Zmatky ohledně mateřské

184
15.1.15 10:51

Zmatky ohledně mateřské

Ahoj holky, děkuju za přijetí do skupiny-mám hnedka dotaz-pokud by jste to nepochopili, napíšu znova. Jsem fakt už z toho na nervy. Děkuju za Vaše rady.–Nemam narok na materskou, tak mi doktor vystavil neschopenku. I. Díl má dokror-II. díl já, III. A IV. Díl mám odevzdat, zamestnavateli-jelikoz jjsem chodila do prace a mezi tim otehotnela tak mi zkoncila pracovni smlouva. Logicky mi ji neprodlouzili.. Je tedy zamestnavatel porad muj zamestnavatel? Kdyz uz nemam zadnou smlouvu?
Do prace jsem nastoupila polovine dubna v praci jsem byla 3,5 mesice.. Nez jsem zjistila ze jsem tehotna, ale pracovni smlouvu jsem melana dobu ucitou na pul roku.. Tim padem mi smlouva byla ukoncena na konci listopadu minuleho roku. Behem 4.teho mesice tehotenstvi jsem musela nastoupit na neschopenku, kvuli zdr. komplikacim.. Neschpenku jsem normalne pobirala, na materskou jsem mela nastupit 8.12.2014 kvuli 10 dnum jsem materskou nedostala protoze mi chybeli. Tak mi doktor vystavil neschopenku-ale kdyz uz mi smlouva zkoncila minuly rok v listopadu.. tak?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4256
15.1.15 11:17

@Daja254 zajdi si na prislusny úřad tam ti vše vysvětlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
15.1.15 11:21

@Daja254 kdyz uz smlouva skoncila v listopadu a sr vystavil PN ted, tak to nelze..uz nejsi ani v ochranne lhute 7dnu..podle meho to UP jisti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
15.1.15 11:29

Nejak nerozumim, proc ti dr. Vystavil neschopenku, coz je doklad o neschopnosti vykonavat praci, kdyz nejsi zamestnana a davno ani v ochranne lhute. Ale netusim, jak je to, kdyz je clovek na UP, tak treba se to dozvim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
15.1.15 11:46

@Daja254 a ta neschopenka byla ukončená a dal ti novou? nebo to pořád pokračovala ta stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
15.1.15 11:55

@iiiv neschopenka mi byla ukoncena k 8.12. Kdy jsem mela nastoupit na materskou-jelikoz nemam na materskou narok, tak mi vystavil dr. Zpetne pokracovani neschopenky od 8.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
15.1.15 11:57
@Daja254 píše:
@iiiv neschopenka mi byla ukoncena k 8.12. Kdy jsem mela nastoupit na materskou-jelikoz nemam na materskou narok, tak mi vystavil dr. Zpetne pokracovani neschopenky od 8.12.

Pokud ti jí dr. takto vystavil, tak by to mělo být v pořádku, neschopenku bys měla mít až do konce šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
15.1.15 11:57

@Daja254 a tu první tedy ukončil, nebo prostě pokračovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
15.1.15 12:40

@iiiv ukončil mi ji s tím že by mela nastoupit n materskou, jelkoz mi chybelo par dni do naroku na materskou, tak mi ji zamitli. A z OSSZ mi prisel dopis o zamitnuti matersky, a vyzadani u doktora o pokracovani v neschopence dal od 8.12. Vim ze mi asi nerozumite, ale ani ja tomu nerozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
15.1.15 12:55

A to ukončenou neschopenku jsi někde odevzdávala? možná v tom je ten problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat