Nárok na rodičovský příspěvek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovský příspěvek?nárok?
Jsem vedena na ÚP a nikdy jsem nepracovala jelikož jsem po škole, chápu to dobře, že nárok mám, ale nemůžu si zvolit délku takže automaticky na 4 roky? A kde se o to žádá? Přímo na ÚP? A co vše budu vyplnovat? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano spravne. automaticky budes mit na 4 roky. Ihned jak porodis nastoupis na rodicak.stat vyplati stejnou castku jako ostatnim tj.220 000 kc. s tim, ze budes dostavat po dobu myslim 8 mesicu nejakych 7400 kc. a pak 3400 kc.pisu orientacne nevim jak to vychazi presne. jinak to jeste jde napsat na manzela/ pritele a to by jste si pak mohli vybrat na jak dlouho a kolik budete pobirat.max.jde ale mesicne 11 500 po dobu myslim 19 mesicu.nebo to proste rozpocitat jak vam to bude vyhovovat.to ale nevim jake musi byt u toho podminky. jinak rodicak si pujdes zazadat ihned jak ti po porodu dojde rodny list ditete na socialku.tam uz ti daji nejake formulare a ihned vyplnis. pokud nestihnes ihned zazadat tak jde i pozdeji a oni ti rodicak zpetne vyplati.jen 3 mesice ale
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misssha2 jj, přesně tak. Žádost na úp. MOhla bys volit délku a částku, pokud splní Tvůj chlap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kikinak27, je to 7600,– prvich devět měsíců, po té 3800,– do ctyr let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem si myslela, ze rodicak se nastupuje (kdyz nejde materska) taky 6-8 tydnu pred terminem. Takze kdyz jsem na nemocenske, tak jak to bude? Termin mam v dubnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Handalina píše:
Ja jsem si myslela, ze rodicak se nastupuje (kdyz nejde materska) taky 6-8 tydnu pred terminem. Takze kdyz jsem na nemocenske, tak jak to bude? Termin mam v dubnu.
buď budeš mít nemocenskou do 6ti nedělí nebo na o rodičák zažádáš dnem porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misssha2 píše:
A kdy a kde se žádá o porodné?
Na ÚP po porodu, nejpozději do roka po narození dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Caute baby.. Viete mi poradiť :žijem a pracujem v Prahe uz 3 roky.. V auguste sa mi narodí dieta..budem rodit tu v Prahe, mam tu prechodný pobyt. Matersku budem poberať tych 28 týždňou.. Ale v decembri sa chcem natrvalo vrátiť žiť na Sk.. Odkiaľ si mam pýtat rodičovský prispevok? Resp mozem poberať rodičovský prispevok z cr?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rodičovský příspěvek
Ahojte baby,
Mám dotaz..narodilo se mi mimco a jjelikož mě z práce vyhodili a ochrana lhůta byla kratší, než jsem stihla nastoupit na mateřskou nemám nárok na ppm..zůstala jsem tedy na neschopence do šestineděli a poté mám dostávat r. příspěvek, chci se zeptat, začali ho některé z vás platit hned další měsíc a vypočítává se od narození maleho? A kdy jste se dozvěděli, jak dlouho můžete byt s malym doma? Byla bych ráda za všechny rady a odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KatkaV94 píše:
Ahojte baby,
Mám dotaz..narodilo se mi mimco a jjelikož mě z práce vyhodili a ochrana lhůta byla kratší, než jsem stihla nastoupit na mateřskou nemám nárok na ppm..zůstala jsem tedy na neschopence do šestineděli a poté mám dostávat r. příspěvek, chci se zeptat, začali ho některé z vás platit hned další měsíc a vypočítává se od narození maleho? A kdy jste se dozvěděli, jak dlouho můžete byt s malym doma? Byla bych ráda za všechny rady a odpovědi
rodičovský příspěvek můžeš čerpat i při pracovní neschopnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy a jako nezamestnana na neschopence musím byt s malou doma 4 roky nebo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KatkaV94 píše:
@matkabagristy a jako nezamestnana na neschopence musím byt s malou doma 4 roky nebo?
a můžeš délku RP volit přes otce dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit