Byt a sociálka

70
13.1.15 12:08

Byt- sociálka

Dobrý den, mám dotaz.
Jsem samoživitelka s jedním dítětem a beru rodičovský příspěvek, za dva měsíce už budu brát jen 4 200,–kč. Rodiče vlastní dva byty, v jednom bydlí a druhý je prázdný. V bytě kde bydlí jsem i já, ale chtěla bych jít do svého, takže do toho druhého. Ale jde mi o to, aby mi sociálka přispívala na bydlení. A tak se chci zeptat, zda je možné, aby rodič pronajímal dceři byt a já abych dostávala od sociálky ten příspěvek. :think: + životní minimum.
Děkuji za všechny odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
13.1.15 12:13

Samozřejmě, že to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.1.15 12:16

Pokud na to nemáš, tak bys měla zůstat u rodičů, byt pronajmout někomu kdo na to má a tobě by se zvýšil příjem :nevim: Do bytu jít, až si budeš vydělávat.

• Citovat
  • Upravit
70
13.1.15 12:16

@Blekota
Děkuji a víte to na 100%? Potřebuji to nutně vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.1.15 12:17

@jahuhudka
Tohle slyšet nepotřebuju, když mi rodinná situace nedovolí být u našich, tak musím jít jinam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
13.1.15 12:18

@helemeses ano lze to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
13.1.15 12:20

- -

• ano, ovšem rodiče budou příjem danit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
13.1.15 12:21
@Samara5 píše: - -
  • ano, ovšem rodiče budou příjem danit

Nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
13.1.15 12:30

Od 1.1 se změnil zákon? v tom případě se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
13.1.15 12:33
@Samara5 píše:
Od 1.1 se změnil zákon? v tom případě se omlouvám.

Myslím, že se zákon nezměnil, ale nemusí nic daňit. Sociálka nevyžaduje, aby majitelé bytů, kterým podnájemnici platí podávali daňové přiznání a předkládali na sociálce.
Také jsem tak bydlela, oficiálně, na smlouvu, a majitel nic nemusel danit. Však to po něm nikdo nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
13.1.15 12:36

Sociálka toto nevyžaduje, ovšem pokud to zjistí finančák, je celkem problém. Hlavně pokud jsou třeba symbolické nájmy 1 kč + energie, tam se to potom doměřuje do ceny pronájmu v dané lokalitě a doplácí se z toho daň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
13.1.15 12:37
@Blekota píše:
Myslím, že se zákon nezměnil, ale nemusí nic daňit. Sociálka nevyžaduje, aby majitelé bytů, kterým podnájemnici platí podávali daňové přiznání a předkládali na sociálce.
Také jsem tak bydlela, oficiálně, na smlouvu, a majitel nic nemusel danit. Však to po něm nikdo nechtěl.

promiň, to je kravina. Příjem z pronájmu bytu se musí uvést do daňového přiznání a danit! Kdyby jim na to přišel finančák, tak maj celkem průser

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.1.15 12:39
@Blekota píše:
:lol: Proč sociálka :lol: Příjmy se snad daní na finančním úřadě a jakýkoliv příjem musíš danit.
  • Citovat
  • Upravit
mag
12867
13.1.15 12:39
@Blekota píše:

Nejde o sociálku, ale o finančák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
13.1.15 12:40
@Moni85 píše:
promiň, to je kravina. Příjem z pronájmu bytu se musí uvést do daňového přiznání a danit! Kdyby jim na to přišel finančák, tak maj celkem průser

Ale jak nato příjde finančák? TAké jsem bydlela v podnájmu a majitel bytu (byt. v OV) žádné přiznání nepodával. Finančák nato nemá jak přijít, když nikdo nic nikde neohlásí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat