Rodičovský příspěvek - otec cizinec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobry vecer, zeptam se jeste tady nez zajdu na urad.
Mam syna 15 m na ktery mam rodicovsky pripevek - materskou jsem mela ale v praci mi neprodlouzili smlouvu, ted cekame za 3 mesice dalsiho potomka a tedy ja osobne narok na vyplaceni rodicaku nemam. Ale otec ditete ma platnou smlouvu ale je Slovak ktery tu nema trvaly pobyt. Nez se do me nekdo zacne obouvat zijeme v byte kde je najem a vse dost prijatelne a vyhovujici ale majitel nechce chlapovi udelat proste trvaly pobyt. Na cerno tu jakoby neni, praci tu ma par let i smlouvu jen tu nema proste zadny pobyt. Policie nebo urady s tim zatim zadny problem nikdy nemeli. Jde mi o to jestli mu vyplati zbytek rodicovskeho prispevku? Oni ho tam maji uvedeneho jako Slovaka kdyz jsme zadali o rodicak o starsiho, vedi ze tu nena prechodny a kdyz sem byla hlasit ze cekame dalsi nejak jsme se zapomeli zeptata oni nam rekli ze nam daji pak jen papiry ktere da do prace* nema nekdo zkusenosti jestli to je ok a vyplati mu je? Dekuju!
![]()
![]()
kolik těch diskusí ještě založíš? pokaždé je to trochu jiné, ale pořád to samé - že by tu naráz bylo 10 českých žen s otcem dítěte Slovákem? proč nejdeš na úřady?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga pardon, zalozila jsem si tady ucet pred 10 minutama, a hned zalozila diskuzi. A ikdyz jsem hledala podobny pripad, porad to neni odpoved na moji otazku.
takze toto je muj prvni prispevek tady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tess109 píše:
@stinga pardon, zalozila jsem si tady ucet pred 10 minutama, a hned zalozila diskuzi. A ikdyz jsem hledala podobny pripad, porad to neni odpoved na moji otazku.takze toto je muj prvni prispevek tady
tak super, jsi tu nová, tak si pohledej včerejší a předvčerejší diskuse - byla tam 3× stejná otázka, tak si počti, co dostala ta druhá Češka se Slovákem za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga asi neumim. hledat, nasla sem jen diskuzu kde na zadny dotaz mi neni odpovezeno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
tak super, jsi tu nová, tak si pohledej včerejší a předvčerejší diskuse - byla tam 3× stejná otázka, tak si počti, co dostala ta druhá Češka se Slovákem za odpovědi
Ale to bylo jiný, protože on pracoval na Slovensku. Tento pracuje tady. Takže by s tím neměli mít problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Ale to bylo jiný, protože on pracoval na Slovensku. Tento pracuje tady. Takže by s tím neměli mít problém.
aha, jo, no to máš pravdu, tenhle pracuje v ČR, tak by neměl být problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 dekuju ♥️ pracuje tu uz 10 let, jen teda ten trvalak je problem a stehovat se mi zatim nechce 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud v ČR pracuje, tak mate nárok na vyplacení i nový rodicak na další dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina moc vam dekuju!
U prvniho jsem mela materskou tak jsme to nijak neresili, proste se zapsal do RL, zapsali si ho jako cizince bez bydliste, donesli se papiry s prace a to bylo vse. ♥️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tess109 my to mame úplně stejně, akorat musíme kazdej půl rok dokládat, ze tu muž pracuje, ale jinak v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina vazne? My nedokladame nic, aspon nikdy nic po nas nexhteli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry vecer, zeptam se jeste tady nez zajdu na urad.
a oni nam rekli ze nam daji pak jen papiry ktere da do prace* nema nekdo zkusenosti jestli to je ok a vyplati mu je? Dekuju!

Mam syna 15 m na ktery mam rodicovsky pripevek - materskou jsem mela ale v praci mi neprodlouzili smlouvu, ted cekame za 3 mesice dalsiho potomka a tedy ja osobne narok na vyplaceni rodicaku nemam. Ale otec ditete ma platnou smlouvu ale je Slovak ktery tu nema trvaly pobyt. Nez se do me nekdo zacne obouvat zijeme v byte kde je najem a vse dost prijatelne a vyhovujici ale majitel nechce chlapovi udelat proste trvaly pobyt. Na cerno tu jakoby neni, praci tu ma par let i smlouvu jen tu nema proste zadny pobyt. Policie nebo urady s tim zatim zadny problem nikdy nemeli. Jde mi o to jestli mu vyplati zbytek rodicovskeho prispevku? Oni ho tam maji uvedeneho jako Slovaka kdyz jsme zadali o rodicak o starsiho, vedi ze tu nena prechodny a kdyz sem byla hlasit ze cekame dalsi nejak jsme se zapomeli zeptat