Rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodicovsky prispevek
Dobry den, mohu se zeptat kdy se vyplaci rodicovsky prispevek. V prosinci sem ho mela 20tyho minuli mesic 6tyho a ten to mesic jeste nic. A minuli mesic sem si bylo jeste navysiiť dekuji za odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, jdu pro rady, protože tápu.
Jsem zaměstnanec, smlouva na neurčito od 2017 a 25.2.2021 bych měla odcházet na mateřskou dovolenou. Dovolenou v lednu ani v únoru neplanuji.
1. Mateřská
Tu vypisuje gynekolog a já ten papír odevzdám v práci, žádnou jinou žádost nepíšu? Když je první den mateřské 25.2., končit by tedy měla za 28týdnů 9.9.2021?
2. Dovolená od zaměstnavatele
Po skončení mateřské bych ráda čerpala dovolenou z práce. Jak je to teď aktuálně, když se vše měnilo? Budu mít nárok na celou dovolenou? K tomuhle čerpání musím sepsat nějakou žádost, případně jak má vypadat?
3. Rodičovská dovolená
Musím sepsat žádost, kde uvedu, že chci čerpat do tří let dítěte? A odevzdat ji zaměstnavateli kdy - už během mateřské?
4. Rodičovský příspěvek Žádám na ÚP kdy?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj všem, jdu pro rady, protože tápu.Jsem zaměstnanec, smlouva na neurčito od 2017 a 25.2.2021 bych měla odcházet na mateřskou dovolenou. Dovolenou v lednu ani v únoru neplanuji.
1. Mateřská
Tu vypisuje gynekolog a já ten papír odevzdám v práci, žádnou jinou žádost nepíšu? Když je první den mateřské 25.2., končit by tedy měla za 28týdnů 9.9.2021?2. Dovolená od zaměstnavatele
Po skončení mateřské bych ráda čerpala dovolenou z práce. Jak je to teď aktuálně, když se vše měnilo? Budu mít nárok na celou dovolenou? K tomuhle čerpání musím sepsat nějakou žádost, případně jak má vypadat?3. Rodičovská dovolená
4. Rodičovský příspěvek Žádám na ÚP kdy?
Musím sepsat žádost, kde uvedu, že chci čerpat do tří let dítěte? A odevzdat ji zaměstnavateli kdy - už během mateřské?
1. Ne, poslední den je 8.9. Papír ti dá gynekolog, ty vypises svou část a dáš v práci. Nic dalšího nepodavas.
2. Na dovolenou budeš mít nárok. Nevím teď jak se nově počítá, ještě jsem nestihla nastudovat.
3. Ano, napíšeš žádost do kdy chceš být na RD a dáš zamestnavateli než ti skončí mateřská
4. Zadas na UP. Mají měsíc na zpracování, ale většinou jsou rychlejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Moc děkuji, jsi zlatá. A ještě se zeptám. Když se dítě narodí v dubnu, a za ty tři roky ho do školky vezmou až v září, tak i přesto mám zaměstnavateli psát žádost do tří let? Nebo to musím rovnou napsat, že žádám do 31.8.2024?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@JancaS84 Moc děkuji, jsi zlatá. A ještě se zeptám. Když se dítě narodí v dubnu, a za ty tři roky ho do školky vezmou až v září, tak i přesto mám zaměstnavateli psát žádost do tří let? Nebo to musím rovnou napsat, že žádám do 31.8.2024?
Ano, do 3 let dítěte. Pak musíš buď požádat o neplacené volno, pokud s tím bude zamestnavatel souhlasit. Pokud nebude, tak si musíš zajistit buď nějaký hlídání, soukromou skolku apod. a nebo dát výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2 a 3) Vyjde ti nárok na celou dovolenou, napíšeš žádost v duchu Žádám o dovolenou (v délce X dní) v návaznosti na skončení mateřské dovolené, tedy od 9. 9.
2021.
K tomu rovnou můžeš připsat, že po vyčerpání dovolené žádáš o poskytnutí rodičovské dovolené do 3 let věku dítěte JMÉNO, narozeného XY.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky mela bych prozbu rodicak mi končí 2.3.2021 Ke dni 1.12.2019 z celkové casky jsem vyčerpala 200850 Kč rodicak jsem si zvedla na 4roky a z měsíční casky 4785kc mi to zvedly na 6291kc a potřebovala bych poradit spočítat kolik mi přijde poslední částka a jeslí to bude 2.3.2021 když to počítam přebývá mi tam moc penez a to mi přijde kravyna nemohu se vůbec dopočítat klidně poslu do správy vice info děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik bude dítěti 2.3.2021? Poslední částka se zdvojuje s tou předešlou většinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivet8899 Pokud sis to navýšila od prosince 2019 na 6291, tak ti rodičák skončí 28. 2. 2021 (výplata v březnu). Ten doplatek do 300 tis. (necelých 5 tis.) se sloučí s tou únorovou dávkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit