Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych zná váš názor. Jak na jména dětí tak i všechno ostatní co vás napadne. Když jsem otěhotněla poprvé bylo mi 18let. To se nám s přítelem narodila v červenci roku 2001 Kristýna Marie. (jmenuje se po příteli Kristiánovi a nejlepší kamarádce Marie) Poté jsem nějakým způsobem dokončila střední školu a odstěhovala se na druhý konec republika za přítelem (tátou Kristýnky). Koupili jsem dům a já otěhotněla po druhé Jakub Lukáš (jmenuje se po mých dvou nejlepších kamarádech na střední) se nám narodil v říjnu 2005. Chvíli na to jsem zjistila že jsem znovu těhotná. Byla jsem těhotná s dvojčaty, která se nám narodila v září 2006. Jmenují se Angela a Abigail. (Ange po jedné postavě ze Sběratelů kostí, miluje počítače jako já; Abby po postavě z NCIS, ta je povahově podobná manželovi) Poté jsem si s teď již manželem řekli, že už děti nechceme. Děti nám rostli a byli všichni šťastní. Něž jsem v červnu roku 2016 zjistila že jsem zase těhotná. Byl to velký šok, ale jsem ráda za to že našeho nejmladšího člena máme. Jmenuje se David (po kamarádovi) a narodil se v březnu 2017.
Děkuji za váš názor
![]()
Ze ses prastena, protoze cast deti se jmenuji po US serialu i kdyz bydlite v dolni horni u Brna a dalsi deti maji bezna jmena? Tak ano a je to vase vec.
Jestli je to míněno zcela vážně, tak názor na pojmenovávání dětí podle hrdinů Sběratelů kostí nebo jiných amerických nesmyslů si snad raději nechám pro sebe.
Na co, že jste poslednímu dali jen jedno jméno? Dvojčat lituju, hrozná jména.
Tak asi na ty jména no nevím každého věc jaké jméno dětem dá. Těhotná v 18? na tom taky nic není dřív to bylo normální- a jinak asi nic
Hm, nikdy mě nenapadlo dávat jména podle seriálu
Nebo dávat jména dvě. Jinak u vás s pěti dětmi musí být veselo.
Ahoj,
názor přesně na co, na velké rodiny? Miluju a závidím. Muj velký sen mít velkou rodinu, jen tedy jsme ještě na začátku ![]()
Osobně tedy vybírám česká jména a vždy jen jedno.
Jinak moc fandím ![]()
Můj názor je takový, že je každého věc, kolik dětí a kdy si pořídí a jak je pojmenuje. Za důležité bych považovala to, že jim poskytne dostatečné zázemí a citové prostředí. O tom nepíšeš nic, takže bohužel nemůžu žádný názor napsat. ![]()
Jen se doptám, dcera je Kristýna Marie - to jí říkate jak? Kristýnko? Maruško? Kristýnko Maruško? to samé syn ![]()
A to, že se jednomu člověku líbí pro dítě krásné české jméno Jakub a na druhou stranu i Abigal, to nepochopím..
@Tiger-lily V rodině nám to klape, všichni jsem spokojení. Občas je to složité, ale vždy se to nějak vyřeší ![]()
Přijde mi divná situace, kdy jednomu dítěti dáte dvě jména a druhému jedno. Proč?