Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jj snad to zvládneme v poho:-) Moje babička rodila 9× a taky to zvládla:-) Ke všemu všechny děti jí odrodila tchýně(prababi), která byla porodní bába:-D Vždycky, když na mě přijde strach, tak se tímhle utěšuju:-)
já jsem rodila syna nalevo(porodní sál č 2) a dceru napravo( sál 1). A mohu říci, že jednička mi přijde klidnější o dost, mnohem více se mi tam věnovali, bylo to příjemnější. Na dvojce na hekárnu semnou manžel nemohl. Jo a na té jedničce jsem potkala i ty příjemné PA z dvojky:D,co mě „rodily“ poprvé… ![]()
ahoj rodila jsem U Apolináře 3/2006 a 4/2007 oba porody na porodním sále 1. První prood bez epidurálu druhý porod s epidurálem.
Max spokojenost po vše stránkách letos mě to čeká po 3× tak uvidíme ![]()
katty
Na kurzu nám porodní asistentka říkala, že epidural dávají, když jsi otevřená na 5cm a to už jsi byla na sále nebo na „hekárně“?
Lidka a Sami píše:zdenkak píše: …(krom doby, kdy šel pro sváču, přeci jen je to vyčerpávající i pro tatínka, že?To bych ho asi klepla…já byla od rána do odpoledne ohladu.)
No já ho spíš vyháněla, protože jsem věděla, že nesnídal a že už musí mít hlad a on si pořád pro to jídlo nechtěl jít …
Já vůbec hlad neměla, ještě jsem mu pak dala půlku oběda, co jsem po porodu dostala (a taky se bránil, asi mu bylo blbý „odtrhovat prvorodičce od úst“
). Zvládal to celé výborně
.....
(vždycky se směju nad paradoxností takovýchto prohlášení, kdy se adoruje chlap, jak to úžasně zvládl, přičemž rodila přeci ženská, že
)
Helo to jsem byla na sále už já to měla opravdu docela rychlé řekla bych že dost rychlé otevřela jsem se hodně najednou a PA která mě rodila byla úžasná dr přišla až na šití
a to tam toho také moc neměla k práci.
Jsem zvědavá jaký porod budu mít nyní
Hela84 píše:
Hele a měla jste některá epidurál?
Ano, dávali mi ho, ale zrovna měli „podstav“ anesteziologů (jeden asistoval na druhém sále, kde mu rodila příbuzná dvojčata (to jsem slyšla, že říkal někomu, že tam chce být celou dobu)), a ten druhý zase asistoval u císaře, takže jsem musela čekat a stihli mi ho dát jen na chvíli - po 3/4 hodině mi dali oxytocin, který účinky epidurálu ruší (a taky celkem dost vygraduje kontrakce) … no ale i tu 3/4 hoďku jsem byla ráda.
Ono nevím, jestli je to tak, ale zdálo se mi, že ten epidurál mně i jakoby omámil, že jsem byla až nemístně veselá, až trochu zfetlá
Ale co by člověk pro úlevu neudělal, že … ![]()
Hela84 píše:
Hele a měla jste některá epidurál?
Já měla epidurál a maximální spokojenost! Vřele doporučuji! ![]()
Tak já tam rodila v prosinci a kromě klystýru a holení byl se mnou manžel všude. Byli moc vstřícní - dával mi napít, měnil pode mnou podložky, a tak. Jsi tam oddělená plentou a stěnami - nikdo tam nevidí (jen zvukové efekty holt izolované nejsou) - chlap tam má židli, může fotit atd.
Tak já tam rodila v roce 2007 a přítel se mnou na hekárně být nemohl,čekal na chodbě,kam jsem chodila já za ním a pak šel rovnou na sál…ale ono to bylo potom nakonec tak na rychlo,že málem ten porod nestihl ![]()
Jinak já si sál ani vybrat nemohla, nechali si mě tam den předem,takže mě rovnou doktorka v poradně odeslala (ale teď netušim kam:D,myslím napravo)…ale byli tam všichni moc fajn:-)
Holky oni jsou určitě fajn na obou stranách jen jsem chtěla předat to co mi říkala babička co tam pracuje že nalevo mívá služby příjemnější personál a je to tam modernizované nic víc
v pravo to bude určitě taky pohoda
Stejně v tu chvíli když to přijde vám bude nám bylo jedno kde jsme ![]()
Ahoj, kdy mas termin? Ja ho mela ted v pondeli, ale male se na svet jeste nechce. I kdyz dneska je bourka a podle babskych rad by to treba taky mohlo pomoc ![]()
Jsem rada, ze jsem tady nasla samou chvalu. Chodim k Apolinari na monitory, UZ a poradnu a nemuzu si stezovat. Obcas nekdo zavrci, ale to je snad normalni vsude, ne? Jinak mam zatim jen strasne prijemne zkusenosti.
Treba se tam potkame ![]()
Přeju hodně sil k porodu, ale potkat se tam radši ještě nechci:-))) Máme totiž teď tatínka pryč a TP až 26.6.
Tak ať Vám to všechno dobře dopadne a jste obě v pořádku!!!!
Pak sem kdyžtak přihoď nějaké zkušenosti až budeš mít po.