Rodinný příslušník alkoholik

Anonymní
12.3.24 17:36

Rodinný příslušník alkoholik

Dobrý den všem. Co dělat s alkoholikem v rodině? Na léčení samozřejmě dobrovolně nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9764
12.3.24 17:38

Pokud nepůjde dobrovolně, tak neuděláš nic. Leda by ohrožoval ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.24 17:41

Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
12.3.24 17:49

Nic. Příbuzní odvezli bratránka do odmašťovny, až když o sobě několik dnů prakticky nevěděl. Vyloženě násilím do auta a flašku do ruky, aby jim tam vydržel. Vyléčil se a už nikdy nepil.
Kamarádky mamina nasává fest, několik úrazu kvůli pádu v opilosti. Má láhev Božkova na den. Dělali s ní psí kusy, psychiatrie, léčebna, ale nespolupracuje vůbec. Pití si vždy nějak obstará. Teď to relativně omezila, protože zas řídí. Vypadá líp, už je s ní řeč, ale potkat bych jí v autě nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
81480
12.3.24 18:23

Nic. Zamerit se na pomoc jeho blizkym, pokud o to oni stoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3789
12.3.24 18:40

Musis pockat, az se upije. Legalize marihuana!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
12.3.24 18:46

Nic s tím nenaděláš. Bohužel no! Jediné co můžeš udělat chránit sebe a své blízké. Tudíž zařídit si života tak aby vám ho příbuzný alkoholik neničil. Vím zní to krutě, ale i tak bych se pod to podepsala. Protože když už dojdou všechny možnosti a alkoholik pije dál je nutné zařídit aby ostatní nevzal sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.24 19:01

Dotahnout ho i proti vuli na lecbu. Vyhrozovat vyhazovem z domu, rozchodem, ztratou kontaktu s detma…. ma cenu to zkusit a opakovane zkouset. Tvrde. Nikdo jinej mu nepomuze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.24 19:10

To je prostě úplně marné. Teď mám čerstvou zkušenost a zase stejnou. Nejdřív se klepe, pak pár dní seká latinu a nakonec se schovává s placatkou. Svobodné právo každého člověka je chlastat. Tvoje svobodné právo je se s ním v tomto stavu nebavit. Pokud ten člověk sám nechce přestat pít, je celé pomáhání k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
20.2.25 23:57
@Anonymní píše: Více

Toto je svatá pravda. Ikdyž si alkoholismus částečně způsobil sám, v aktivní závislosti je člověk jakoby dementní a nema mozkovou kapacitu na nějaké zařizování léčebny nebo abstinenci. Je potřeba ho dokopat do léčby, pak je možnost, že po vystřízlivění mu to docvakne a začne na sobě pracovat. U rozvinuté závislosti se ale často lidé k alkoholu vracejí. V každém případě lidé, kteří se snaží pomoci alkoholikovi, tak je to bude stát hodně: duševní pohodu, finance, čas, nervy. Je důležité zvážit, jestli vám ten člověk za to stojí. Já jsem se takto honila kvůli sestře. Pít nepřestala, ale byla 4× v léčebně, nikdy nezratila střechu nad hlavou za což jsem ráda. Mě to ale zásadně zhoršilo kvalitu mého života posledních 10 let. Řekněme, že bych tuto snahu zopakovala jen pro mé děti a nikoho jiného a to mám v životě plno fajn lidí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová