Už třetí den poslíčci? Je to normální?

117
18.4.10 09:21

poslíčci

Ahoj holky, Uz jsem jeden porod absolvovala,ale neměla jsem žadné poslíčky, prostě to přišlo a bylo..:) abych přešla k věci, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Minulý týden jsem měla celou noc poslíčky, některé stahy už byli i po 10ti minutach,ale nakonec vše přešlo. Ale od pátku mam stále jakoby stahy nepravidelne,ale stale trvaji, je to normalni abych to takhle mela uz 3ti den? Jsem rozhodnuta do porodnice jit az praskne plodovka,ale zas bych nerada neco zanedbala. Stalo se to některé z Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3358
18.4.10 09:49

Poslíčky jsem měla taky až u druhého těhotenství. U prvního nic, takže když mi pak u druhého začali pravidelné bolesti po deseti minutách, trvalo to celou noc a ráno, když už jsme se teda chystali, že pojedem, tak najednou nic, a takto se to opakovalo možná týden, myslela jsem, že zešílím :cert: . Ale stakhle dlouho opravdu nevím (mě teda takhle dlouho spíš jakoby tvrdlo břicho, ale bezbolestně). Jinak čekání na prasknutí vody, já bych se asi nedočkala. Když jsem týden přenášela a měla jít ráno na vyvolání, měla jsem tu noc opět „poslíčky“ , nepravidelné, tak různě 7-15 minut. No pak se najednou hodně rychle zpravidlenili po 2-3 minutách, voda neprasla, ale stejně jsme jeli do porodky rychlostí blesku (a ještě odvést starší dítko k prarodičům). Do porodnice jsme přijeli v šest, malý se narodil v osm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
18.4.10 10:02

no tak to bylo teda rychly… No břicho mně tvrdne jen malo, stahy pocituju jak u prvniho tehu jako menstruacni bolesti takove slabe, ale obcas je to tak silne, ze fakt nevim… kazdopadně děkuju za odpověd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
18.4.10 13:45

Ahojík :mavam:
tak dobré téma pro mě :mrgreen: na poslíčky totiž často vzpomínám u druhého porodu-měla jsem je totiž tři dny-občas bolest, že jsem prosila dcerku, ať na mě nemluví a rozdýchávala-byly různě-třeba dvě po 20ti minutách, pak hodinu nic, pak zase, pak třeba i tři po 10ti minutách, pak zase třeba hodinu nic…taky jsem to u prvního těhotenství nezažila-prostě mi prdla voda a bylo…
A ten třetí den to vypadalo, že se to zklidňuje-pamatuju se, že jsem chěla jít do města doplatit kočár, takže jsem si dala ráno teplou vanu(říká se přece, že když jsou poslové falešní, že to přejde) a ono během skoro tříhodinovýho courání po městě jsem měla tyhle už docela bolestivý stahy asi jen dva-odpoledne jsem si lehla-vzbudila mě kontrakce a najednou večer se to začalo stupňovat-po 10ti minutách, po 5ti, po 8mi a tak různě-to už jsem docela znejistěla a když mi v půl 8. večer odešla hlenová zátka, tak jsem zaťukala na kamarádku-bydlí vedle mě a prosila jí aby mě odvezla do nemocnice-ať mě aspoň prohlídnou......manžel bohužel byl zrovna v práci-rodila jsem o deset dní dřív a popravdě jsme to nečekali, pač první dcera byla 10 dní přenášená…
No takže v 9 hodin večer jsme dojely do porodky, já doma pořád otálela, říkala jsem si, jestli bych to nezkusila zaspat :mrgreen: :oops: (cvok) :pankac:
Já jsem si říkala-třeba mě pošlou domu, PA mě prohlídla a říká:Takže v půl 11 jsem chtěla koukat na francouzskej film-takže to stihnem-jste otevřená na 6 prstů 8-o 8-o 8-o :dance:

Takže s odstupem času vím, že ty poslíčci jsou vlastně dobrý, pač se při nich pomalu, ale postupně otevíráš-navíc mi PA vysvětlovala, že jsou lepší, když jsou kontrakce-aniž praskne plodovka, protože nejsou tak bolestivé-jako jsem to měla u první dcerky..mě právě zarazilo, proč necítím ty děsivé příšerné bolesti, tak jsem se na to ptala :oops: :mrgreen:

Takže být tebou pojedu v případě, kdy ty poslíci budou opravdu pravidelnější-mě říkala PA tak po těch 10-15 minutách…5 minut-prý je už pozdě(já všude vždycky četla a slyšela-že po 5ti minutách-to už je pozdě, to už můžeš porodit na cestě :think: )

