO?VYPLÁCÍ SE RODIČÁK NA BĚŽNÝ MĚSÍC NEBO ZPĚTNĚ?????(to jsou tam fakt taková telata nebo jsem tele já - to by bylo příjemnější)
rodicak se vyplaci zpetne ![]()
Já jsme myslela že se musím hlásit hned po ukončení na pracák?A ty chodíš do práce?
Nevím jak je to s pracákem po rodičovské, ale každá změna by se měla hlásit do 8 dnů od jejího vzniku!
nechci ti brát iluze, ale já když loni končila rodičák a přecházela na mateřskou, tak mi vyplatili jen poměrnou část a sama paní na úp mi tvrdila, že už se částka za celý měsíc nevyplácí - radši si na úp zavolej a poptej se