Poradna duly
Jana Čurdová
To jsi byla te´d v nemocnici? To je teda hrozný, tak to mazej změnit gyndaře. Raději před porodem, než pak, pak ti to už může být jedno zase na čas. Ted je důležitý.
No, ani mi nemluv, porod bude moje noční můra zase, čím víc bude blíž, tím víc budu ner vovat. Docela se ho bojím popravdě ![]()
@Farllin Právě gyndař tam má moderní přístroje, bych musela dojíždět do motola, ty záda už v poho, půjdu si dnes koupit ten velkej balon:D, nesmis se nervovat, čím víc se budeš nervovat tím horší bude porod, hlavně vše v klidu ![]()
@Farllin V klidu porod není nic horznýho já bych klidně rodila znova. Neni vůbec dobrý se nervovat
Annaei, tak to ti závidím. Já měla porod hroznej a to jsem se vůbec tím nenervovala
. Vím, že to není dobrý, ale zkusím tentokrát jinou porodku, abych viděla aspon nějaký personál. třeba to pak bude i lepší. Každopádně dobrý porod přeji všem. ![]()
Já neměla bolestivý porod možná taky proto že to vůbec nebylo ve stresu. Rodila jsem před termín a když začli kontrakce ( pro mě slabší bolení břicha) Tak jsem nevěřila že rodím. a snažila se to rozchodit to nešlo. Měla jsem strach jet do porodnice že budu histerka. Po 3 hodinách ve 3 ráno jsme s přítelem jeli. Před porodnicí už mi nic nebylo tak jsem ho prosila že pojedem domů. Ten mě skoro nasílím dotáhl do porodnice. Měl strach že je něco s miminkem. Přišli jsme naprosto vysmátý do porodnice furt jsme se něčemu smáli. Já sebou neměla ani těhotenskou průkazku nechtěla jsem být trapná. PA nevěřila že rodim ale radši zkontrolovala mě a zjistila že ozvy žádný ale otevřená na 5 cm. Po 7 začli docela velký bolesti překvapená PA začla shánět přitele a doktora. Přítel to stihnul doktor to nestihl. V 8 už bylo miminko na světě já trochu šitá to pro mě bylo nejhorší
@Sylviii Já si nestěžuju ale myslim že mi hodně pomohlo že jsme v porodnici byli s přítelem na pokoji měli klid( kromě věčnýho řevu přístroje že mi klesá tlak) Neslyšela jsem nikoho rodit. Chodila za mnou jedna PA a pak mě zašíval můj gynekolog tak že pro mě 1 nový člověk. PA se mě chodila každých 15 minut ptát jestli mě něco nebolí mě tim spíš otravovala já chtěla spát.
„@Sylviii“: PA si to nedovolila a doktor tam nebyl. Váhový odhad miminka pdle ultrazvuku byl 2.5 kila realita byla 3.7 tak že jsem pak byla asi 20 minut šitá což pro mě bylo nejhorší část hlavně z toho důvodu že jsem celou noc nespala a chtěla jsem spát
An tak to byl super porod. TO fakt závidím. No, holt někdo štěstí má, někdo ne. Stres působí na vše. To je svatá pravda. Snad budeš mít i další porody takový. Moc ti to přeji. Ale prý první bývá horší než ten další. tak snad jo. Já jsem měla to podobný, tky pořád čas, čas..nic nic anajednou bolesti, císaře mi neudělali, kterýho měly, žádnýho dr tam, jen jednu pa, která mi nadávala nestále, že neumím rodit, dýchat, a že ji otravuju v neděli večer. Můj v pohodě, už jim tam i nadával, malá přidušená, dr jsem neviděla za celou dobu. Prostě fakt hnus. ALe o naší porodce je to normální. Až pak jsem zjistila, že tam nechce nikdo rodit, z personálu už vůbec ne.
.Tak jsem poučena pro příště a půjdu jinam. I kydž to je o lidech hlavně.
Sylvi, jak je? JE to lepší? Záda atd?