Byt a sociálka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@berry4 Vubec nevíš o tom, co já dělám a proč mám tento názor. A když je mimochodem řeč o té pracce, tak ano, já jednu věnovala. A to nepisu proto, že bych od Tebe chtěla poplacat, ale že je zrovna o ní řeč. A víš co, já taky byla finančně na nule a ano, JÁ sama jsem měla co dělat, abych byla tam, kde jsem. Proto je mi tvůj příspěvek k pousmátí. Ty mě tady soudis a přitom mi vycitas, že já soudim autorku. Ono pro mě není tajemstvím, že ti moc nesedim. A svalovat všechno na stát, okolnosti, finanční krizi a kdovi co..no, to je velice jednoduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LennaZS Já jsem si nikdy nepomyslela, že mi nesedíš… Jde jen o názor. To je celé.
Já ted´momentálně dost citelně prožívám něco podobného s někým. Já sama jsem kdysi taky byla na ule. A věř, že cítím propastný rozdíl v příjmech a výdajích tehdejších a dnešních mamin v nouzi. Taky jsem si byla kdysi schopna pomoct sama, dnes bych to nedala. Nejde to. Ta pomoc alespoń na určitou dobu, nebo do jisté míry je na místě.
Apropos: víš co mě štve? Ty hnědošské maminky, co si přijedou BMW k sociálce, vytáhnou poslední model kočárku za 30 000 a jdou se hádat o cokoli. Naposled to byl právě příspěvek na kočárek, šla až k vedoucí, vyhádala 4000. No proč ne, že?
Každá kačka dobrá. Jiná potřebuje opravdu každou korunu, protože nemá.
Jsou tu velké paradoxy. Holku, co v tom neumí oproti jiným „chodit“ a vznese tu úplně naivní dotaz bych opravdu nesoudila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako u mě se třeba řešilo, jestli mám nárok na rodičák, jestli nemám a podobné věci, všechno papírování se zaměstnavatelem trvalo, no a nakonec jsem dostale peníze sice najednou, ale až za 6 měsíců od porodu.. A byla jsem u rodičů a neměla jsem nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 je to možné, co píšeš. Vždyť já jsem tuto dotyčnou nijak nesoudila. Určitě jsou na tom některé moc špatně a ano, já jsem jedna z prvních, co by šly pomáhat. Ale je prostě taková doba, že lidí jsou vychcani a jak popisujes.. strašně moc těch, co to nemají ale vůbec zapotřebí inkasuji takové prachy, jaké my ani jako rodina nevydelame. A to mě tak se**. A mám v okolí holku, co si nechala naflakat tolik decek, samozřejmě jiní tatinci, co vzali roha a když mrknu, co vše má od socialky..no já ji to nezavidim, ale NIKDY nemakala, je tupá a tu pomoc pro ni bych radši viděla tam, kde je skutečně třeba!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LennaZS jj, taky mám takovou kámošku, složenky ze sociálky si dává na lednici. Nedávno jsem ji potkala před sociálkou. Zažádala si totiž o byt od města pro svého syna vysokoškoláka a zajímala se proto, na jaké sociální dávky bude on mít nárok, až ten byt dostane. Přesto je spousta lidí, které systém semele z důvodů, které uvádí @berry4 . Nikdy nevíme, kdo na druhé straně sedí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Tak v tom, že to stát po*, s tebou nesouhlasím. Alespoň ne co se týče výše sociálních dávek pro zdravé lidi v nouzi (u nemocných je to tristní, ale možná právě kvůli velkorysé sociální politice zaměřené na jiné skupiny lidí). Zakladatelku nesoudím, nevím, jestli se o těhotenství nedozvěděla včera s tím, že otce nezná, možná jí přítel před týdnem utekl se všemi úsporami neznámo kam. Možná je vážně nemocná a pracovat nemohla a nemůže, proto nic nemá. A takovým lidem stát pomůže.
Jinak si fakt nemyslím, že bys to dnes nezvládla ![]()
Zakladatelko, je tu i skupina Věnujeme maminkám v nouzi, kdybys něco potřebovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@LennaZS a co má jako zakladatelka dělat, když NEMÁ.
Ale to, že má holej zadek určitě věděla ještě před otěhotněním. Takže…? Dítě si neměla pořizovat, to je přece jednoduché. A pokud si ho i přesto pořídila, je to výhradně její problém, né můj a nechci, aby byla živa, bydlela, užívala si z mých peněz, které MUSÍM odvádět státu. Pokud je někdo tak nezodpovědný a v takové situaci si pořizuje dítě, dítě bych jí, do té doby, než se o něj bude moct řádně postarat odebrala Už mě vážně štvou tyhle rádoby matky, které si říkají, on se stát postará.
Ano, o dítě bych se postarala, ale ty koukej jít makat, vydělávat. aby jsi byla schopná se o dítě postarat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Kdyby jste nenapsala to milionkrát omílané zdůvodnění týkající se hnědošských maminek, říkala jsem si, že na tom co píšete něco je. Takhle jste se pouze zařadila do dlouhé řady těch, kteří si tímto zargumentovávají ono slavné " když oni, tak proč ne já".
