Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, já tvého mažela trošku chápu, my máme ted první holčičku, a planujeme také tři děti, do druhé se pustíme tak za půl roku, manželovi je jedno co to bude, ale já si strašně moc přeji kluka, sice nevím, jak budu doopravdy reagovat, ale cítím že bych také byla zklamaná kdyby to byla zase holčička, ale určitě jí budu milovat stejně jako našče první holčičku, jen mi asi bude chviličku trvat než se ze zklamáním srovnám, dala bych i tvému manželovi čas aby to vstřebal a bude v pohodě to je jasný:-)
My čekáme druhou holku, ale je vymodlená, takže pohlaví se neřešilo. Jen na chvíli jsme byli opaření po utz v 20tt,protože v 13tt to vypadalo na kluka a za 7týdnů jsme si na to dost zvykli, takže to pak bylo překvápko, ale vzhledem ke zkušenostem, to brzo opadlo. Manžel je naštěstí rozumný a ani si nepotřebuje synem dokazovat, že je chlap, ale těch narážek, co jsme už slyšeli - budeš mít pěknej babinec, budeš vydělávat zbytek života jen na vložky atd.atd.
Poslední dobou tak teoretizujeme o třetím, ale určitě to neplánujeme proto, abysme měli toho kluka, protože eventualita, že to bude zase holka je při dvou holkách možná ještě pravděpodobnější.
Asi bych před třetím dítětem si s manželem vážně promluvila, protože co bude dělat u třetího syna, když u druhého takhle vyvádí?
Crystal, já si myslím, že ho to přejde, až se na rodí, až ho uvidí a pochová.. Tohle je věc, co se nedá ovlivnit. Hlavní věc, že miminko bude zdravé.
My jsme si pohlaví nechtěli nechat říct, chtěli jsme oba mít překvapení. Bohužel se mě doktor na to neptal a pohlaví mi oznámil
Pro mě to bylo malinko, ale opravdu malinko, zklamání, protože jsem si moc přála holčičku. Ale pak jsem nad tím mávla rukou. Pro manžela to bylo překvapení až do konce, musela jsem mlžit
Druhé chceme tak za rok, samozřejmě oba si přejeme holčičku, nicméně už jsme mluvili i o tom, že to může být kluk a shodli jsme se, že je to vlastně jedno. I když o třetím rozhodně neuvažujeme.
Zkus si s manželem popovídat, až budete mít chvilku klidu. Vymysli si nějaké výhody, jaké to bude mít - kluci si spolu asi víc vyhrají, můžou mít společné zájmy atd…
Výhody jsem mu už říkala(já totiž od začátku tušila že to bude zas chlapeček),že kluci ted po sobě můžou dětit oblečení hračky,že si spolu vyhrají,koneckonců malej chtěl brášku tka ho bdue mít a je moc spokojený…Ale manžel chtěl prostě páreček no…Dneska kdžy mi přišlo pár ěvciček na malého tka na to kouknul…nějak prtavý ne
a smál se tak snad to začíná vstřebávat no…navíc včera sjem to nevydržela a už jsem mu vpálila jak může být takhle hnusnej že mi tím ubližuje atd,tka mu tot řeba dovaklo.
Podla mna je to len o tom, ze sa musi vyrovnat s faktom ktory nechcel. A moze to byt aj skor nez sa maly narodi, len proste to chce cas.
My sme uz napriklad tiez babo chceli, a ked sa podarilo, tak sme boli obaja tak nejak … rozpaciti … trvalo to asi dva tyzdne, mozno o nieco dlhsie … a nezlomilo sa to ani prvym ultrazvukom, proste museli sme si nejak zvyknut na fakt, ze sa naozaj zadarilo.
ja jsem o mimi prisla ,a muzu ríci ze v tu chvily kdy to vypadalo uz ze bude zle(bylo to v ranem stadiu tehu)tak by bylo vse jedno hlavne at je mimi v poradku(a to jsmemoc chteli holcicku,uz jsme meli vymyslene jmeno-Emička)nakonec jsem musela na revizi.........ono ve finale je jedno co to bude zda devce nebo chlapec hlavne at je mimi zdrave,.....znam jeden citat co odpovída........zdravy clovek ma mnoho prani,ale nemocny jen jedno -at se uzdraví........at je manza rad ze ma zdrave dite,holcicka bude jako treti a kdyz ne tak se mu postesti treba vnucka…me deda miloval nade vse,byla jsem jeho prvni vnucka…pohlavi je je mala vec jsou horsi veci,ver mi,ne jen zamlkle tehu,ale pracuji na aru tak vim ocem mluvim.
Katy:taky jsem o mimi přišla minulý rok v létě v 5tt spontánní potrat.Takže jsem si hrozně bála protože ze začátku to ted vypadalo všelijak mimčo menší pak operace slepáku no vše jsem zvládli pak jen ta plodovka byly nervy ale ted je mimi velé jak má být a jsem ráda že plodovka dopadla dobře.On to snad manža ztráví:Včera se smíchem pohladil bříško a řekl tak co dělá spletená spermie,takže to snad bude ok.I jeho kámoši mu řekli že je to jedno co to bdue hlavní je zdraví.
Opravdu zdrví je nejdůležitější. Při prvním těhu sem si byla hned jistá klukem. Narodil se nám kluk. Ani sme si holčičku nepřipouštěli. ted při druhém těhu sem si byla jistá holčičkou a budeme ji mít, tedy aspon nám to 2 doktoři potvrdili
. Můj se na holčičku těší, a proč, no protože syna už přeci má ![]()
Myslím, že máme stejný problém. Sice mám „jen“ přítele a čekáme teprv první dítko, ale taky chce vysloveně jen a jen holku. Kluka naprosto odmítá a dává mi to najevo. Čekám, jak se zachová, až bude zřejmé, co to bude. Ale už nyní jsem mu dala jasně najevo, že mě štve a rozčiluje, takže si dáme chvíli pohov, abych neohrožovala vývoj miminka tím, že mě bude stresovat.
Ahoj, já mám stejný problém, jenže protože čekáme holčičku. S přítelem čekáme své první díte a já mám z prvního manželství 2 dcerky a on sám má 1 dcerku. Strašně moc si vždycky přál syna, vůbec si variantu holčičky nepřipouštěl. Když nám paní doktorka na 1. ultrazvuku oznámila, že to bude holčička, neměl vůbec radost a strašně mě to bolelo. City ke mě ochladly a i k miminku v bříšku se chová jinak. Odmítavě a už ho ani nezajímá. Jsem z jeho postoje v šoku. Vždyť jsme si přeci přáli společné miminko a připadá mi, že si nepřál miminko, ale syna. Přitom je na svoji dceru strašně moc citově fixovaný. Má ji ve své péči, ale od září bude u maminky a je z toho hodně špatný. Nevím, co mám dělat, chci od něj kvůli tomu odejít. Bojím se, že budu na vše sama a že nebude mít miminko vůbec rád. Nemůžu spát, pořád brečím a je mi to moc líto. Docela nevěřím, že se změní i po narození dcerky. Držím palečky, aby to u vás dobře dopadlo.
danče píše:
Ahoj, já mám stejný problém, jenže protože čekáme holčičku. S přítelem čekáme své první díte a já mám z prvního manželství 2 dcerky a on sám má 1 dcerku. Strašně moc si vždycky přál syna, vůbec si variantu holčičky nepřipouštěl. Když nám paní doktorka na 1. ultrazvuku oznámila, že to bude holčička, neměl vůbec radost a strašně mě to bolelo. City ke mě ochladly a i k miminku v bříšku se chová jinak. Odmítavě a už ho ani nezajímá. Jsem z jeho postoje v šoku. Vždyť jsme si přeci přáli společné miminko a připadá mi, že si nepřál miminko, ale syna. Přitom je na svoji dceru strašně moc citově fixovaný. Má ji ve své péči, ale od září bude u maminky a je z toho hodně špatný. Nevím, co mám dělat, chci od něj kvůli tomu odejít. Bojím se, že budu na vše sama a že nebude mít miminko vůbec rád. Nemůžu spát, pořád brečím a je mi to moc líto. Docela nevěřím, že se změní i po narození dcerky. Držím palečky, aby to u vás dobře dopadlo.
Danče
![]()
Jsou ti chlapi snad na hlavu padlí????
Copak neví,že pokud už za to,že se narodí to nebo ono,někdo může , tak je to JEN A POUZE on sám?????!!!!!!
Neodcházela bych ted od něj-věřím a doufám,že po narození dcerušky se vzpamatuje!
A pokud by náhodou NE?
Tak nohy na ramena a utíkej se všema svýma dcerkama-ten člověk by vám za to nestál!
On ať si hledá jinou ‚mašinu na chlapečky‘
![]()
@danče Ahoj, pokud si to tady ještě přečteš, povíš mi jak to nakonec dopadlo?
Řeším teď to stejné a nevím co mám dělat a jestli mám věřit a doufat v to, že porodem se to změní a on se do té malé zamiluje.
Moc děkuju
@Terka2427 píše:
@danče Ahoj, pokud si to tady ještě přečteš, povíš mi jak to nakonec dopadlo?Řeším teď to stejné a nevím co mám dělat a jestli mám věřit a doufat v to, že porodem se to změní a on se do té malé zamiluje.
Moc děkuju
Danče tu byla naposledy v roce 2010. ![]()
necetla jsem dal, ale pod tohle se plne podepisuju a mileho manzela bych bacila necim po makovici, aby se probral - co kdyby vam nedej boze vysli po amnio nejake daleko horsi vysledky.
Byla bych pravem urazena a hodne dlouho by trvalo nez by si to manzel u mne vyzehlil…