Byt a sociálka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gina108 píše:
No tak to tedy bylo veeelmi zodpovědné pořídit si dítě s blbem, který se po narození děcka rozmýšlel, jak se vlastně zachová
Jo jo, bylo. Protože jsem to dítko chtěla, on ne a věděla jsem, že se o něj dokážu postarat
Vlastní byt, naspořeno, dobrá práce na dobu neurčitou…
Neměla jsem nejmenší důvod chodit na potrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diskuzi nesleduju…nevím, odkud tazatelka je. ale na fb skupinách v místě bydliště celkem často vídám inzeráty, že někdo daruje kočárek, i tu lednici nebo pračku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Příspěvek oproti paragonu na konkrétní věc. Kdo ti dá do ruky peníze jen tak?
Jo tak. No možná nějaký bazar, ale tam to zas bude dražší jak na nějaký inzerát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Jo jo, bylo. Protože jsem to dítko chtěla, on ne a věděla jsem, že se o něj dokážu postaratVlastní byt, naspořeno, dobrá práce na dobu neurčitou…
Neměla jsem nejmenší důvod chodit na potrat.
Ježiš né, potrat jsem vůbec nemyslela. To už bys tu nezodpovědnost jen prohlubovala dál.
Já myslím, že zodpovědnost měla být hned na začátku - nesouložit s kdejakým budižkničemu, ale rovnou si najít zodpovědného chlapa. Ale tak každého věc, já nikoho nechci soudit, pokud tedy nemachruje jak je zodpovědný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Ježiš né, potrat jsem vůbec nemyslela. To už bys tu nezodpovědnost jen prohlubovala dál.
Já myslím, že zodpovědnost měla být hned na začátku - nesouložit s kdejakým budižkničemu, ale rovnou si najít zodpovědného chlapa. Ale tak každého věc, já nikoho nechci soudit, pokud tedy nemachruje jak je zodpovědný
Ale já jsem s tímto mužem otěhotněla naprosto vědomě a cíleně
On si jen pak najednou připadal na dítě starý, bylo mu tehdy 52 let. Nevím, co je nezodpovědného na plánovaném rodičovství a chlapa si nevybereš, nevíš, jak se zachová. Nevímk, co je nezodpovědného na tom, si vědomě pořídit dítě, když vím, že i když bych s ním teoreticky zůstala sama, dokážu se o něj postarat
O tom to právě všechno je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Ale já jsem s tímto mužem otěhotněla naprosto vědomě a cíleněOn si jen pak najednou připadal na dítě starý, bylo mu tehdy 52 let. Nevím, co je nezodpovědného na plánovaném rodičovství a chlapa si nevybereš, nevíš, jak se zachová. Nevímk, co je nezodpovědného na tom, si vědomě pořídit dítě, když vím, že i když bych s ním teoreticky zůstala sama, dokážu se o něj postarat
O tom to právě všechno je.
Já si tedy chlapa vybírala pořádně a řekla bych že velmi zodpovědně
, žádnej mi nebyl přidělen ani na mě nezbyl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Já si tedy chlapa vybírala pořádně, žádnej mi nebyl přidělen ani na mě nezbyl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to prodej bazarového zboží, tak je to normální prodejna a paragon dostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Myslím, že jsem chápavá dost, to ty nechápeš…Azylák naopak vyřeší do začátkou spoustu věcí! Nevím, jak dlouho tam ty matky s dítětem mohou být, ale i kdyby to byl pouhý rok, dva má spoustu času na hledání práce, jeslí, třeba i nového partnera, protože ve dvou se to vždycky lépe táhne… Takže asi tak. Chce to jen chtít a ne jen natahovat ruku a státe starej se
A z čeho našetří, když bude dostávat jen záchovné dávky? Azyláky jsou povětšinou na rok. Max. do 3 let věku dítěte. Na to, aby měla na pronájem bude potřebovat podle ceny pronájmu peníze realitce, na kauci pro pronajímatele a na minimálně první jeden-dva nájmy. Takže kolem 25 - 30 000 kč. To za rok našetří? Z čeho prosím? Kde je jistota, že mamina z azyláku do roka najde partnera, co se jí ujme se vším všudy? Byty? Tady v Brně se na ně čeká minimálně 3 roky. Znovu se ptám. Co má teda dělat TED´? Jít do azyláku? Myslíš si, že to vyřeší problém za rok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:Ted jaksi nechápu, proč mi tohle píšeš
I já jsem si pochopitelně vybírala chlapa pořádně. Kdybych si nevybrala pořádně, nechtěla jsem s ním mít dítě
Já jsem si taky myslela, že jsem si vybrala dobře a ne, no
. Nečekala jsem, že mu po pár letech rupne v bedně.
Jenomže tomu, kdo si tím neprošel, to prostě nevysvětlíš
.
- Citovat
- Upravit
@krtek7489 píše:Ted jaksi nechápu, proč mi tohle píšeš
I já jsem si pochopitelně vybírala chlapa pořádně. Kdybych si nevybrala pořádně, nechtěla jsem s ním mít dítě
Prostě mě fascinuje, jak každý chápe tu zodpovědnost jinak.
Chlap, který nechá ženskou po porodu samotnou fakt zodpovědný není a vybrat si nezodpovědného chlapa jako partnera pro život, není od ženy také dvakrát zodpovědné - tedy podle mého názoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Jo - určitě dostaneš příspěvek na věc z druhé ruky. To určitě.
Hanko sorry,ale přijdeš mi jak umanutá. To víš,že dostane. Ty příspěvky na vybavení nejsou nikterak vysoké,mnohdy maminy nakupují právě bazarové. Protože na nové by ty částky prostě nestačily. Doklady o zakoupení nepotřebují,je to jejich věc,sociálka si vede,na co peníze poskytla.
@krtek7489 píše:
Ano, mám všechno. Vlastní pílí, zodpoévědným chováním, pracovitostí… Nikdy jsem nemusela žebrat o dávky, i když, zvláště na první mateřské před 13 lety, jsme si s rodičovským příspěvkem celých 2500 kč, moc vyskakovat nemohli. Hanba by mě fackovala, kdybych šla žebrat. Mladá zdravá ženská, mimochodem tehdy také svobodná matka, tatínek se tehdy ještě rozmýšlel jak se zachová a jestli bude s námi či si půjde svou vlastní cestouChodila jsem i s miminem uklízet, roznášet letáky… Všechno jde, když se chce
No ještě víc se vyšvihni. A třeba si trošku uvědom, že před těma 13 ti lety šly věci jinak. Právě pracovně. Já taky měla 2 práce, protože to šlo. Ale kdyby to nešlo, jako máma samoživka nebudu cítit hanbu za to, že mi imrvére zvyšují nájem, že v obchodě nechám čím dál tím víc peněz a v práci mi nepřidají ani korunu. Nebudu se tady vyvyšovat, že jsem to kdysi taky dala bez pomoci. Protože to šlo. DNES NAJÍT I TY BLBÝ LETÁKY JE NADLIDSKÝ VÝKON A NAVÍC-nevytrhnou ti trn z paty. Nevytrhnou. Zase takový výdělek to není, aby pokryl všechno. A časově je to dost náročná věc. Kam dá novorozence? To nic? Ten nebude existovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Izzz ano, přesně takhle jsem to myslela. Já měla kočárek nádherný, jako nový, ale byl z druhé ruky. Prostě to nepovazuji za podstatné, to je fuk. Ale potkam tady tu dotyčnou „chudák maminu“ a ona fungl nový kočár od známé značky. Prej na něj dostala a ještě, že tak. Jinak by musela malá jezdit v tom rozhrkanem, co ji sousedka věnovala pro první holčičku. Takových věcí je víc no..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 nezlob se, ale z tvého příspěvku mám pocit, že žiju na jiné planetě. Samozřejmě, že i dnes je možné najít práci, i s malým dítětem, i s nízkým vzděláním. Nedokážu posoudit, jestli to před 13 lety bylo snazší, ale dost pochybuju, že by matce samoživitelce tehdy někdo přišel zaklepat na dveře s tím, že pro ni má bezvadně placenou nenáročnou práci. Samoživitelky s malými dětmi to nemají jednoduché, ale cesty jsou, a je jich víc.
Zakladatelko, nejlepší bude, když si dojdeš přímo na úřad a zeptáš se na podmínky těch soc. dávek. Ale do budoucna budeš stejně muset peníze řešit. Jak fungují vaši? Byli by třeba ochotní pohlídat, aby sis mohla najít nějakou brigádu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blobfish vidíš. Nedokážeš posoudit. Já ano. Jelikož jsem byla mámou před 25 ti léty, před 16 ti, před čtyřmi. Dokážu posoudit právě proto možnosti tenkrát i ted´,dokážu dost dobře posoudit i ty propastné rozdíly v příjmech a výdajích.
Protože sama ted´ jsem osobně zainteresovaná v pomoci mamině co se dostala do životních problémů, dokážu posoudit i to, jaké mají možnosti dnes.
Bez pomoci, přesto, že pracuje a je ve vysokém stupni těhotenství by to nedala.
Po porodu je pracovně na tom vcelku bez šance. Ví to ona, vím to já. Psát tu něco o jeslích mi opravdu přijde úsměvné, vzhledem k tomu, že matka na rodičáku nemůže umístit dítě do dvou let do předškolního zařízení celodenně, jinak přijde o rodičák. Takže takhle. Radit tu, odsuzovat, jak jde všechno, přitom o tom nic nevědět, to dokáže každý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit