Byt a sociálka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
26.9.15 19:55
@Sojkka píše:
@berry4 Já vám věřím, že jste to viděla na vlastní oči a že vás to rozčílilo. Není divu, to každého. Ale nelze z toho přeci vyvodit, že majoritní matky chodí pro příspěvky v hadrech, polorozpadlých kočárech a jsou to tedy ty jediné, které dávky berou oprávněně.

Nelze a lze. Tu bídu vidíš na všem. Nezažila jsem to jednou. Zažila jsem i situaci, kdy hejno (nevím, ajk je jinak nazvat) opásaných ve zlatě vlítl do kanclu vedoucí a řvali tam ta k hlasitě a apelovali na své nároky, které evdentně neměli tak dlouho, dokud nedostali stravenky na jídli, protože prostě nevyšli s dávkami. Je to sice „kdysi“,ale už tenkrát mi došlo, jak to tady funguje. Nebudu psát o aroganci a výsměchu holce, co je opravdu k krizi a tu pomoc momentálně potřebuje. Bylo by to na dlouho a nejspíš by t spadla čelist nad tím, co barva, křik a množství dokáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.9.15 19:56

@berry4 Těžké to nemají jenom holky. A chtít od sociálky peníze na pračku? Nezní zrovna jako žádost někoho, kdo chce jen to nejnutnější, aby se mohl odrazit ode dna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.15 19:56
@jahuhudka píše:
@berry4 no nejspíš máš klapky na očích ;)
:lol: já? Byla jsi vůbec někdy na sociálce?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.15 19:57

@hanka.br. a pračka to nejnutnější není? Je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
26.9.15 20:01
@berry4 píše: :lol: já? Byla jsi vůbec někdy na sociálce?
;)
  • Citovat
  • Upravit
30408
26.9.15 20:02
@berry4 píše:
@hanka.br. a pračka to nejnutnější není? Je.

Není. Může prát v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.9.15 20:12

@berry4 Myslím, že byste měla být schopná přijmout i jiný názor než je ten váš.
Je jasné, že je potřeba mít soc. systém, který pomůže v případě nouze. Nicméně to co je tu dnes je výsměch pro všechny, kteří se snaží přjmout svůj díl zodpovědnosti za sebe a své děti. Osudy žen v azyl. domech mohou být různé, ale jsou pomocí pro ty, kteří jsou na tom zle. Co je na nich tak špatného dle vás? Ten kdo chce pomoc není v situaci, kdy by si měl vybírat.
Nemyslím si, že dnes to mají mladé holky těžší než ženy před 20 lety. Je to jen o zodpovědnosti, o výchově v rodině. Min. žen hledá pomoc ve vlastní rodině, většinou s argumentem nikoho nemám, nestýkáme se. Nemyslím si, že je to vždy pravda. Jen je zkrátka jednodušší, výhodnější vše řešit dávkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.9.15 20:24

LennaZS Mluvíte mi ze srdce. Držím palce mamince. Mějte se hezky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.9.15 20:28
@hanka.br. píše:
Není. Může prát v ruce.

ty vojcle jako fakt? Snad aspoň příspěvek na valchu, ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
26.9.15 20:29
@hanka.br. píše:
Není. Může prát v ruce.

Pravda - není to žádná hitparáda, ale já tak prala roky…když mi ještě bylo „náct“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.9.15 20:29

@Sojkka těžší to současné matky prostě mají. Nedostatek práce, nedostatek míst ve školkách, vysoké nájmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
26.9.15 20:32
@hanka.br. píše:
Není. Může prát v ruce.

to jsi myslela vážně? dobrý, vezmu povlečení a budu ho"žmoulat " v ruce.Nebo jak moje babička, vyvařovat v kotli na dřevo, tedy jestli takový sežene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.9.15 20:42
@mojmira píše:
to jsi myslela vážně? dobrý, vezmu povlečení a budu ho"žmoulat " v ruce.Nebo jak moje babička, vyvařovat v kotli na dřevo, tedy jestli takový sežene.
Že by na celém širém světě nebyla spřízněná duše, která by to povlečení do pračky šoupla, když už není možné ho vyprat v ruce? Pračka prostě není nezbytně k přežití nutná. Tedy - jak pro koho. Ale když není do úst, není nezbytná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.9.15 22:17
@blobfish píše:
Což by nás ale na druhou stálo ve výsledku mnohem víc než nějakých pár tisíc za dávky ;)

Ale to mi je úplně jedno, do toho dítěte bych to klidně investovala, to dítě za nic nemůže. Jde mi spíš o tu vychcandu matku, co si myslí, že když porodí dítě, všichni si sednou na zadek a stát jí zaplatí byt, pračku a nejlépe i zahraniční dovolenou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
26.9.15 22:26
@krtek7489 píše:
Ale to mi je úplně jedno, do toho dítěte bych to klidně investovala, to dítě za nic nemůže. Jde mi spíš o tu vychcandu matku, co si myslí, že když porodí dítě, všichni si sednou na zadek a stát jí zaplatí byt, pračku a nejlépe i zahraniční dovolenou, ne?

Tak předně by měl být systém nastavený tak, aby takovéto „vych*andy“ přišly zkrátka (resp. pomoc ano, ale na zajištění přežití). Protože stát by neměl očekávat, že občané budou natolik uvědomělí, že si řeknou „ale já tu pomoc vlastně tolik nepotřebuju, tak o ni nebudu žádat, i když bych měl nárok“ (a upřímně, proč by to dělali, když velká část normálně pracujících tu pomoc státu několikanásobně vrátí).

A nezlob se, ale odebrat dítě ženě jen proto, že využije něčeho, na co má nárok? :nevim: Navíc nejde jen o peníze, dítěti (které, jak jsi napsala, za nic nemůže) asi taky moc neprospěje, když bude oddělené od matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat