Práce a rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prace a rodicak
Ahoj holky,
chtela bych se zeptat zda nekdo nevi jak je to s praci a rodicakem. Bohuzel z duvodu, ktere mi nedovoluji zustat na MD, nastupuji od 1.3. do prace na plny uvazek, v dobe kdy budu v praci se o prcka bude starat muj partner, tedy Romankuv tata a pres den obcas moje mamca. Budu delat 12-ky..
Muze moje mamca pobirat rodicak za me, kdyz je v invalidnim duchodu a bude obcas hlidat Rominka? Partner ma zivnostak a ten neprerusi, takze on jej pobirat nemuze.
Nebo popripade jak udelat, aby moje mamca ho pobirat mohla?
Vsek diky za odpovedi.
Radka+Romanek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Původní podmínka nároku na rodičovský příspěvek ? výdělečná činnost nebo omezený příjem z výdělečné činnosti byla s účinností od 1.1.2004 zrušena. To znamená, že při nároku na výplatu rodičovského příspěvku může rodič výdělečnou činností zlepšovat sociální situaci rodiny, neboť jeho příjmy nebudou sledovány. Po dobu své výdělečné činnosti však musí rodič pobírající rodičovský příspěvek zajistit péči o dítě jinou zletilou osobou.
http://www.mpsv.cz/…s/clanek.asp?…
Na mě to dělá dojem, že můžeš pracovat i mít rodičovák, když se postará babička. Naopak na babičku ho nemůžeš převést.
Možná se ozve někdo, kdo tomu rozumí. Já si jen přečetla to na odkazu. Stefinka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, protoze me taky ceka po pul roce navrat do prace
, mam vsechno zjisteno: rodicovsky prispevek muzes pobirat, i kdyz budes pracovat, jen dite nesmi byt umisteno v jeslickach (skolce) na vice nez 5 dni v mesici. Jestli ti bude hlidat tatka nebo babicka, pak jsi v pohode a prispevek pobirat budes. Na babicku ho prevest nemuzes a mozna ani neni duvod, protoze ti rodicak zustane. Hodne stesti ![]()
Stepanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, přesně jak tu říkají holky, rodičák ti zůstane, pokud nebude dítko na více jak 5 dnů v měsíci v jeslích nebo v MŠ. Tuto podmínku splňuješ, přivydělat si můžeš neomezeně. Vím to, taky totiž chodím do práce. Tak přeji, ať to hezky zvládáte ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky,
dekuji za odpovedi, tak to jsem rada, aspon o starost min ![]()
R+R
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminy, mám možnost nastoupit do práce, ale jsem ještě rok a půl na rodičovským příspěvku, hlídat bude babička s dědou dokud budou moci. Je nějak omezený kolik si smím vidělat nebo je to jedno kolik si vydělám? A na jakou smlouvu mohu pracovat? Předem díky za odpověď.
- Citovat
- Upravit
Není žádný limit, klidně můžeš nastoupit na HPP, já pracovala hned po šestinedělí na DPP
- Citovat
- Upravit
Musí se někam hlásit, že při RP pracuji? Mám čtyřletou variantu, synovi byly 3 a já se vracím od září do původního zaměstnání. Omlouvám se za plevelení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji od roka dcery na HPP, příjem omezen není. Jen pro dítě mladší 2 let je omezen pobyt v jeslích ( nezjiš´tovala jsem podrobně ) mě hlídají také rodiče a přítel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, brousila jsem trochu a zjistila, že:
V průběhu rodičovské dovolené si můžete vydělávat nebo přivydělávat téměř bez omezení, jakkoli a kdekoli chcete, a nemusíte mít strach, že o rodičovský příspěvek přijdete. Jedinou zákonnou podmínkou je, že zajistíte celodenní péči o dítě. A nezáleží už na tom, zda to vyřešíte jeslemi, mateřskou školkou nebo bude hlídat babička či chůva. Trochu přísnější pravidla platí pouze pro děti do dvou let věku. Ty můžete dávat do jeslí, školky nebo jiného předškolního zařízení nanejvýš na čtyřicet šest hodin měsíčně, jinak o rodičovský příspěvek přijdete. Na rozdíl od mateřské ovšem v průběhu rodičovské dovolené můžete bez omezení pracovat i u svého původního zaměstnavatele nebo pokračovat ve své podnikatelské činnosti.
Zdroj: http://www.penize.cz/…e-privydelat …snad jsem pmohla, i když převzala info z článku…
![]()
- Citovat
- Upravit