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Ale to, že má holej zadek určitě věděla ještě před otěhotněním. Takže…? Dítě si neměla pořizovat, to je přece jednoduché. A pokud si ho i přesto pořídila, je to výhradně její problém, né můj a nechci, aby byla živa, bydlela, užívala si z mých peněz, které MUSÍM odvádět státu. Pokud je někdo tak nezodpovědný a v takové situaci si pořizuje dítě, dítě bych jí, do té doby, než se o něj bude moct řádně postarat odebrala Už mě vážně štvou tyhle rádoby matky, které si říkají, on se stát postará.Ano, o dítě bych se postarala, ale ty koukej jít makat, vydělávat. aby jsi byla schopná se o dítě postarat sama.
Což by nás ale na druhou stálo ve výsledku mnohem víc než nějakých pár tisíc za dávky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víte, já třeba vidím jednu věc..moje maminka teprve bude mít 50, je vážně nemocná už přes deset let. Má za sebou 14 narkoz a velkých operací, nemůže pořádně chodit, velmi silná cukrovka, nádory, atd atd atd..musí neustále chodit před komise, jsou tam tak arogantní svině a jak tam jednají s lidmi..no hrůza. A stát? Dá jí měsíčně pět tisíc, z toho dá měsíčně tři tisíce za léky. Mamku už nikdo nikdy nezamestna. Vyhlídky nulové. A proč? Dovolila si být nemocná. A pak tady ctete, jak zdravé maminky, co si prostě jen nepočítaly jedna a jedna udělaly dítě buď s debilem, alkoholikem, zenacem a teď se tady radi, jak co nejvíc vymoct od státu. To je tady přece pořád a pořád dokola. Ano, toto mi vadí. Každá by si měla co nejvíce zkusit obstarat sama, pak požádat o příspěvek. Uskromnit se a zkusit se postavit na nohy. Opravdu mi ale přijde, že to funguje jinak.Chci novou pracku, chci krásný byt, hezký kočár..neplacam jen tak, člověk to kolem sebe vidí. Není to o závisti, já si jen myslím, že rozdělování našich peněz by mělo být spravedlivější..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LennaZS Ano, tak to bohužel dnes funguje. Těhotná žena bez chlapa, no mnohdy s chlapem, o kterém se však nemluví, neboť jeho TP hraje významnou roli u příspěvku na bydlení, vychází z toho, že si pronajme byt a bude velká samostatná holka. Z našetřených, půjčených nebo darovaných peněz zaplatí kauci no a pak se předpokládá, že vše začne platit ze soc. dávek.
Pak tu máme rodinu, která se na 20-30 let zadluží, aby si pořídila vlastní bydlení nebo rodinu, která bydlí v pronájmu. Ženská je na RD a chlap se musí sakra otáčet, aby vše poplatili. Ve výsledku mají na konci měsíce všichni stejně. Bohužel s tím rozdílem, že ty dvě rodiny si na to musely vydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LennaZS Take mne vadi, ze neni pomoc orientavana tam, kde je potreba, viz. ti tebou zmineni nemocni. Prijde me zcela smesne sbirani vicek, protoze pojistovna lecbu neplati. Jak neplati a proc tedy v techto pripadech nezasahne stat? Ale jsem i pro casove omezenou pomoc u kohokoli jineho, at je to clovek, co prijde o praci ci mlada holka, ktera nechtene otehotni. Ale meli by lide tuto pomoc prijimat s pokorou a byt za ni radi. A ne styl, jakto, ze se stat nepostara. Uplne nejvetsim trnem v oku je mne prispevek na bydleni se svymi zcela nesmyslnymi podminkami, kdy sta plytva prostrddky na socialni pomoc nehoraznym zpusobem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@berry4 Kdyby jste nenapsala to milionkrát omílané zdůvodnění týkající se hnědošských maminek, říkala jsem si, že na tom co píšete něco je. Takhle jste se pouze zařadila do dlouhé řady těch, kteří si tímto zargumentovávají ono slavné " když oni, tak proč ne já".
No… Zkus číst víc důkladněji. Nikde jsem nenapsala, že když ne oni, tak proč ne já. Napsla jsem, co vnímám a jak to je. Napsala jsem, že je spousta mamin, co opravdu potřebují každou korunu. Napslala jsem, co mě na téhle věci dost štve. Předtím, než zareaguješ, zkus taky trochu přemýšlet nad tím, co píšu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LennaZS V příspěvku zakladatelky není ani špetka pokory. Vyznívá opravdu hodně sebevědomě, dost nárokově a to mi taky vadí. Chápu, že se člověk může dostat do problémů, ale tenhle přístup je hodně nesympatický. Zakladatelku bych odkázala na otce dítěte a na alimenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka ano, bohužel, je to tak. Myslím si, že těch maminek, co jsou opravdu úplně totálně v pr… není valná většina. Bavim se tady o těch, co utekly z hodiny na hodinu od tyrana, no a takové podobné těžké osudy. Pak zasáhnou nemoci. Ano, já jsem jednoznačně pro pomoc. Kdybych se měla o poslední chleba rozdělit. ALE..taky bych povinně zavedla jako předmět finanční gramotnost. Každý den se tady najde příspěvek typu..změní toho mého miminko nebo odejde od manželky, když otehotnim? Samozřejmě ne! Ale bum, jsem v tom..kdo je víc a teď se, state, starej! Nemocenska, příspěvky na děti, na bydlení, alimenty, příspěvek na vybavení bytu a už to jede. Pak si najdu partnera, ale zapru ho. Toto smýšlení..to je velký problém. A pak se tady jak pitomci sbíráme s víčky, abychom zaplatili rodinám s opravdu těžkým osudem léčení a vůbec aspoň trochu důstojné žití… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit