Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj nikdy jsem nemyslela že tohle budu řešit,ale bohužel.Doma máme syna skoro 2 a půl roku a ted čekáme druhé dítko,z plodovky víme že je to opět chlapeček (k mé a synově radosti) ale ouha.Manžel se těšil na dceru a nějak nemůže ztrávit že to bdue zase kluk,chtěl mít páreček.Já mu říkám že dcera vyjde nakonec(plánujeme 3 děti)ale mrzí mě jak se chová ted.Ne vyloženě odmítavě to ne občas bříško pohladí,ale dneska ( a to máme 2 roky od svatby,pěkný dárek k výročí) mi řekl že upřímně nemá radost že je to zas kluk.Ranilo mě to a dost.Co by jiný za to že mají zdravé dítě bez holedu na pohlaví.Kdyby jsme další neplánovali neřeknu,ale chceme ještě jedno.Ted mám strach aby se s tím srovnal,aby třeba po narození druhého syna,nevěnoval pozornost jen prvímu a druhéh neodstrkoval.Sice si spíš mslím že jak ho pak uvidí,že změkne,ale co když ne.On s tu dcer hrozně moc přál.Mě to celkem trápí,že je zklamanej.Jediný co sjem mu řekla je že co si udělal to má a co by za to jiný dali.Máte někdo taky takovou zkušenost?
Ahoj, já sice takovou zkušenost nemám, ale chování tvého manžela mě opravdu zaráží. Chová se bohužel jak malé dítě, které nedostane to co chce.
Možná by stálo za to mu ukázat nějakou diskuzi, kde se ženy x let snaží aby měli dítko a je jim fakt celkem fuk co to bude, hlavně aby bylo zdravé a vůbec, aby dítko bylo.
Má starší dcera je dost nemocná, x operací, jak jsme čekali druhé dítko, tak manželovi bylo fakt opravdu jedno co to bude, hlavně aby bylo zdravé.
Přeji hodně štěstí aby to manžel rozdýchal, ale určitě až se dítě narodí, tak časem pochopí jaký je to dar a bude mu pohlaví jedno. ![]()
On si tu dceru strašně moc přál - tak si jí měl udělat. O pohlaví rozhodují muži..Tedy rozhodují???!!!Taky jim to nikdo nevyčítá, protože ženy jsou inteligentní a ví, že to je blbost..
Toto nechápu, jako kdyby za to někdo mohl..Akorát mi zkazil náladu.
Jsem si téměř jistá, že až se syn narodí, tak bude manželovi jedno, že to není ta vysněná holčička a bude ho mít naprosto stejně rád jako prvního.
Samozřejmě je to zavrženíhodné, ale někdy si člověk prostě víc přeje jedno pohlaví, i když třeba ví, že to je rouhání…já chtěla dva syny, když jsem zjistila, že podruhé se povedla holčička (asi ve 30tt z UTZ), tak jsem z toho byla na rozpacích…zklamání je silný výraz, spíš překvapení…samozřejmě je jedno, jakého je dítě pohlaví, ale prostě očekávání člověk vždycky úplně rozumem nezkoriguje..
Tvůj manžel miminko neodmítá, on to stráví a bude to dobré. ![]()
ahojky Crystal, tak stejný postoj k tomu má i jeden můj příbuzný, který nemůže překousnout tři holky a už u první to manželce vyčítal v porodnici… je to docela smutný ale podle mě se s tím ten chlap pak vyrovná po porodu… každopádně tě chápu jak ti asi je a že ti to je líto. Držím pěsti aby se to brzy srovnalo a měli jste z prcka oba radost ![]()
ahojky, připojuji se k Lizbeth… jsem stejneho nazoru! Drzim pesticky pro stesti at to dobre dopadne!
Bohužel musím přiznat, že vzdáleně podobnou zkušenost mám…Já si vždycky přála holčičku a ex-manžel kluka. Když jsme pak vybrali jméno Matyáš, tak už mi to bylo vlastně fuk - zůstalo jen to obligátní „aby to bylo zdravé“. Ex-manžel byl nakonec víc než spokojený a já také, když se Maty narodil (bohužel na svou otcovskou lásku po rozvodu zapomněl - ale to je jiný příběh).
Současný přítel má s ex-manželkou dcerku. Když jsme na podzim otěhotněli (musím říct, že neplánovaně - selhala antikoncepce), tak byl - a je - hodně nadšený. Vlastně se s tím „vyrovnal“ rychleji než já
. Od začátku je ale přesvědčený, že je to holčička a jinou možnost vlastně nepřipouští. I bříšku říká „Riky“ (Erika). Částečně ho chápu - on sám měl hodně tvrdou výchovu (otec - stejně jako u mě - agresivní alkoholik) a má pocit, že holčičce povolí mnohem víc věcí. Ke klukovi by byl prý tvrdší (samozřejmě tím ale nemyslí po stránce fyzických trestů). Taky to bere tak, že kluka už ve společné péči máme (myslí Matyho), tak to ještě chce holčičku…
Prozatím netuším, co „to“ bude - čeká se na UZ ve 32.tt. Upřímně mám ale obavu, že tam doktor uvidí chlapečka…a reakce bude podobná jako u partnera zakladatelky. Ale doufám, že jen „maluju čerta na zeď“…
Každopádně zakladatelce držím palečky a snad její partner dostane rozum (a můj ho neztratí) ![]()
Crystal-bych mu vysvetlila vyhody,kdyz jsou dva kluci.At te napadne cokoliv…budou pro nej partaci,hraci(neceho)..starsi kluci jsou s tatinkama jedna ruka,takova tlupa,pak budou dva velci brachove ochranci nejmensi princezny..nevim co by na tveho muze zapusobilo.
Jen me tak napadlo,nema ted treba tvuj prvni syn trosku Oidipak?ze by preferoval jen tebe a tatinka odhanel(u nas to parkrat probehlo,myslim ze poprve to bylo kol toho druheho roku..),vim,ze muj manzel docela spatne nesl,ze ho syn tak"nechce"odhani ho ode me..ted jsou jedna ruka a ja si uvedomuju,ze postupne z nekterych jejich chlapskych aktvit vypadnu.
Cekame ted taky druheho kluka,manzel je rad(byl by rad i za holcicku).My si rikali-kdyz to bude holka,tak to bude neco jineho noveho,nezneho…a kdyz kluk,tak to aspon zname a brachove maji taky spustu vyhod..
Ahoj, když jsem čekala své třetí (přítelovo první) dítko, byl by mi jedno další chlapák, EX vyloženě mluvil o klukovi, vůbec si jinou možnost nepřipouštěl. Už v těhotenství stál náš vztah za nic, tři měsíce po porodu jsem ho musela vyhodit, ale to je na jinou diskuzi. No a narodila se holčička, pro mě po dvou klucích příjemná změna, ale jak jsem psala, brala bych i klučíka všema deseti.
No a teď je z malé celý poprděný. Je fakt, že první rok k nám nechodil, nebo jen hodně zřídka, ale pak se něco zlomilo a je tu pečený, vařený.
Přeju, ať je těhotenství a hlavně mimčo v pořádku a ať si k němu manžel najde cestu.
O pohlaví „rozhodují“ oba… I ženě se mění hlen a tím se usnadňuje/ztěžuje průchodnost spermií…
Jinak já ho chápu, u prvního jsem taky byla vcelku dost naštvaná že jde o kluka, ale u nás jde hlavně o to že pro kluky u nás byla možnost dědičné nemoci která způsobuje nejdéle v 15ti letech smrt… Že je to kluk jsem se smířila až někdy čtvrt roku po porodu… A plně až někdy kolem jeho prvního roka.
Tak mu povedz ze ste na tom este dobre, ked bola moja mama za slobodna na privatne, tak tam mali troch chlapcov, a priali si dievcatko, tak si urobili stvrte. No a raz prisla mama domov, a nasla domacu (babicku) jak place a place. Tak ze preco. No ze mlada ma troch chlapcov. A tak ze reku ci sa uz to stvrte narodilo. No ze hej, ze ma novych troch chlapcov
Teda, teraz je to uz sranda, vsetci su pozeneni a maju vlastne deti.
A to ze nema radost ze je to chlapec este predsa neznamena ze nema/nebude mat radost z dietata. Ako dlho vie o tom, ze je to chlapec? Ja sa tiez vyrovnavam s tym, ze mi vsetky vestby a kalendare ukazuju chlapceka (este je skoro aby som vedela naisto) … vsak ja neviem co si s nim pocnem, asi ho len hodim muzovi na krk ![]()
Je to je hrozny,ti chlapi si vymýšlí,můj muž chtěl od začátku dceru,3 doktoři dle UTZ říkali kluka,nakonec se narodila dcera,ale to už je jiná věc,chci říct,že se s tím určitě srovná,ale nechápu,proč tě tím stresuje,jako by si za to mohla,můj muž evidetně z kluka nadšený nebyl,ale alespoň si to nechával pro sebe,ale když se malá narodila,tak si myslím,že i jemu bylo jedno co to je,ale hlavně,že je zdravá,přesně jak píšeš,co by jiní dali za zdravé dítě!!!!To ať si uvědomí!
babi Zlopocasna píše:
Tak mu povedz ze ste na tom este dobre, ked bola moja mama za slobodna na privatne, tak tam mali troch chlapcov, a priali si dievcatko, tak si urobili stvrte. No a raz prisla mama domov, a nasla domacu (babicku) jak place a place. Tak ze preco. No ze mlada ma troch chlapcov. A tak ze reku ci sa uz to stvrte narodilo. No ze hej, ze ma novych troch chlapcovTeda, teraz je to uz sranda, vsetci su pozeneni a maju vlastne deti.
Tak u me v praci je pani,co mela dva kluky a prali si treti holku a narodili se jim trojcata kluci.Takze ma pet kluku ![]()
Děkuju holky,snad se to urovná,mně hlavně mrzí to že mi to prostě tkahle upřímně řekl kdyby si to nchal pro sebe…doufámž e to bude ok jak malého uvidí.Jen doufám že třetít dítko nebudou xčata kluci ![]()
Jinak ano syn trpí tím že chce maminku manža je ted stále vpráci a pak na baráku at bydlíme do porodu.Takže malej ho ted občas překvapím tím že řekne že nechce tátu,že chce maminku,tka je to třeba i tím.
KDO ŽE SE TADY ROZVÁŠNUJE NA TÉMA ‚POHLAVÍ‘
![]()
ů
Zakladatelko,
neves hlavu-i kdyz Ti nic takoveho rikat nemel-jakmile se miminko narodi,bude mu sumaaaak,co to bude,urcite
![]()