Byt a sociálka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@berry4 píše:
@krtek7489 ještě jednou pro méně chápavé: co vyřeší azyl? Jednou odtama stejně bude muset a bude na tom stejně, jako je ted´. Stát se bude muset postarat tak, jako tak. Práce z domova? Myslíš, že holka nejspíš s výučnákem ji najde? Jakou? Porad´,doporuč, ukaž cestu. Jesle? Dnes? Hlavně spíš tu práci najít. S děckem, malým děckem, co bude nejspíš pořád nemocné. A co to řeší? Řeší to to, že ted´poptřebuje pomoc ve formě pračky a pokrytí zbytku nákladů na bydlení? Ty náklady bude muset řešit formou pomoci i v azyláku.
Myslím, že jsem chápavá dost, to ty nechápeš…
Azylák naopak vyřeší do začátkou spoustu věcí! Nevím, jak dlouho tam ty matky s dítětem mohou být, ale i kdyby to byl pouhý rok, dva má spoustu času na hledání práce, jeslí, třeba i nového partnera, protože ve dvou se to vždycky lépe táhne… Takže asi tak. Chce to jen chtít a ne jen natahovat ruku a státe starej se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
@berry4 Z čeho usuzuješ, že jsem nezažila paní v ruce?@Mona111111 Můžete jí na tu pračku přispět. Pochybuji, že ji od sociálky dostane.
může dostat příspěvek na pračku, od známé švagrová dostala příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Ne, mě vadí ta samozřejmost, s jakou to zakladatelka píše. Proč se nezajímá spíš o práci z domova, jesle, o azylový dům. Proč jí zajímají jen sociální dávky a na co má od státu nárok? To mi vadí. Že tyto matky jaksi automaticky spoléhají na to, že se stát o ně a dítě postará. Proto jsem napsala, že o dítě at se stát stará, ale o nezodpovědné rodiče, kteří jsou tak nezodpovědní a ač absolutně nic nemají, upíchnou si děcko, nikoli.
Omlouvám se, že jsem to napsala tak špatně, se samozřejmostí, ale hrozně jsem spěchala. Samozřejmě to neberu vše jako samozřejmost, není mi to ani po chuti jít na úřady a být tam za „socku“, ale jen jsem se vás tady ptala, jestli to tak opravdu je a jeslti je ta možnost, že mi to platit sociálka bude, a jaké všechny příspěvky mohu dostat.
- Citovat
- Upravit
@berry4 píše:
@hanka.br. můžeš mi především vysvětlit ten tvůj postoj, že budoucí matka nepotřebuje pračku? Jak jsi si všimla, tak se neptám jen já a nedivím se jen já.
To už je vážně dost přestřel, nebavíme se tady o studentském nebo svobodném životě dvou lidí, ale o budoucí mamině, co bude prát jak o život.
Pochybovat o tom, jestli dostane, či ne můžeš. Pokud opravdu nemá dostatečný příjem, nemá pračku, má vysoké náklady na bydlení, sociálka jí na pračku přispěje. Do výše 5 000. A v rámci mimořádné okamžité pomoci jí může přispět i na ledničku, kočárek, pokud nemá ani postel tak na postel, základní vybavení pro žití-nádobí apod. To vše do výše 35 000.
Já přeci netvrdím, že pračku nepotřebuje - potřebuje tisíc dalších věcí. A jestli říkáš, že na ni dostane a dostane i na všechno ostatní, pak klobouk dolů před naším přeštědrým sociálním systémem, na který všichni jen nadávají, že nechá lidi na holičkách. Pomáhat se má - ale lidem, kteří by bez pomoci skončili v bídě a vyčerpali všechny možnosti - a v tom nejnutnějším, než se postaví na vlastní nohy. Pod tím si fakt nepředstavuju pračku, ledničku a postel. Zrovna včera mi přišla prosba o sbírání víček v mé třídě na nemocnou holčičku. Vždyť jo - je potřeba zdravé mladé holky podpořit, aby si pořizovaly děti bez koruny zázemí, bez snahy se vypořádat se svou situací samy, bez motivace se o své dítě postarat bez natažené ruky. Ještě je za to poplácáme po ramenou, jaké jsou chudinky, že k nim byl osud takový zlý a běda, jak se to někomu nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A práci z domu jsem hledala, našla, ale není to tak jednoduché, nemám ani PC, teď jsem samozřejmě na PC u rodičů, jinak ale nebudu mít přístup na net. A chodit každý den do knihovny, třeba? Ano, mohla bych, ale pak s dítětem, asi těžko, že. Teď teda mluvím o práci z domu na PC, kde ale stejně musíte dát jednorázový poplatek za registraci, a práce z domu jako je třeba nějaké kompletování kdo ví čeho, s dítětem, já nevím, myslím si, že na to nebudu mít čas, budu mít co dělat, teda si myslím.
Jinak vybavení jako postel, skříně nějaké, nádobí a výbavičku na mimčo, to vše mám. Nádobí taky. Jenom ne ledničku, pračku. Ani jsem netušila, že opravdu existují jednorázové příspěvky na pračku, natož i na ledničku, nebo i vybavení. Tak se omlouvám, že jsem tady některým zvedla zadek ze židle, že jsem se na to jako nezkušená zeptala. Sice přiznávám, že špatným stylem, ale jak jsem psala, zrovna jsem spěchala. Tak se omlouvám. A že je něco zvýrazněné v textu, za to já nemohu, já to nijak nezvýrazňovala. ![]()
- Citovat
- Upravit
@krtek7489 píše:
Ne, mě vadí ta samozřejmost, s jakou to zakladatelka píše. Proč se nezajímá spíš o práci z domova, jesle, o azylový dům. Proč jí zajímají jen sociální dávky a na co má od státu nárok? To mi vadí. Že tyto matky jaksi automaticky spoléhají na to, že se stát o ně a dítě postará. Proto jsem napsala, že o dítě at se stát stará, ale o nezodpovědné rodiče, kteří jsou tak nezodpovědní a ač absolutně nic nemají, upíchnou si děcko, nikoli.
zakladatelka ještě ani neporodila a už ji cpeš práci, jesle. A hlavně, že ty máš všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
může dostat příspěvek na pračku, od známé švagrová dostala příspěvek.
Příspěvek - tedy ne na celou a na novou. Když ji bude mít z čeho doplatit, mohla by si koupit pračku z druhé ruky nebo pračku ruční a bez příspěvku. Ale chápu, proč by to dělala, když na ni příspěvek dostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Příspěvek - tedy ne na celou a na novou. Když ji bude mít z čeho doplatit, mohla by si koupit pračku z druhé ruky nebo pračku ruční a bez příspěvku. Ale chápu, proč by to dělala, když na ni příspěvek dostane.
A já snad psala, že chci novou pračku?! Ta známá dostala 5tis, a koupila si za 2500 a jak kdyby novou, já nepotřebuji spešl luxusní, jen chci abych měla v čem prát malému. Když jsi tak arogantní, tak jsi neměla ani reagovat. ![]()
- Citovat
- Upravit
A rodiče pomocí nemůžou? To se hned člověk obrátí na stát, než na svoji rodinu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
zakladatelka ještě ani neporodila a už ji cpeš práci, jesle. A hlavně, že ty máš všechno.
Ano, mám všechno. Vlastní pílí, zodpoévědným chováním, pracovitostí… Nikdy jsem nemusela žebrat o dávky, i když, zvláště na první mateřské před 13 lety, jsme si s rodičovským příspěvkem celých 2500 kč, moc vyskakovat nemohli. Hanba by mě fackovala, kdybych šla žebrat. Mladá zdravá ženská, mimochodem tehdy také svobodná matka, tatínek se tehdy ještě rozmýšlel jak se zachová a jestli bude s námi či si půjde svou vlastní cestou
Chodila jsem i s miminem uklízet, roznášet letáky… Všechno jde, když se chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@hanka.br.A já snad psala, že chci novou pračku?! Ta známá dostala 5tis, a koupila si za 2500 a jak kdyby novou, já nepotřebuji spešl luxusní, jen chci abych měla v čem prát malému. Když jsi tak arogantní, tak jsi neměla ani reagovat.
Jo - určitě dostaneš příspěvek na věc z druhé ruky. To určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Ano, mám všechno. Vlastní pílí, zodpoévědným chováním, pracovitostí… Nikdy jsem nemusela žebrat o dávky, i když, zvláště na první mateřské před 13 lety, jsme si s rodičovským příspěvkem celých 2500 kč, moc vyskakovat nemohli. Hanba by mě fackovala, kdybych šla žebrat. Mladá zdravá ženská, mimochodem tehdy také svobodná matka, tatínek se tehdy ještě rozmýšlel jak se zachová a jestli bude s námi či si půjde svou vlastní cestouChodila jsem i s miminem uklízet, roznášet letáky… Všechno jde, když se chce
No tak to tedy bylo veeelmi zodpovědné pořídit si dítě s blbem, který se po narození děcka rozmýšlel, jak se vlastně zachová ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Jo - určitě dostaneš příspěvek na věc z druhé ruky. To určitě.
Teda nevím jak to funguje na socce, ale proč by nedostala
To se za ten příspěvek fakt musí kupovat jen nové věci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Teda nevím jak to funguje na socce, ale proč by nedostalaTo se za ten příspěvek fakt musí kupovat jen nové věci?
Příspěvek oproti paragonu na konkrétní věc. Kdo ti dá do ruky peníze jen tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Získat rok na azyláku, s pračkou, znamená, že dítě povyroste, ona může rok hledat jesle, práci, bydlení a šetřit. Popř. zažádat o městský byt.