Byt a sociálka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
26.9.15 19:27
@LennaZS píše:
Víte, já třeba vidím jednu věc..moje maminka teprve bude mít 50, je vážně nemocná už přes deset let. Má za sebou 14 narkoz a velkých operací, nemůže pořádně chodit, velmi silná cukrovka, nádory, atd atd atd..musí neustále chodit před komise, jsou tam tak arogantní svině a jak tam jednají s lidmi..no hrůza. A stát? Dá jí měsíčně pět tisíc, z toho dá měsíčně tři tisíce za léky. Mamku už nikdo nikdy nezamestna. Vyhlídky nulové. A proč? Dovolila si být nemocná. A pak tady ctete, jak zdravé maminky, co si prostě jen nepočítaly jedna a jedna udělaly dítě buď s debilem, alkoholikem, zenacem a teď se tady radi, jak co nejvíc vymoct od státu. To je tady přece pořád a pořád dokola. Ano, toto mi vadí. Každá by si měla co nejvíce zkusit obstarat sama, pak požádat o příspěvek. Uskromnit se a zkusit se postavit na nohy. Opravdu mi ale přijde, že to funguje jinak.Chci novou pracku, chci krásný byt, hezký kočár..neplacam jen tak, člověk to kolem sebe vidí. Není to o závisti, já si jen myslím, že rozdělování našich peněz by mělo být spravedlivější..

Ještě jednou- zkus se obstarat v dnešní době sama.Ne,nedostaneš na nový byt, ani hezkou pračku. Dostaneš na to nejnižší, dostaneš na nejlépe už použité věci. Nejsi v reálu. Vůbec nejsi. Žít ze sociálky není až tak sranda.
Teda pokud jsi matka samoživka s tím alkoholikem nebo ženáčem, co neplatí a ty jsi byla tak blbá, že jsi uvolila a počala s ním dítě. Zeptej se těch opravdových mamin, jak se jim žije.
Stejně bídně, jako tvojí mámě.
Je mi to líto, věř, že je, prožívám to se svojí, ale nehodlám, určitě sem nehodlám motat hrušky s jabkama. To sem nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.9.15 19:27

@berry4 Ale noták tohle jste nepsala?" víš co mě štve? Ty hnědošské maminky, co si přijedou BMW k sociálce,…"
Chodí černé, chodí hnědé, chodí bílé… Tak proč tohle vypichování skupiny lidí, když ta majoritní není o nic lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.15 19:30
@Sojkka píše:
@berry4 Ale noták tohle jste nepsala?" víš co mě štve? Ty hnědošské maminky, co si přijedou BMW k sociálce,…"
Chodí černé, chodí hnědé, chodí bílé… Tak proč tohle vypichování skupiny lidí, když ta majoritní není o nic lepší.

Protože TOHLE jsem zažila a na vlastní oči viděla jen u té jedné menšiny. Nebudu popisovat ty bílé maminy s polorozpadlýma kočárama v hadrech z roku raz dva. To asi nechceš číst, že? TOHLE jsem totiž před cca 14 ti dny viděla na sociálce. Osobně. Reálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
26.9.15 19:30

@hanka.br. přesně toto jsem se snažila říct. Prostě ta pokora. Já nechci, aby mně někdo za pomoc libal ruce, on někdy jen stačí pohled, který řekne všechno, ale tady v dotazu bylo…jak to popsat..jako by byla snad povinnost nás všech se postarat o ty, co si to podelaji. Jen to jedno slovo…pokora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
26.9.15 19:34

@berry4 :think: mnoho lidí se obstarat dokáže, začít život tím že nemám nic, nemám dokonce ani na další nájem a za 6 tt rodím a očekávám pomoc státu, těžko někdy budu mít chuť to změnit. Teď je výmluva dítě na cestě, pak malé dítě, pak není školka, pak nemá kdo vyzvedávat nebo přijde druhá nehoda s dítětem. Zajímavé je, že lidé co pracovali/pracují přemýšlí zda si dítě mohou dovolit ti ostatní s jistotou očekávají plnou podporu státu. Člověk co platí hypo a chodí do práce dumá zda si dítě může domluvit a někdo kdo dá sotva dohromady na jeden nájem dítě klidně má 8o

• Citovat
  • Upravit
29577
26.9.15 19:37
@jahuhudka píše:
@berry4 :think: mnoho lidí se obstarat dokáže, začít život tím že nemám nic, nemám dokonce ani na další nájem a za 6 tt rodím a očekávám pomoc státu, těžko někdy budu mít chuť to změnit. Teď je výmluva dítě na cestě, pak malé dítě, pak není školka, pak nemá kdo vyzvedávat nebo přijde druhá nehoda s dítětem. Zajímavé je, že lidé co pracovali/pracují přemýšlí zda si dítě mohou dovolit ti ostatní s jistotou očekávají plnou podporu státu. Člověk co platí hypo a chodí do práce dumá zda si dítě může domluvit a někdo kdo dá sotva dohromady na jeden nájem dítě klidně má 8o

Heled´. Ani jedna z nás nevíme, co všechno předcházelo. Odsoudit můžu jedna básen´. Jedno vím ale jistě-většina se na ty nohy postavit chce. Jednou jistě. Těch příkladů z okolí mám dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.9.15 19:38
@jahuhudka píše:
@berry4 :think: mnoho lidí se obstarat dokáže, začít život tím že nemám nic, nemám dokonce ani na další nájem a za 6 tt rodím a očekávám pomoc státu, těžko někdy budu mít chuť to změnit. Teď je výmluva dítě na cestě, pak malé dítě, pak není školka, pak nemá kdo vyzvedávat nebo přijde druhá nehoda s dítětem. Zajímavé je, že lidé co pracovali/pracují přemýšlí zda si dítě mohou dovolit ti ostatní s jistotou očekávají plnou podporu státu. Člověk co platí hypo a chodí do práce dumá zda si dítě může domluvit a někdo kdo dá sotva dohromady na jeden nájem dítě klidně má 8o

jj, taky jsme kdysi začínali na podnájmu s věcmi, tkeré nám někdo daroval. Věděla jsem, že sama bych to tenkrát neutáhla. Všechny děti jsme počali v příznivé době. No, teď dostávám celkem na frak, jistoty v čudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
26.9.15 19:38

@Cuddy jojo, hodně se plytva penězi na špatných místech. Přijde mi, že se pořád spoléhá na solidarnost lidí. Tam se zveřejní příběh nemocného chlapečka..šup a za chvíli má na úctě peníze potřebné na léčbu. Na léčbu, která funguje, ale pojišťovna ji odmítá uhradit. Proč? Protože na to prý není? A na jiné kraviny je? Na milion nesmyslných dávek. Já nepopiram, že jsou i skutečně moc chudé maminky..těm je třeba pomoct, ale zase..časově omezenou dobu, přitom jim byt, nápomocni s hledáním práce, rekvalifikaci třeba, vymahanim alimentu. Aby ta pomoc měla smysl i do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.9.15 19:39

@berry4 Já vám věřím, že jste to viděla na vlastní oči a že vás to rozčílilo. Není divu, to každého. Ale nelze z toho přeci vyvodit, že majoritní matky chodí pro příspěvky v hadrech, polorozpadlých kočárech a jsou to tedy ty jediné, které dávky berou oprávněně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
26.9.15 19:40
@berry4 píše:
Heled´. Ani jedna z nás nevíme, co všechno předcházelo. Odsoudit můžu jedna básen´. Jedno vím ale jistě-většina se na ty nohy postavit chce. Jednou jistě. Těch příkladů z okolí mám dost.

Většina postupuje přesně tak, jak jsem psala. A nezlob se na mě, je přece fuk co předcházelo. Řešit svoji situaci 6tt před porodem, nemít na další nájem kdo takto uvažuje? Tak sklopím hlavu jdu na azylák, a doufám, že mi tam do hlavy nalejí trochu finanční i jiné gramotnosti

• Citovat
  • Upravit
2527
26.9.15 19:45

Bylo tady zmíněno jedno..taky s tím souhlasim a to, že my třeba tři děti zvažovali. Dost sociálních případů tady z okolí to tam pere hlava nehlava a v dalších dávkách vidí svůj příjem. To je zacarovany kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
26.9.15 19:46

Samozřejmě ani v tomto případě člověk nemůže pausalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.15 19:50
@jahuhudka píše:
Většina postupuje přesně tak, jak jsem psala. A nezlob se na mě, je přece fuk co předcházelo. Řešit svoji situaci 6tt před porodem, nemít na další nájem kdo takto uvažuje? Tak sklopím hlavu jdu na azylák, a doufám, že mi tam do hlavy nalejí trochu finanční i jiné gramotnosti

Tam ti nenalejí nic. Je poskytnou tu střechu nad hlavou. A ztratíš všechny iluze, zkus se taky o to zajímat hloubš. V azylech jsou vesměs maminy, co jsou opravdu finančně negramotné a topí se v dluzích. Ty, co dělat nebudou a nedělaly. Jen malá menšina je tam proto, že se opravdu dostaly do bezvýchodné situace a potřebují se odrazit. Nesoudím 6 týdnů před porodem, nemáme informace, nevíme, co se stalo. Mohlo se stát to nejhorší. I mě to potkalo. Kdysi po porodu. Já se z toho v průběhu let dostala, ale bylo to kur*a těžké. Jenže-byly jiné ceny nájmů, jiné platy, jiné možnosti. Dnes to ty holky mají vesměs opravdu těžké. A rekvalifikace, kursy při rodičáku? Tenhle návrh je k smíchu. Který pracák by to i při největší vůli dotyčné umožnil? Žádný. A co má teda ta která dělat? Uvažujete tu prosím některé z vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.9.15 19:51
@jahuhudka píše:

Máš naprostou pravdu. Bohužel to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
26.9.15 19:52

@berry4 no nejspíš máš klapky na očích ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat