Byt a sociálka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Byt- sociálka
Dobrý den, mám dotaz.
Jsem samoživitelka s jedním dítětem a beru rodičovský příspěvek, za dva měsíce už budu brát jen 4 200,–kč. Rodiče vlastní dva byty, v jednom bydlí a druhý je prázdný. V bytě kde bydlí jsem i já, ale chtěla bych jít do svého, takže do toho druhého. Ale jde mi o to, aby mi sociálka přispívala na bydlení. A tak se chci zeptat, zda je možné, aby rodič pronajímal dceři byt a já abych dostávala od sociálky ten příspěvek.
+ životní minimum.
Děkuji za všechny odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud na to nemáš, tak bys měla zůstat u rodičů, byt pronajmout někomu kdo na to má a tobě by se zvýšil příjem
Do bytu jít, až si budeš vydělávat.
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka
Tohle slyšet nepotřebuju, když mi rodinná situace nedovolí být u našich, tak musím jít jinam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samara5 píše: - -
- ano, ovšem rodiče budou příjem danit
Nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samara5 píše:
Od 1.1 se změnil zákon? v tom případě se omlouvám.
Myslím, že se zákon nezměnil, ale nemusí nic daňit. Sociálka nevyžaduje, aby majitelé bytů, kterým podnájemnici platí podávali daňové přiznání a předkládali na sociálce.
Také jsem tak bydlela, oficiálně, na smlouvu, a majitel nic nemusel danit. Však to po něm nikdo nechtěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sociálka toto nevyžaduje, ovšem pokud to zjistí finančák, je celkem problém. Hlavně pokud jsou třeba symbolické nájmy 1 kč + energie, tam se to potom doměřuje do ceny pronájmu v dané lokalitě a doplácí se z toho daň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blekota píše:
Myslím, že se zákon nezměnil, ale nemusí nic daňit. Sociálka nevyžaduje, aby majitelé bytů, kterým podnájemnici platí podávali daňové přiznání a předkládali na sociálce.
Také jsem tak bydlela, oficiálně, na smlouvu, a majitel nic nemusel danit. Však to po něm nikdo nechtěl.
promiň, to je kravina. Příjem z pronájmu bytu se musí uvést do daňového přiznání a danit! Kdyby jim na to přišel finančák, tak maj celkem průser
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blekota píše:
- Citovat
- Upravit
@Blekota píše:
Nejde o sociálku, ale o finančák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moni85 píše:
promiň, to je kravina. Příjem z pronájmu bytu se musí uvést do daňového přiznání a danit! Kdyby jim na to přišel finančák, tak maj celkem průser
Ale jak nato příjde finančák? TAké jsem bydlela v podnájmu a majitel bytu (byt. v OV) žádné přiznání nepodával. Finančák nato nemá jak přijít, když nikdo nic nikde neohlásí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit