Kvalita embroušků

Caty
16.7.09 15:05

Kvalita embroušků

Ahoj holky, moc se omlouvám, ale nenašla jsem tady odpověd na sv ou otázku. V pondělí mi v Gennetu dělali OPU. Z 15 folíků byo 15 vajíček a 11 se jich oplodnilo.Dneska je třetí den vývoje a všechna vajíčka se zatím vyvíjí, ale nějak mě zarazila poznámka sestřičky, že jedno je velmi dobré kvality. Znamená to, že ta ostatní embrya jsou špatná a neschopná přenosu nebo jak to je? Poraďte mi prosím nebo řekněte jaká embrya jste měly Vy. Jsem z toho celý den smutná, že IVF nevyjde. Děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1269
16.7.09 15:12

Caty, nebuď vůbec smutná!!!! Náhodou to vypadá dobře! Ale chápu tě, já po po prvním zavolání do Gennetu po OPU probulela celý den......

Odebrali 15 vajíček, ale mě se oplodnily jen čtyři!!!!! :(
Byla jsem na mrtvici.
Druhy den jsem se strachem volala znovu a řekli mi, ať už přijedu na ET.
To mě přesvědčilo, že emboušci umírají a oni se sichrují, aby vůbec bylo co zavést. Ebrioložka mi řekla, že z těch 4. embrijí jsou dvě špatná a k zamražení nevhodná, ale že ty zbylá dvě vypadají dobře.......
A ty zbylé dvě rostou u mě v bříšku :wink:
Takže buď naopak ráda, protože když jedno je VELMI dobré, tak ostatní jsou DOBRÁ a to je nádhera!!!! Jistě budeš mít i do mrazáčku a pak se ti bude lépe čekat na výsledek testu ( budeš vědět, že kdyžtak na tebe čekají mražáčci :wink: ) Hodně štěstí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hlavně buď na ET v klidu, nenervuj se a na miminka se těš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.7.09 15:16

Jitulko, děkuju moc za ukidnění. NO dost mě to dneska vyděsil. Včera jich bylo velmi dobrých 6 a dnes jen 1, ta ostatní jsou prý horší. Když jse se jí ptala, co to znamená, tak řekla, že to jedno je prostě hodně dobrý a ta ostatní horší. No ale jako pro mě pro laika to v ten okamžik znamenalo, že ta ostatní se přestávají vyvíjet a zítra nebude určitě ani jedno. Kdyby m řekla aspon kolika buněčná jsou nebo jestli kvalita A,B,C nebo D tak bych s to našla na netu jak moc je to dobré nebo špatné, ale takhle ne.
Jinak gratuluji k mimískům, je to nádhera.
Původně jsme uvažovali, že necháme zavést dvě, ale možná nechám tři, nevím.

• Citovat
  • Upravit
2974
16.7.09 15:57

Ahoj Caty!!!!
To jsou nervy co??? I já to zažila :roll:
nám odebrali u 2 IVF 11 oocytu. Když jsem si volala třetí den tak mi řekli, že se vyvíjí pomalu. Odebrali je ve středu v pátek jsem si volala a pak, že si mám zavolat o víkendu. V sobotu mi řekla, že jedno je kvalitní a ostatní jsou pomalejší. V neděli to samé. A v pondělí, že si mám volat zda-li vubec dojde k přenosu. Takže si to dovedeš představit. V pondělí jsem nakonec jela a zavedli prý krásné dvě embrijka ve stádiu blastocyst. A výsledek vidíš :lol: A myslím si, že právě to dobré co bylo nejrychlejší, tak u mě zustalo. :lol:

Takže držím pěstičky a dej nám vědět!!!! Hodně štěstíčka!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.7.09 16:15

Hlasim se jako podobny pripad. Gennet Praha.
IVF, 15 folikulu, 15 vajicek, 6 se oplodnilo. V den ET rikali ze vsech 6 zije, 4 jsou dobra, 2 nam dali a ze prej si mame za dva dny zavolat co zmrazili - a zmrazili kulovy. A ani tam asi nemeli poradne napsane proc, protoze kdyz jsem se ptala, tak laborant koktal a pak rekl, ze se prestala vyvijet. Podle me to tam napsane nemel a vym,yslel si to. No nic s tim nenadelam, ja bych byvala rada dala sanci i beckum.
No nastesti se jedno chytlo a uz mame pred porodem - o tom, co jsem si uzila behem tehotenstvi, to je jina kapitola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
16.7.09 16:20

12 vajec, pomoci ICSI oplodnena 4, prirozene 3, pak se vyvijelo 6 a pak 5 a v den OPU jich zilo 5, ale z nich byla pekna jen 3, takze mam 2 u sebe a jednoho v chladku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.7.09 16:23

Ahoj Nell, jo to tedy jsou nervy hrozný, ještě horší než když jsem čekala jestli dorazí MS nebo ne v normální cyklu.
Myslíš, že když se některá vyvíjejí pomaleji, že nemají šanci?
Jinak gratuluji k miminku, že to vyšlo.
Pudoslavo tobě taky gratuluji, ke komu jsi chodila do Genetu? Já si tam teda nemůžu na nic stěžovat, jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
Caty
16.7.09 16:25

Jizvíková akorát jsem nepochopila, zda ta dvě už jsou jako miminka a povedlo se? Jestli jo, tak to je paráda

• Citovat
  • Upravit
43031
16.7.09 16:26

K Daňkovi a byl to fakt luxus. Protože mi furt něco bylo, tak si mě nechal až do 34 TT. myslim, ze jsem to nemohla mit lepsi, UZ pokazde, vsechny screeningy zadarmo, mile chovani, terminy kontrol podle mych aktualnich nervu.....
Jsem vdecna jak psicek z utulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.7.09 16:44

Jo, Daněk je dobrej. Měla jsem ho dvakrát na UTZ a přemýšlela jsem, že už budu chodit k němu, jenže jsem to měla přes známou, tak jsem pokračovala u mé doktorky, ale taky jsem sokojená.
Holky já se tak bojim, že tam zítra zavolam a bude jich málo nebo špatné.

• Citovat
  • Upravit
43031
16.7.09 16:53

Ja tam na ten druhej telefonat vubec nemohla volat, dala jsem to manzelovi. kdyz to poprve bylo z 15ti na 6, tak jsem se bala, ze to podruhe bude z 6 na 0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.7.09 16:58

No to věřím Pudoslavo, já bych ho tam taky nechala zavolat, jenže pracuje ve Vídni a bylo by to drahé, hehe. A kolikátý den to bylo z 15 na 6?jestli nevadí, že se ptám.

• Citovat
  • Upravit
43031
16.7.09 17:05

Hnedka druhej, my nemeli ICSI, jakoze vajec je dost a sperma dobrý – přístě bych asi šla do ICSI i tak.
na pokoji se mnou byla jedna chudera, co byla uz na druhem IVS a Embryolog ji rikal posledne jste mela 6 vajicek ICSI jsem nedelali, dneska mame 5, to je docela dost, takze to taky nebudeme delat … oni ti embryologove jsou jako docela v pohode. Bych jim prala malicko neplodnou manzelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.7.09 17:17

No já bych taky určtě šla do ISCI, je to nadějnější, ikdyž ne taky stoprocentní no. A zaváděli ti když embrouška?

• Citovat
  • Upravit
7354
16.7.09 17:47

Caty mě hodnoty ABCD do telefonu také neřekli. To značení v Gennetu používají, ale klasifikují je podle mě až před ET.

Do telefonu mi je embryolog počítal přímo při tom telefonátu - „jeden dva tři čtyři pět šest - aspoň sedm slušných“. Před ET jsem mu špiónila pod ruku do toho záznamu a už je podle písmenek rozdělené měl. Zavedli mi jedno Ačko a jedno Bčko a zamražené mám jedno Bčko a jedno Cčko. A čekáme dvojčata. :-)

Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová