Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě před porodem zátka taky neodešla a voda mi taky nepraskla…tu mi rupli až v porodnici…
tak snad už to bude u tebe brzy ![]()
Řekla bych, že rodíš. I to, že jsi byla 3× na velké - organismus se před porodem čistí. Zátka ani voda nemusí odejít. Dej si vanu - ta porod urychlí, zabal poslední věci a šupajdi do porodnice! Přeji hodně štěstí!!! ![]()
Já bych volala a jela a to nejlépe hned. Lepší je přijet brzo než pozdě a tady si myslím, že je to naprosto jasné. Hlen ani voda ti nemusí odtékat.
Ahojky, mě teda zátka odešla u obou porodů před porodem u jednho v den porodu (porodila jsem tedy druhý den ale pak mi i rupla voda) a u druhého porodu mi musela gynDr prasknout vodu (byla jsem 41tt+3) a RH negativní ale jinak asi tak 2.dny před porodem mi odcházela hlenovka.
Před 1.porodem mi bylo řečeno, že pokud mám bolesti tak, že už nemůžu ani chodit tak je to ono. Já měla takové nepravidelné kontrakce v den porodu ,,, celý den mi dost tvrdlo a bolest jako na silnější ms, okolo 11.00 odešla hlenovka, tak jsem šla s manžou do obchoďáku nakupovat a rozchodit to
pak jsem navařila, okolo 21.15 mi odešel další kus hlenovky a okolo 22.30 mi praskla voda a malej se nerodil 5.09h
Já si myslím, že rodíš ale počkala bych na pravidelné kontrakce po 5.minutách zhruba 2.hodiny
pak bych volala manřovi nebo příteli a jeďte do porodnice. Dneska nebo max.zítra budeš mít miminko už u sebe ![]()
Myslím, že hned tak rodit nebudu.
Ale v 10h. jedu do porodky do poradny, tak to si mě tam určitě nechají.
chtěla jsem co nejvíc vydržet doma. ![]()
Anonymní píše:
Myslím, že hned tak rodit nebudu.Ale v 10h. jedu do porodky do poradny, tak to si mě tam určitě nechají.
chtěla jsem co nejvíc vydržet doma.
Jak myslíš, ale dost riskuješ. Jeď radši dřív, radím dobře. Že budeš doma? No fajn,ale jet potom na poslední chvíli není vůbec dobré…
Já se taky tak měla. Kontrakce po pěti minutách a předtím asi pětkrát na záchodě…
ArankaC. píše:Anonymní píše:Jak myslíš, ale dost riskuješ. Jeď radši dřív, radím dobře. Že budeš doma? No fajn,ale jet potom na poslední chvíli není vůbec dobré…
Myslím, že hned tak rodit nebudu.Ale v 10h. jedu do porodky do poradny, tak to si mě tam určitě nechají.
chtěla jsem co nejvíc vydržet doma.
Zakladatelko, podle mě rodíš a jela bych v klidu na tu desátou, chápu, že chceš být co nejdýl doma.. ![]()
Aranko, hele stát se může kdykoliv cokoliv a samy porodnice říkají jet jak praskne voda nebo s kontrakcemi po pěti minutách..
Mě hlenová zádka neodešla, ani voda mi nepraskla. Jen se mi zpravidelnily kontrakce. Doma jsem čekala až dokud nebyly opravdu po těch 3-4 minutách pak jsme jeli. Jo a před každým porodem jsem měla průjem ![]()
xyolga píše:
Mě hlenová zádka neodešla, ani voda mi nepraskla. Jen se mi zpravidelnily kontrakce. Doma jsem čekala až dokud nebyly opravdu po těch 3-4 minutách pak jsme jeli. Jo a před každým porodem jsem měla průjem
Já tedy ani u jednoho ![]()
Zakladatelko, uplne v klidu bych pockala na tu desatou.
Pokud si tu v klidu pises a muzes delat jine veci, tak to muze trvat jeste klidne 24 hodin i dele, nez porodis…Takze at pak nejsi v porodnici zbytecne dlouho, hrozne se to tam vlece. ![]()
Dat si teplou vanu je dobry napad. ![]()
Zakladatelko, buď v klidu, pokud bolesti nějak úplně brutálně na ráz nezesílí a nebudou třeba po 2-3min. tak bych v pohodě počkala na 10. Asi si tě tam už nechají, tak bych si vzala radši už i věci do porodnice
. Držím palečky a přeju pohodový porod ![]()
Tak takhle přesně začal můj porod
Od pul desáté ráno jsem měla ze začátku nepravidelný kontrakce asi po dvou hodinách mi začali kontrakce 3-5min.Lítala jsem na záchod skoro každých 20min.Pořád jsem tomu nevěřila,přesto,že jsem se tam svíjela v bolestech,tak sem přítele nechala spát.O půl 3 jsem to už nemohla vydržet a tak jsem ho vzbudila
Do porodnice jsme dojeli ve 3.Pořád jsem si myslela,že jen plaším a že mě pošlou domů,protože mi neodtekla voda.Ale pak už to začalo.Vypisování papíru atd.atd.nakonec mi vodu píchli.Malá se mi narodila přesně v 9:00.
Úplně ti závidím to všechno co se teď bude okolo porodu dít
Tak držím palce ať máš klidnější porod a ať jste oba s miminkem zdravý
![]()
Příspěvek upraven 05.03.12 v 08:13
Ještě je otázka jak daleko máš porodnici? ale spíš to vidím, pokud máš kontrakce po osmi minutách, že v klidu jeď na tu desátou. Pochopitelně jak se cítíš, pokud máš nějaké pochybnosti, tak jeď hned
. Oni si tě zkouknou a třeba si tě tam rovnou nechají. I když v dnešní době, pokud nebude porod řádně rozjetý jsou schopný poslat rodičku ještě domu ![]()
Ahoj,
potřebuju poradit od zkušenějších.Dnes jsem přesně ve 41tt. Zhruba od 2.30h. v noci mám nepravidelné kontrakce po 5, 7, 3 min. Teď se to ustálilo a mám je zhruba po 8 min. Do toho už jsem byla asi 3 x na velké.
Nevím, zda tělo chystá na porod nebo jestli do zítra porodím, když mi ještě vůbec neodešla hlen. zátka a voda mi též nepraskla.
Díky za rady!!!