Tak ať máš pohodovej druhej porod aspoň jako já…já na něj ráda vzpomínám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
18.4.10 15:24

děkuji moc za přispevek. Docela jsi me uklidnila, ze se to takhle muze dit. pripadalo mi divny, že 3 dny nepravidelne stahy a porad nic. Vanu jsem uz taky zkousela, ale bez reakce, stahy porad nepravidelne a stale je mam. No ted se mi ty intervaly opravdu zkracuji, tak třeba večer si už prcka pochovam:). Ale zaráží mě, že i při nepravidelnostech se může jednat o ty „prave“ stahy. Ještě jednou děkuji, že jsi napsala, přeji příjemný zbytek neděle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
18.4.10 20:14

Nemáš zač a prosím docela bych se ráda dozvěděla, kdys nakonec teda porodila :?:
když si někdy po porodu vzpomeneš-tak sem zaskoč ju???
Pa Dita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.4.10 07:28

zkusim si pak vzpomenout, ale zatim jsem doma:) Včera večer jsem si napustila hooodne teplou vanu a chvilku sem mela pokoj, pak to zas zacalo takove nepravidelane jedinou pravidelnost sem uvidela az pozde vecer kdy se to stridalo v 6ti a 4 minutovych intervalech porad dokola, nad ranem me to zas probudilo a bylo to uz 2-3 minutovych intervalech,ale ted uz zas nic. asi musim mit vsechno extra…:) ani ty porodni bolesti nemuzu mit normalni… zitra jdu do tehu poradny, tak pokud vydrzim tak se tam na to poptam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
19.4.10 07:40

Blechnik a v kolikatym tt jsi?Ja teda prenasela ale taky celou noc poslz po 10min pak rano nic jela jsem ale radci do poradny a byla jsem otevrena na 3cm.takye yaleyi asi taky jak daleko jsi v tehu. :wink: :wink: :wink: Preju jeste pohodove tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.4.10 07:52

jsem 38tt. No tak pokud bych se pomalu otevirala tak bych se nezlobila, ty bolesti se totiz daji krasne snaset, takze bych si pak „ulehcila“ praci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.4.10 21:25

Ja to měla jako ty u prvniho nic a ted u druhěho ( 3. měs. ) asi měsic před porodem posličky ale takové věrohodné opravdu jako když rodim . Byla jsem jednou zbytečně v porodnici .Hrozně jsem se bála že nepoznám porod a přijedu pozdě. No pak jsem to poznala :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
19.4.10 23:37

U prvního těhu jsem neměla poslíčky ani jednou.
U druhého posledních 14dní téměř denně. Kolikrát jsme vezli k babičce staršího kluka ani nepočítám :lol:
Bylo to otřesný, několikahodinový cosi, co mi silně připomínalo můj první porod, křížáky, že jsem se nehla, křeče břicha, trvalo to X hodin, v pravidelných intervalech.
Většinou pomohla teplá vana, takže jsem se koupala často i v noci :potlesk: .
Byla jsem tam vlastně skoro celých těch 14dní. :mrgreen:

Porod jsem poznala spolehlivě, začalo to bolet normálně,úplně jinak, opravdu pozvolna, odešla hlenová zátka.

Můj 4kilový chlapeček byl za 3 hodiny na světě. Když to srovnám s poslíčky, tak byl porod procházka rajskou zahradou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.4.10 08:02

díky moc za příspěvky, dnes už je to 5-tý den a stále se poslíků nemůžu zbavit:( Včera byly v intervalech 6-4-6-4-6-4 a porad dokola dnes jsou 3-2-3-2-3-2-3…děs. no hlavně, že to není moc intenzivní a dá se to zvládat celkem v pohodě, jen je to otravny… Dnes jdu do poradny, tak snad se tam neco dozvim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.4.10 13:02

tak prý zmena pocasi muze za zastaveni porodu, poslicci pry i takhle mohou vypadat je to normali, takze se mi ulevilo, porod pry bude az se stane ASTRO-neco:) takže budu čekat na nejake erupce na slunci ci uplnek a pak to pujde samo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.4.10 23:07

Jo, změna počasí funguje. My jsme porodili (konečně po dvou týdnech poslíků), když přišla vichřice. Mudr. mě varovala :lol:. Do naší malé porodnice jsme dorazili včas, za námi se tvořila ale pěkná fronta. Nakonec jsme rodili tři najednou a děti přišly na svět pár minut po sobě. Lékařka tam byla jedna, měla teda co dělat. Ani nevím, kde rodila ta třetí maminka, páč máme porodní sály dva.

Příspěvek upraven 23.04.10 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
21.4.10 08:38

tak to abych začala zkoumat počasí…:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...