Moji rodiče - bydlení, vztahy

Anonymní
12.3.24 10:33

Moji rodiče- bydlení, vztahy

Ahoj, chci znát názor ostatních a jdu se tak nějak vybrecet a vyvztekat.
Je mi 22 let, příteli 27 a máme 6m dceru.
Už v 19ti jsem se od rodičů odstěhovala k bývalému příteli, da se říct, že jsem od nich utekla. I v 19ti letech mi zakazovali přítele, chození ven a říkali jak mám žít a nenechali me dýchat. To je jen pro info, jak to bylo, když jsem u nich ještě bydlela. Myslela jsem si, že odstěhovani od nich nám pomůže i co se tyče vztahu apod. Bohužel jsem se mýlila, jejich věcně rozkazováni pokračovalo dal i když jsem měla už svůj život. Dnes, když mám už i svoji rodinu to stále pokračuje a i zhoršuje. Když jsem se rozesla s bývalým přítelem, tak to byl docela drsný rozchod. Ukradl mi klíče od auta a nechtěl mi je vrátit a byla jsem proste psychicky zničena tak jsem zavolala na pomoc tátu. Bydleli jsme v pronajmu, který byl psány na me jméno. Když přišli tak sbalili moje věci a chtěli me odvést k nim domu a jeho tam nechat, přitom to mělo byt naopak. Když jsem jim řeka, ze tam k nim rozhodne nejdu. Už jsem tam nikoho neznala a opravdu me nelakalo bydlet v pokoji se svým 15ti letym bráchou, tak se na me samozřejmě nastvali. Když jsem si po nějaké době našla nového, nynějšího přítele tak to nemohli vystat, což bylo v mých 21letech. Všechno šlo rychle a spontánně a začali jsme spolu bydlet. Když jsem se svěřila s tím, ze jsem poznala někoho nového a zamilovala se, dostala jsem odpovědi typu, že jsem kurva a dělám mu matraci. Všelijaké další dohady apod teď přeskočim, abych se dostala k nynější situaci. Po porodu jsem měla psychické problémy. Rodila jsem cisarem a o měsíc dříve strašně nečekaně. Vše jsem špatně snášela a psychicky byla fakr na dne a fyzicky samozřejmě ještě hůř. Hned týden, co jsem byla s dcerou už doma se na mě nastvali a urazili, protože jsem jednou odmítla jejich návštěvu, protože jsem opravdu neměla náladu a chtěla jsem byt pouze s přítelem a s dcerou. Nebudu psát, jaké slova od nich padly, protože to na me psychice jeste víc dopadlo. Spolcili proti me i další příbuzné a bylo mi řečeno, ze se sebe dělám chudinku, protože už nikdo jiny nerodil jenom já a ze normální porod je horší nez císař. Nutili nás jet k nim 100km tam a zpět s 10ti denní nedonosenou dcerou, až jsme to udělali a jeli protože jsem už opravdu chtěla mít klid.
Bydlení
Bydlíme v paneláku, v bytě 3+1 za 10tis nájemné, což je v dnešní době výhra.
Byt je starší, ale je obyvatelny. Jsou tu starší zdi, podlaha a umakartova koupelna se záchodem. Nejsme žádné špíny, máme čisto apod. Přítel je bohužel v insolvenci, která bude za necelý rok doplacena. Strhávaji mu z platu více než 20tis a z jeho výplaty se platí veškeré výdaje bytu a z mého rodičáku plus co zbyde z jeho výplaty žijeme. Máme na živobytí úplně v cajku. Nic nám neschazi a malá má taktéž vše a dovolím si říct, ze má to nejlepší a na malé nešetřime. Bohužel ale nemáme na rozsáhlou rekonstrukci bytu, kterou by jsme si prali. Takže jsme se rozhodli, že reko uděláme, až bude mít celou výplatu.
Rodiče furt na me tlačí, ze prý se máme už rozhýbat a něco dělat, že byt je katastrofální a furt nějaké kecy. Jednou me furt nutila, aby jsme se i přestěhovali a našli si nový podnájem a ze nám stačí klidně 2+1 apod. Máme i pejska a to také řekla, ze by ho dala pryč protože se nám narodila dcera. Co se tyče dítěte nebudu ani komentovat. Nevyžádané rady porad a když ji slušně řeknu, že takhle to nechci a nebudu ji něco dávat a dělat tak me vůbec neposloucha. Nejradši by byla kdybych moji 6m kojeny dceři dala už guláš s knedlikem, protože už přeci musí bejt hladová a mliko ji nemůže stačit a na noc ji mám dávat kaše protože se chudacek malá nemůže ani vyspat, protože má hlad. Dávám prikrmy zeleninovy a prý už mám dávat vše, protože už ji je přeci půl roku.
Když jsou na návštěvě, tak se bavíme třeba o te rekonstrukci a vždycky jen přikyvují, jak to strašně chápou a pak mi píše, že už máme něco dělat, že takhle žít nemůžeme. Proste a jednoduše me porad chtějí ovládat a nejradši by byli, kdybxh dělala věci podle nich aby byli oni spokojeni a bylo vše podle jejich představ.
Jestli jse to četli do konce, tak vám dekuju a za případně názory také.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
12.3.24 10:38

A důvod proč jsi s nimi v kontaktu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
12.3.24 10:40

Proc se s nimi stykas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
12.3.24 10:40

Proc chcete dělat rekonstrukci bytu, kde jste v najmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
12.3.24 10:41
@Anonymní píše: Více

No a co bys chtěla poradit? Tak se s nima bav jen o tom, o čem chceš, a když začnou o něčem, co se ti nelíbí, tak to prostě utni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
12.3.24 10:42

@Tarena Je to byt který vlastní firma, kterou zase vlastní Rodinny známy přítele. Bydlí tu už pres 10let akorát tchyně byt přenechala příteli a do budoucna je možné odkoupení za nižší částku, než kterou má cenu.

• Citovat
  • Upravit
10863
12.3.24 10:45
@Dia917 píše: Více

Investovala bych az po odkupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
12.3.24 10:47

A tu koupi mate smluvne osetrenou?
Rozhodne bych rekonstrukci nedelala. I proto, ze jakmile by doslo na koupi a udelal se odhad, diky rekonstrukci bude vyssi.
Ad rodice. Takovych je spousta. Pokud to psychicky nedavas a neumis na jejich recmi mavnout rukou, omez navstevy na nezbytne minimum. Volat si s nimi nemusis, odepisovat taky ne, nebo ne hned a na vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
12.3.24 10:53

@zrnko To určitě. Myslela jsem spíše nějakou menší rekonstrukci a tu rozsáhlejší určitě až po odkoupení apod.
Tohle se snažím dělat a i dělala, jenže se vždycky urazí a píšou slohy, jaká jsem špatná dcera a pak ještě postvou proti me zbytek rodiny 🤷🏽‍♀️

• Citovat
  • Upravit
7221
12.3.24 11:00

Já nechápu tu rekonstrukci. V nájmu chcete dělat předělávku bytu? To by měl snad majitel, ne? Mě by třeba byl v původním stavu nevyhovoval. S jedním dítětem by 2+1stačilo. V tomhle rodiče chápu :nevim:.

Co se týče jídla tak nikoho poslouchat nemusíš. Matku odpalkuj a prostě se s ní na tyhle věci nebav!:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.3.24 11:02
@Anonymní píše: Více

To bereš celé hopem. Ve 21 letech nový přítel a 22 letech máš dceru, která má 6 měsíců. Oni o tebe asi mají rodiče strach, když žiješ urychlený život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
12.3.24 11:04

@Atisia Už jsem tu psala výše jak je to s rekonstrukci a 2+1 nestačilo i se psem. Do budoucna už vůbec ne, kdy chceme pro dceru pokoj a spát v obýváku bych nechtěla a ani bych tady u nás neplatila 17tis najem za 2+1

• Citovat
  • Upravit
Dia917
12.3.24 11:05

@Kelsey Neřekla bych ze je to strach, když takhle se mnou jednali v podstatě už od mých 15ti let, kdy jsem třeba nemohla přespat ani u kamaradky.

• Citovat
  • Upravit
10863
12.3.24 11:05

A kolik do toho chcete vrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
12.3.24 11:09
@Kelsey píše: Více

Já bych jako máma stejně staré dcery byla nešťastná. Je to samozřejmě její život, ale žije ho poměrně bez rozmyslu. Krátká znamost, hned dítě a otec dítěte v insolvenci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová