Byt a sociálka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sojkka píše:
@berry4 Já vám věřím, že jste to viděla na vlastní oči a že vás to rozčílilo. Není divu, to každého. Ale nelze z toho přeci vyvodit, že majoritní matky chodí pro příspěvky v hadrech, polorozpadlých kočárech a jsou to tedy ty jediné, které dávky berou oprávněně.
Nelze a lze. Tu bídu vidíš na všem. Nezažila jsem to jednou. Zažila jsem i situaci, kdy hejno (nevím, ajk je jinak nazvat) opásaných ve zlatě vlítl do kanclu vedoucí a řvali tam ta k hlasitě a apelovali na své nároky, které evdentně neměli tak dlouho, dokud nedostali stravenky na jídli, protože prostě nevyšli s dávkami. Je to sice „kdysi“,ale už tenkrát mi došlo, jak to tady funguje. Nebudu psát o aroganci a výsměchu holce, co je opravdu k krizi a tu pomoc momentálně potřebuje. Bylo by to na dlouho a nejspíš by t spadla čelist nad tím, co barva, křik a množství dokáže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Těžké to nemají jenom holky. A chtít od sociálky peníze na pračku? Nezní zrovna jako žádost někoho, kdo chce jen to nejnutnější, aby se mohl odrazit ode dna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka píše:
@berry4 no nejspíš máš klapky na očích
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@hanka.br. a pračka to nejnutnější není? Je.
Není. Může prát v ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 Myslím, že byste měla být schopná přijmout i jiný názor než je ten váš.
Je jasné, že je potřeba mít soc. systém, který pomůže v případě nouze. Nicméně to co je tu dnes je výsměch pro všechny, kteří se snaží přjmout svůj díl zodpovědnosti za sebe a své děti. Osudy žen v azyl. domech mohou být různé, ale jsou pomocí pro ty, kteří jsou na tom zle. Co je na nich tak špatného dle vás? Ten kdo chce pomoc není v situaci, kdy by si měl vybírat.
Nemyslím si, že dnes to mají mladé holky těžší než ženy před 20 lety. Je to jen o zodpovědnosti, o výchově v rodině. Min. žen hledá pomoc ve vlastní rodině, většinou s argumentem nikoho nemám, nestýkáme se. Nemyslím si, že je to vždy pravda. Jen je zkrátka jednodušší, výhodnější vše řešit dávkami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LennaZS Mluvíte mi ze srdce. Držím palce mamince. Mějte se hezky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Není. Může prát v ruce.
ty vojcle jako fakt? Snad aspoň příspěvek na valchu, ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Není. Může prát v ruce.
Pravda - není to žádná hitparáda, ale já tak prala roky…když mi ještě bylo „náct“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka těžší to současné matky prostě mají. Nedostatek práce, nedostatek míst ve školkách, vysoké nájmy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Není. Může prát v ruce.
to jsi myslela vážně? dobrý, vezmu povlečení a budu ho"žmoulat " v ruce.Nebo jak moje babička, vyvařovat v kotli na dřevo, tedy jestli takový sežene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:Že by na celém širém světě nebyla spřízněná duše, která by to povlečení do pračky šoupla, když už není možné ho vyprat v ruce? Pračka prostě není nezbytně k přežití nutná. Tedy - jak pro koho. Ale když není do úst, není nezbytná.
to jsi myslela vážně? dobrý, vezmu povlečení a budu ho"žmoulat " v ruce.Nebo jak moje babička, vyvařovat v kotli na dřevo, tedy jestli takový sežene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blobfish píše:
Což by nás ale na druhou stálo ve výsledku mnohem víc než nějakých pár tisíc za dávky
Ale to mi je úplně jedno, do toho dítěte bych to klidně investovala, to dítě za nic nemůže. Jde mi spíš o tu vychcandu matku, co si myslí, že když porodí dítě, všichni si sednou na zadek a stát jí zaplatí byt, pračku a nejlépe i zahraniční dovolenou, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Ale to mi je úplně jedno, do toho dítěte bych to klidně investovala, to dítě za nic nemůže. Jde mi spíš o tu vychcandu matku, co si myslí, že když porodí dítě, všichni si sednou na zadek a stát jí zaplatí byt, pračku a nejlépe i zahraniční dovolenou, ne?
Tak předně by měl být systém nastavený tak, aby takovéto „vych*andy“ přišly zkrátka (resp. pomoc ano, ale na zajištění přežití). Protože stát by neměl očekávat, že občané budou natolik uvědomělí, že si řeknou „ale já tu pomoc vlastně tolik nepotřebuju, tak o ni nebudu žádat, i když bych měl nárok“ (a upřímně, proč by to dělali, když velká část normálně pracujících tu pomoc státu několikanásobně vrátí).
A nezlob se, ale odebrat dítě ženě jen proto, že využije něčeho, na co má nárok?
Navíc nejde jen o peníze, dítěti (které, jak jsi napsala, za nic nemůže) asi taky moc neprospěje, když bude oddělené od matky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit