Byt a sociálka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
27.9.15 12:39

@berry4 Jakože žadatel skočí na sociálku a řekne, že potřebuje na vybavení bytu, tak dostane na ruku prachy jen tak? Bez paragonu, bez ničeho? Nikoho nezajímá, co si za peníze koupí? Tak tomu opravdu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
27.9.15 12:40

@berry4 Jasně, zřejmě máte pocit, že vy jediná dokážete posoudit co je a není možné. Nic nejde, jediným řešením jsou dávky. Pardon, ale už rodiče nás snad učili, že když chci něco mít, musím na to mít. Když nemám na byt, nemohu v něm bydlet. Zakl. píše, že má rodiče u kterých bydlí. To je ten stav nouze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
27.9.15 12:42
@berry4 píše:
@blobfish vidíš. Nedokážeš posoudit. Já ano. Jelikož jsem byla mámou před 25 ti léty, před 16 ti, před čtyřmi. Dokážu posoudit právě proto možnosti tenkrát i ted´,dokážu dost dobře posoudit i ty propastné rozdíly v příjmech a výdajích.
Protože sama ted´ jsem osobně zainteresovaná v pomoci mamině co se dostala do životních problémů, dokážu posoudit i to, jaké mají možnosti dnes.
Bez pomoci, přesto, že pracuje a je ve vysokém stupni těhotenství by to nedala.
Po porodu je pracovně na tom vcelku bez šance. Ví to ona, vím to já. Psát tu něco o jeslích mi opravdu přijde úsměvné, vzhledem k tomu, že matka na rodičáku nemůže umístit dítě do dvou let do předškolního zařízení celodenně, jinak přijde o rodičák. Takže takhle. Radit tu, odsuzovat, jak jde všechno, přitom o tom nic nevědět, to dokáže každý. ;)

Tak zrovna o jeslích jsem nic nepsala. Ale hlídat si s jinými matkami navzájem nebo dát dítě na hlídání k rodičům? Přivydělávat si hlídáním cizích dětí nebo úklidem? Klidně ti věřím, že je to dnes těžší než dřív, ale to neznamená, že dnes nejsou žádné možnosti. A jinak jsem pro pomoc lidem v obtížné životní situaci, od toho tu ten sociální systém je. Ale ne každý, kdo nemá našetřeno a nemá na pračku, je v obtížné životní situaci, se kterou by mu měl stát pomoct (nemluvím o zakladatalce, mluvím obecně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
27.9.15 14:08
@Gina108 píše:
8o Já si tedy chlapa vybírala pořádně a řekla bych že velmi zodpovědně :think:, žádnej mi nebyl přidělen ani na mě nezbyl :mrgreen:

No ty jsi hrozně vtipná a snažíš se ji shodit na špatném příkladu.
Já jsem si udělala dítě s velice zodpovědným chlapem, námi oboumi bylo dítě plánované a i když vím, že můj muž má charakter a v případě, že by nás opustil by nám pomáhal finančně co to jde, tak jsem se spolehla především sama na sebe a to dítě si pořídila až tehdy, když jsem věděla, že to v nejhorším zvládnu sama.
Nebo mi chceš tvrdit, že nějaká bohatá panička bez chlapa nemůže jít třeba na umělé oplodnění, protože nemá chlapa?
Když to ženská zvládne sama, tak ať si pořídí klidně deset dětí a každé jedno s blbem.
To ovšem není případ zakladatelky, že.

@krtek7489 Jen krátce - souhlasím s úplně vším, co jsi napsala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.9.15 16:22
@hanka.br. píše:
@berry4 Jakože žadatel skočí na sociálku a řekne, že potřebuje na vybavení bytu, tak dostane na ruku prachy jen tak? Bez paragonu, bez ničeho? Nikoho nezajímá, co si za peníze koupí? Tak tomu opravdu nevěřím.

Ne. Už jsem to sem psala. Sociálka nejprve udělá šetření v bytě, zjistí, co je z věcí potřebných opravdu potřeba a na to přispěje. Jde o věci opravdu základní-pračka, lednice, postel, skřín´. Dejme tomu. Sociálka samozřejmě postupuje podle výše výdělku a majetkových poměrů. Tomu, kdo má auto třeba a chce pračku samozřejmě nedá nic.
@blobfish a zkusila jsi někdy na vlastní kůži, jaká je realita v tom, co sem píšeš? Doporučujete to každá druhá, ale žádná jste zatím nedala návod na to, aby to fungovalo spolehlivě, jde jen o písmenka napsaná tady jako rada k opravdu „nezaplacení“. V dnešní době, kdy 99 % rodičů je výdělečně činných -utopie. Sehnat si maminku, která mi bude dennodenně hlídat mého outěžka za co? za můj krásný úsměv? abych vydělala na přemrštěný nájem ještě větší.
Vidno, že sem se chodíte do těchto diskusí rozčilovat a moralizovat vy, které jste se do téhle situace nikdy nedostaly.
Ano, máte skvělé partery, radar v hlavě, který vás navigoval, aby jste si našly toho nejsprávnějšího a přemýšlely jste ve všech směrech.
Ovšem. Jsme jenom lidé, mnoho z nás ty radary prostě nemá a pak to dopadne třeba podobně, jako v případě zakladatelky. Chlap ji pár týdnů před porodem kopne do zadele.
A na vině jen jak čtu jen a jen ona, výběrem nesprávného partnera, svojí naivitou, že nemá na kontě pro všechny případy rovnou milion na své zabezpečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.9.15 19:28
@Lively píše:
No ty jsi hrozně vtipná a snažíš se ji shodit na špatném příkladu.
Já jsem si udělala dítě s velice zodpovědným chlapem, námi oboumi bylo dítě plánované a i když vím, že můj muž má charakter a v případě, že by nás opustil by nám pomáhal finančně co to jde, tak jsem se spolehla především sama na sebe a to dítě si pořídila až tehdy, když jsem věděla, že to v nejhorším zvládnu sama.
Nebo mi chceš tvrdit, že nějaká bohatá panička bez chlapa nemůže jít třeba na umělé oplodnění, protože nemá chlapa?
Když to ženská zvládne sama, tak ať si pořídí klidně deset dětí a každé jedno s blbem.
To ovšem není případ zakladatelky, že.@krtek7489 Jen krátce - souhlasím s úplně vším, co jsi napsala. :kytka:

Samozřejmě, že může, ale zodpovědné to rozhodně není. Výchova dítěte není jen o materiálním zabezpečení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
27.9.15 21:22
@berry4 píše:
@blobfish a zkusila jsi někdy na vlastní kůži, jaká je realita v tom, co sem píšeš? Doporučujete to každá druhá, ale žádná jste zatím nedala návod na to, aby to fungovalo spolehlivě, jde jen o písmenka napsaná tady jako rada k opravdu „nezaplacení“. V dnešní době, kdy 99 % rodičů je výdělečně činných -utopie. Sehnat si maminku, která mi bude dennodenně hlídat mého outěžka za co? za můj krásný úsměv? abych vydělala na přemrštěný nájem ještě větší.
Vidno, že sem se chodíte do těchto diskusí rozčilovat a moralizovat vy, které jste se do téhle situace nikdy nedostaly.

Jo, zkusila. Jak bych asi věděla, že není problém najít práci (i nekvalifikovanou), kterou člověk může dělat, aniž by měl hlídání? Kamarádka také pracuje s dětmi, hlídají si vzájemně se sousedkou (není to každý den, ale třikrát týdně určitě). Jiné kamarádce zase občas hlídám já (za krásný úsměv :-) a fakt s tím nemám problém. Jaký sem mám napsat zakladatelce návod? Že si má vymyslet, co umí a co by mohla s dítětem dělat, napsat a namnožit inzeráty a rozvěsit je po městě? Dát si inzerát na internet a do místních novin? Rozesílat poptávku všude možně, ptát se po známých? Domluvit si s rodiči hlídání? Poptat se po kamarádkách, jestli by byl někdo ochoten vypomoct třeba za protislužbu? Družit se s jinými matkami v místě bydliště?
A mimochodem, známá ještě nedávno sháněla paní na úklid. Fakt jí bylo jedno, kdyby si přivezla dítě, které by při úklidu spalo v kočárku, nosilo se v šátku nebo se batolilo na zemi. Vidět inzerát matky, která nabízí úklid, skočila by po ní. Ale neviděla. Já jsem zase minulé Vánoce chtěla, aby mi někdo udělal pár kilo vánočního cukroví. Vzpomněla jsem si pozdě a spousta vyhlédnutých pekařek už měla plnou kapacitu. Nějaké svobodné matce, která si pečením přivydělává, bych bývala ráda udělala kšeft. Alespoň svatební dort nám jedna pekla.
A máš pravdu, nebyla jsem v situaci, kdy bych si pár týdnů před porodem uvědomila, že nic nemám a co teď (naštěstí). Ale to neznamená, že nemám představu a konkrétní zkušenost s tím, jaké možnosti matkám na rodičovské nabízí trh práce.

@berry4 píše:
Ano, máte skvělé partery, radar v hlavě, který vás navigoval, aby jste si našly toho nejsprávnějšího a přemýšlely jste ve všech směrech.
Ovšem. Jsme jenom lidé, mnoho z nás ty radary prostě nemá a pak to dopadne třeba podobně, jako v případě zakladatelky. Chlap ji pár týdnů před porodem kopne do zadele.
A na vině jen jak čtu jen a jen ona, výběrem nesprávného partnera, svojí naivitou, že nemá na kontě pro všechny případy rovnou milion na své zabezpečení.

Já jsem zakladatelku nesoudila. Ale nechápu, co teda stát poal? Snad chlap to poal, ne? A chlap by se měl postarat, aby zakladatelka (a především dítě) nemusela živořit. Prostředky, jak toho dosáhnout, jsou. Nebo je správné, když chlap odkráčí středem a státe starej se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.9.15 07:06

Já jsem zakladatelku nesoudila. Ale nechápu, co teda stát poal? Snad chlap to poal, ne? A chlap by se měl postarat, aby zakladatelka (a především dítě) nemusela živořit. Prostředky, jak toho dosáhnout, jsou. Nebo je správné, když chlap odkráčí středem a státe starej se?
Co stát posral? To snad víme všichni dávno. Všechno.
Od uvolnění nájmů, přes špatnou pracovní situaci na trhu práce, právě pro matky s dětmi, po mizernou kapacitu školek. Atd atd…
Ano, píšu tady záměrně o tom, že soudíte maminu, otec asi nic? Pár týdnů před porodem je to víc, než podpásovka.
Ano, chlap by se měl prvořadě postarat. O tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.15 07:40

tento mesic?

Prosim vas kdyz pujdu s najemni smlouvou zaridit si trv. pobyt a pak hned na socialku a stihnu to vse do 10.,tak mi ty prispevky daji uz tento mesic kamaradka rikala ze to taky tak mela. Dekuji, K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.15 07:41
@Anonymní píše:
Prosim vas kdyz pujdu s najemni smlouvou zaridit si trv. pobyt a pak hned na socialku a stihnu to vse do 10.,tak mi ty prispevky daji uz tento mesic (myslim rijen)kamaradka rikala ze to taky tak mela. Dekuji, K.
  • Citovat
  • Upravit
jahuhudka
28.9.15 07:55
@Anonymní píše:
Prosim vas kdyz pujdu s najemni smlouvou zaridit si trv. pobyt a pak hned na socialku a stihnu to vse do 10.,tak mi ty prispevky daji uz tento mesic kamaradka rikala ze to taky tak mela. Dekuji, K.

Mají myslím 30 dnů na šetření, někdy i 60,takže stihnout to mohou, ale nemusí

• Citovat
  • Upravit
29577
28.9.15 08:54
@Anonymní píše:
Prosim vas kdyz pujdu s najemni smlouvou zaridit si trv. pobyt a pak hned na socialku a stihnu to vse do 10.,tak mi ty prispevky daji uz tento mesic kamaradka rikala ze to taky tak mela. Dekuji, K.

Máš už sepsanou tu dohodu s přítelem? O vyživovací povinnosti na neprovodanou matku? Tu budeš taky potřebovat. Prvotní je vyživovací povinnost od otce. A zaplacený první nájem máš?
Jak dlouho to bude trvat, ví bůh. Ze zákona na to mají těch 60 dnů, nejprve musí roběhnout šetření v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.15 09:04
@berry4 píše:
Máš už sepsanou tu dohodu s přítelem? O vyživovací povinnosti na neprovodanou matku? Tu budeš taky potřebovat. Prvotní je vyživovací povinnost od otce. A zaplacený první nájem máš?
Jak dlouho to bude trvat, ví bůh. Ze zákona na to mají těch 60 dnů, nejprve musí roběhnout šetření v bytě.

Co nechápeš na tom že přítele nemám? takže ho nikde uvádět ani nebudu, alimenty žádat taky nebudu! prostě nic!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.15 09:04
@berry4 píše:

a do bytu taky všude nechodí, nevim kdes to viděla? :nevim: jinak dik za odpoved

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.15 09:05
@myskalucka píše:
A rodiče pomocí nemůžou? To se hned člověk obrátí na stát, než na svoji rodinu?

Kdyby mohli, tak se na stát neobracím. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat