Nepravidelné kontrakce po 5, 7, 3 min - 41tt - rodím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3003
5.3.12 10:24

Tak při prvním porodu (trval 8,5hod prasknutí vody-doma, jinak kontrakce doma nepravidelný celý den), jsem o epi ani neuvažovala :-)
U druhého porodu jsem si říkala pokud by to mělo trvat zase tak dlouho nebo i déle tak ho prostě chci … Přenášela jsem, kontrakce jsem měla nepravidelné od pondělka a porodila jsem až v pátek a byla jsem ráno na 2.cm pak jsem šla na přípravu, dr. mi píchla vodu a za hodinu a půl žádná změna ,,, :zed: byla jsem ještě ve sprše a pořád nepravidelné. Pak jsem dostala oxitocin a hned se to rozjelo a já ten epi chtěla. dr., že souhlasí ať vyplním papíry a anesteziolog přijde :lol: :hug: juchůůů půl hodiny bylo akorát na vyplnění papírů a když přišel gynDr. a anesteziolog tak mě zkontroloval a nález byl 6cm!!! žádnej epidurál nebude!!!!a za necelých 20.minut byla Gabrielka na světě - taťka to nestihl a zvládla jsem to taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.12 15:02

Ahoj holky,
tak jsem byla v tý porodce. Kontrakce na monitoru byly, ale nepravidelný a DR. mi řekl, že na porod to ještě nevypadá, tak mě poslal domů. Řeknu Vám, že mám stále nepravidelný bolesti. Nebolí mě tak břicho jako záda!!! Všechno mi to jde do kříže. Zkoušela jsem vanu, sprchu a ani jedno nezabralo! Už je to 12h.co takhle trpím, tak jsem zvědavá, kolik to ještě bude. Teď zkouším gymnast. míč a teplou láhev přiloženou na záda. Máte některá ještě nějaký dobrý typ? :think:

• Citovat
  • Upravit
3003
5.3.12 16:19

Ahoj, tak to jsi mě překvapila, že tě poslal Dr. domů!!! Ale jak jsem psala oni berou když ti praskne sama voda a pokud máš pravidelné kontrakce po 5.minutách minimálně 2.hodiny!!!

Já jsem při porodech byla jen ve vařící sprše a pouštěla si vodu jen na záda a chvilkama na pupík když mi na něj byla zima :-D a pak jsem jen ležela na porodnickým křesle a funěla, hekala atd.! Ale myslím si, že dneska max. zítra pojedeš!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
6.3.12 07:25

Ty jo, tak nevím, mě přivezli ráno s nepravidelnýma kontrakcema, porodila jsem až večer císařem, ale doktor mě domů v tom stavu neposlal. Tohle mi příjde trochu ujeté, protože kdyby to byli poslíčci, tak by tě to asi přešlo. Nechápu. A mě neodešla voda, jen hlen a přesto jsem tam zůstala…

• Citovat
  • Upravit
2947
6.3.12 08:55
ArankaC. píše:
Ty jo, tak nevím, mě přivezli ráno s nepravidelnýma kontrakcema, porodila jsem až večer císařem, ale doktor mě domů v tom stavu neposlal. Tohle mi příjde trochu ujeté, protože kdyby to byli poslíčci, tak by tě to asi přešlo. Nechápu. A mě neodešla voda, jen hlen a přesto jsem tam zůstala…

jak jsem psala já, mě domů poslali a s bolestma jsem to vydržela do druhého dne :-D prý to přejde.. kecy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
6.3.12 10:22

Zakladatelko je mi tě fakt líto :( Já jsem trpěla jak blázen,když jsem měla kontrakce a to mi třeba teprve jen začínali.Děs a hrůza od samýho začátku.To je mi tě vážně líto.Tak ať to všechno v klidu zvládáš :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
6.3.12 10:32

Ahojky,já to měla podobně.Bolesti začali ve čtvrtek před půlnocí ,v pátek ráno jsme jeli do porodnice,odtam mě poslali domů,že to na porod nevypadá.Dostala jsem algifenové čípky,které vůbec nezabíraly.
Ale nejvíc mi pomohl proud horké sprchy na záda a bříško,tak jsem trávila skoro celou noc z pátku na sobotu :) A řekla bych,že se to tím i trochu rozjelo.
Malá se narodila v sobotu v 10 ráno. Tak zkus tu sprchu,snad ti trošku uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
6.3.12 12:13

ja pri prvnim rodila cisarem a ted jsem epi nechtela,jen mi pichli neco do stehna na zmirneni bolesti,ale epi to nebyl,na to jsem se ptala,ale co to bylo,to nevim..pomohlo to temer okamzite,kontrakce jsem poznala bezpecne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.12 14:12

Holky, zítra mám termín porodu. Jenže máma mě trošku straší, jestli se teď už něco nechystá. Mám od rána bolesti v oblasti ledvin a bolest přechází do žlučníku. Zatím se to dá vydržet, pár akutních zánětů jsem už měla za poslední roky, ale zatím to nebolí tak, že bych byla nucena k doktorovi. Sice jsem neměla kde prochladnout, ale někde jsem četla, že na konci těhotenství prý mohou ledviny i žlučník pobolívat, tak jako při zánětu. Co myslíte vy? :think: Porod? Ledviny? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
890
23.9.12 14:21
@Anonymní píše:
Holky, zítra mám termín porodu. Jenže máma mě trošku straší, jestli se teď už něco nechystá. Mám od rána bolesti v oblasti ledvin a bolest přechází do žlučníku. Zatím se to dá vydržet, pár akutních zánětů jsem už měla za poslední roky, ale zatím to nebolí tak, že bych byla nucena k doktorovi. Sice jsem neměla kde prochladnout, ale někde jsem četla, že na konci těhotenství prý mohou ledviny i žlučník pobolívat, tak jako při zánětu. Co myslíte vy? :think: Porod? Ledviny? :nevim:

ahojda, tak muze to byt k porodu, ale nechci te strasit taky, ale kamojda takle mela preeklampsie, s vysokym tlakem, a ihned rodila. pokud te neni nijak hur, jako boelst hlavy, zvraceni, rozmaz, videni atd tak bych to soudila ze se chysta porod.ale ledviny a zlucnik to byt muze…a to bych te teda neprala, k porodu jeste toto, to by te rodit asi se zanetem nenechala normal, asi bys sla na cisare, me tim tenkrat strasily kdyz me chytnul zlucnik ze by me kuchly hned oboji, mimise a zlucnicek. najednou. preju rychly porod, a hlavne prirozeny :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.12 14:26

@janape Děkuji za odpověď. No představa, že rodím a do toho zánět ledvin, tak si asi vyškubu vlasy. 8o Zítra jdu na kontrolu, tak snad se mi k tomu nějak vyjádří. Jestli se to teda nezhorší.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
29577
23.9.12 14:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
tak jsem byla v tý porodce. Kontrakce na monitoru byly, ale nepravidelný a DR. mi řekl, že na porod to ještě nevypadá, tak mě poslal domů. Řeknu Vám, že mám stále nepravidelný bolesti. Nebolí mě tak břicho jako záda!!! Všechno mi to jde do kříže. Zkoušela jsem vanu, sprchu a ani jedno nezabralo! Už je to 12h.co takhle trpím, tak jsem zvědavá, kolik to ještě bude. Teď zkouším gymnast. míč a teplou láhev přiloženou na záda. Máte některá ještě nějaký dobrý typ? :think:

V podstatě nevím, co ti je, jen napíšu svoji zkušenost s moji dobrou známou- měla nepravidelné kontrakce týden, už měla po termínu, v porodnici s tím byla cca 3× a pokaždé ji poslali domů, že to jsou jen silní poslící, po poslední kontrole byla otevřená na 3 cm, ale podle doktorů se to k porodu nechystalo. Prý má hodně chodit a čekat.
Už jsme z toho byli všichni na nervy, evidentně trpěla, tak jsem jí řekla, atˇjede do lékárny, koupí si irigátor a udělá doma klystýr.
Ten porod budˇrozběhne, nebo se aspoń kvalitně vyprázdní. Nic proti ničemu. Večer provedla, 2 hodiny na to mi zklamaně psala, že krom hrozných bolestí v ledvinách se nic nestalo a ráno už jeli do porodky. Porodila hodinu po příjezdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.6.13 11:37

Ahoj. Vždycky jsem nechápala podobné dotazy a teď se ptám úplně stejně :lol: Asi od 3 v noci jsem měla menstruační bolesti, byl to setrvalý stav. Zhruba od 7 od rána mám tvrdnutí bříška, intervaly se celkem rychle zkrcovaly (asi 2× po 9 minutách, potom 2× po sedmi, teď mám intervaly zhruba po 4-5 minutách, ale sem tam je třeba 10 minut pauza - cca 1 do hodiny…) Ale není to bolest, ale tlak v bříše a pocit, jako bych tlačila na velké… Dala jsem si teplou sprchu, ve které se přidaly bolesti v kříži, ale ty venku přešly. Ještě dodám, že jsem asi 3 týdny otevřená na 2 cm a je fakt, že jsem tohle otevírání vůbec nepostřehla. Ve čtvrtek ráno mně odešla zřejmě hlenová zátka (výtok s troškou krve). Je možné, že rodím, ikdyž nemám bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aminkadf
16.6.13 11:50

@vasa13

možny to je :-)

já taky neměla žádný bolesti, jen mi 2dny před porodem odešla zátka a za ty dva dny mi praskla voda :pankac:

Zkus sjet na pohotovost aby jsi neco nezanedbala

• Citovat
  • Upravit
1342
16.6.13 12:00

Já bych zkoušela tu sprchu, ještě několikrát. A pak dělat nějaké činnosti, tkeré napomáhají porodu. Bud se to rozjede anebo ne. Ale tipuji, že v noci- k ránu budeš rodit. to dej pak vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí