Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky holky, chtěla jsem se zeptat. Normálně mám menstruaci 3-5 dnů červenou krev, klasika. Tento měsíc jsem měla 1 den zpoždění, spíše špinění 2 dny nedá se to vůbec k menstruaci přirovnat. Plánujeme sice mimko ale nyní máme od doktora nařízený styk s kondomem ale nejsem si 100% jistá jestli se nám nestala nehoda a nedošlo k oplodnění. Ted se mi zdá že mě bolí prsa, pálí žáha, jsem hodně unavená, mastí se mi vlasy, občas pobolívá břicho takové neurčité příznaky jsem mívala když jsem byla těhotná, myslíte si že bych mohla mít normálně nějakou menstruaci a přitom být těhotná? Mám strach si udělat test, protože by jsme pak nemohli odjet na dovču, takže mi asi nezbývá nic jiného než čekat jestli přijde další menstruace, že? ![]()
Ahoj, proč myslíš, že byste nemohli na dovolenou kdyby sis udělala test? Opravdu je jistější když víš, na čem jsi. Jinak bys klidně těhotná být mohla, známá poznala že čeká mimi až když rodila
menstruaci měla normálně.
určitě bych testovala, chtěla bych vědět na čem jsem
Asi bych si dovolenou neužila, protože bych myšlenkami byla asi jinde.
No právě já pokud bych to zjistila tak bych okamžitě musela zůstat ležet a být doma.a peníze nám cestovka nevrátí protože těhotenství není důvod proč zrušit dovču taky jsem trochu nervozní, říkám si měli jsme přeci kondom a těhotnění máme zatím zakázané ale co když? červíček hloubá
Proč ležet doma? Máš nějaké potíže? Snad ti tedy nevadí, že se ptám, ale ráda bych alespoň poradila.
beruško a máte pojištění storna zájezdu? pokud ano, tak vám peníze vrátí, protože ti doktor normálně vystaví neschopenku. No, každopádně pokud bys musela okamžitě ležet, tak je dost riziko jet s tímto podezřením na dovolenou, ne?
jo mám potíže 2× předčasný porod / 24,a 26tt/ potrat ve 20tt, a potrat v 6t, šílený utrapy, spoustu vyšetření a pořád dokola, takže vždycky klid, ležet,a čekat a navíc mi ted zjistili slabou buněčnou imunitu tak beru prednison, a jsem zdravotní sestra a mám hodně namáhavou práci s taháním lidí apod. a určitě někde můj šílený scénář života najdeš
jojo pojištění storna máme, ale už jsem to tak absolvovala před 2 lety byl tam tentýř problém a peníze mi nechtěli vrátit, vzdala jsem to a po roce jsem jim nějak pohrozila a ejhle peníze vrátili jsou to darebáci a zneužívají lidí kteří o takových věcech nic neví
jejda, to je teda nezáviděníhodná situace…
tak ť je všechno k tvé spokojenosti! ![]()
Já měla první MS taky normálně, těhotenství jsem zjistila až v 9.tt, když mi to řekl doktor… no, ale v 7.tt jsem byla na rtg páteře ![]()
jinak jsem měla křeče v břiše, bolesti zad a takový všelijaký chutě ![]()
Beruško, já ti nevím, ale asi bych volila klidný průběh těhotenství a bohužel bych oželila peníze vložené za dovolenou. Co kdyby se Ti nedej bůh na dovolené nějak přitížilo
Píšu to tak, jak bych asi jednala já.
Tak to je mi líto co sis už musela prožít. V tvém případě bych však asi nepřemýšlela a pokud o mimi stojíš, udělej si ten test. Jinak se stornem zájezdu nemám zkušenosti, ale být tebou, šla bych se zvlášť do té CK zeptat. Přeju hodně štěstí ![]()
No osobně si myslím, že zamlžením problému se ještě nikdy žádnej nevyřešil… co když těhotná jsi a přijdou komplikace nebo dokonce potrat právě na té dovolené?!?! To že to nevíš jistě rozhodně problém neřeší a tak trochu mi to přijde i nezodpovědné. Já bych testla a pak řešila případný problém… každopádně držím pěsti!
jo holky moc děkuji za rady, rozhodně nechci nic zamlžovat o těhu uřčitě moc stojím, myslím si že těhu nejsem ale jak se říká nikdy neříkej nikdy a u nás je to tak že když nemůžem tak se vždycky něco stane, tak uvidíme, zatím moc děkuji