Rodičovský příspěvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.2.20 12:37

Rodicovsky prispevek

Dobry den, mohu se zeptat kdy se vyplaci rodicovsky prispevek. V prosinci sem ho mela 20tyho minuli mesic 6tyho a ten to mesic jeste nic. A minuli mesic sem si bylo jeste navysiiť dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.21 13:27

Ahoj všem, jdu pro rady, protože tápu.

Jsem zaměstnanec, smlouva na neurčito od 2017 a 25.2.2021 bych měla odcházet na mateřskou dovolenou. Dovolenou v lednu ani v únoru neplanuji.

1. Mateřská
Tu vypisuje gynekolog a já ten papír odevzdám v práci, žádnou jinou žádost nepíšu? Když je první den mateřské 25.2., končit by tedy měla za 28týdnů 9.9.2021?

2. Dovolená od zaměstnavatele
Po skončení mateřské bych ráda čerpala dovolenou z práce. Jak je to teď aktuálně, když se vše měnilo? Budu mít nárok na celou dovolenou? K tomuhle čerpání musím sepsat nějakou žádost, případně jak má vypadat?

3. Rodičovská dovolená
Musím sepsat žádost, kde uvedu, že chci čerpat do tří let dítěte? A odevzdat ji zaměstnavateli kdy - už během mateřské?

4. Rodičovský příspěvek Žádám na ÚP kdy?

• Citovat
  • Upravit
35720
8.1.21 13:43
@Anonymní píše:
Ahoj všem, jdu pro rady, protože tápu.

Jsem zaměstnanec, smlouva na neurčito od 2017 a 25.2.2021 bych měla odcházet na mateřskou dovolenou. Dovolenou v lednu ani v únoru neplanuji.

1. Mateřská
Tu vypisuje gynekolog a já ten papír odevzdám v práci, žádnou jinou žádost nepíšu? Když je první den mateřské 25.2., končit by tedy měla za 28týdnů 9.9.2021?

2. Dovolená od zaměstnavatele
Po skončení mateřské bych ráda čerpala dovolenou z práce. Jak je to teď aktuálně, když se vše měnilo? Budu mít nárok na celou dovolenou? K tomuhle čerpání musím sepsat nějakou žádost, případně jak má vypadat?

3. Rodičovská dovolená
Musím sepsat žádost, kde uvedu, že chci čerpat do tří let dítěte? A odevzdat ji zaměstnavateli kdy - už během mateřské?

4. Rodičovský příspěvek Žádám na ÚP kdy?

1. Ne, poslední den je 8.9. Papír ti dá gynekolog, ty vypises svou část a dáš v práci. Nic dalšího nepodavas.
2. Na dovolenou budeš mít nárok. Nevím teď jak se nově počítá, ještě jsem nestihla nastudovat.
3. Ano, napíšeš žádost do kdy chceš být na RD a dáš zamestnavateli než ti skončí mateřská
4. Zadas na UP. Mají měsíc na zpracování, ale většinou jsou rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.21 13:47

@JancaS84 Moc děkuji, jsi zlatá. A ještě se zeptám. Když se dítě narodí v dubnu, a za ty tři roky ho do školky vezmou až v září, tak i přesto mám zaměstnavateli psát žádost do tří let? Nebo to musím rovnou napsat, že žádám do 31.8.2024?

• Citovat
  • Upravit
35720
8.1.21 13:53
@Anonymní píše:
@JancaS84 Moc děkuji, jsi zlatá. A ještě se zeptám. Když se dítě narodí v dubnu, a za ty tři roky ho do školky vezmou až v září, tak i přesto mám zaměstnavateli psát žádost do tří let? Nebo to musím rovnou napsat, že žádám do 31.8.2024?

Ano, do 3 let dítěte. Pak musíš buď požádat o neplacené volno, pokud s tím bude zamestnavatel souhlasit. Pokud nebude, tak si musíš zajistit buď nějaký hlídání, soukromou skolku apod. a nebo dát výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.1.21 14:11

2 a 3) Vyjde ti nárok na celou dovolenou, napíšeš žádost v duchu Žádám o dovolenou (v délce X dní) v návaznosti na skončení mateřské dovolené, tedy od 9. 9.
2021.
K tomu rovnou můžeš připsat, že po vyčerpání dovolené žádáš o poskytnutí rodičovské dovolené do 3 let věku dítěte JMÉNO, narozeného XY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.1.21 21:10

Ahojky mela bych prozbu rodicak mi končí 2.3.2021 Ke dni 1.12.2019 z celkové casky jsem vyčerpala 200850 Kč rodicak jsem si zvedla na 4roky a z měsíční casky 4785kc mi to zvedly na 6291kc a potřebovala bych poradit spočítat kolik mi přijde poslední částka a jeslí to bude 2.3.2021 když to počítam přebývá mi tam moc penez a to mi přijde kravyna nemohu se vůbec dopočítat klidně poslu do správy vice info děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
10.1.21 21:21

Kolik bude dítěti 2.3.2021? Poslední částka se zdvojuje s tou předešlou většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
11.1.21 09:25

@Ivet8899 Pokud sis to navýšila od prosince 2019 na 6291, tak ti rodičák skončí 28. 2. 2021 (výplata v březnu). Ten doplatek do 300 tis. (necelých 5 tis.) se sloučí s tou únorovou dávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat