Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No fuj, to je docela mazec. A že jemu to hlídání nevadí… Řešení to asi nemá, jen bych absolutně ignorovala jakékoliv její připomínky k naši poloze, a hazela to na chlapa, ať si to vyřeší.
My máme sdílení polohy s chlapem zapnuté, ale nikomu dalšímu bych to nezpřístupnila. Kor kdyby toho takhle bez skrupulí zneužíval.
A tvůj chlap je s tím v pohodě jo? Jinak mají vztah normální? Já teda sdílení polohy používám jen jednorázově, třeba právě když někam s dětmi sama cestuji a chci, aby manžel věděl, kde jsme a že jedeme v pořádku. Nepřijde mi normální mít to s kýmkoli nastavené trvale ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,jsem v takové nepříjemné situaci. Muž bez mého vědomí nastavil švagrové vzájemné sledování polohy. Zjistila jsem to ve chvíli kdy jednou řekla, že ví kde jsme byli se slovy, že se přece podívala do aplikace. Spolkla jsem údiv a doma to nadhodila s tím, že se mi to nelíbí. Podle muže to je bezpečnostní opatření pro případ, kdyby se nám něco stalo (třeba autonehoda) a naopak. Akorát ona to dle mě nadužívá. Přijdeme domů - píše během minuty, abychom někam šli, řekne že ví kde jsme byli - podle aplikace. Kdykoliv to zmíním před mužem odmítá to řešit, ale mám pocit, že přicházíme o soukromí. Napadlo mě že mu to vypnu, ale přišlo by se na to ještě v ten den protože ona to sleduje denně. Alespoň b to mohlo vést k nějaké diskuzi proč se mi to nelíbí. Jsem ochotná to akceptovat pokud pojedeme na dovolenou nebo na delší cestu ale denně opravdu ne… Máte nějakou radu?
Za mě neakceptovatelné v jakémkoliv vztahu, bezpečnost, nebezpečnost.
Jakýkolv zásah do soukromí jde absolutně mimo mé chápaní.
@Anonymní píše:
@unuděnáNechce to řešit takže jestli je s tím v pohodě vlastně ani nevím. Možná může mít pocit, že to byla chyba, ale to on nepřizná
Já bych mu teda dala dost jasně najevo, že tohle tedy ne, nicméně asi na něj páky nemáš - pokud on to změnit nechce, tak na svém telefonu si může sdílet cokoli.. ![]()
Priznam se, ze bych muzi rekla, ze s jeho telefonem tim padem nikam nejdu.
At se necha sledovat sam, kdyz to takhle chce, ale ja s tim nesouhlasila a odmitam se nechat sledovat kymkoli.
A byla bych dusledna, no.
Nikdo te nemuze nutit sdilet s ostatnimi vsechno. Nechtela by svagrova rovnou streamovani celeho vaseho zivota, at ma prehled?
@Svetluska55 píše:
Priznam se, ze bych muzi rekla, ze s jeho telefonem tim padem nikam nejdu.
At se necha sledovat sam, kdyz to takhle chce, ale ja s tim nesouhlasila a odmitam se nechat sledovat kymkoli.
A byla bych dusledna, no.
Nikdo te nemuze nutit sdilet s ostatnimi vsechno. Nechtela by svagrova rovnou streamovani celeho vaseho zivota, at ma prehled?
Taky mě to napadlo, na druhou stranu, když on řekne, ok, tak já na ten nákup s tebou nepojedu, tak si asi moc nepomůže ![]()
Tohle bych neudělala děcku ani partnerovi, natož švagrové.. nejsme roboti, sakra… je to pro mne absolutně nepřípustné narušení soukromí… na podobné úrovni jako lézt někomu do telefonu…
@Anonymní píše:
Tak snad se dá aplikace zrušit.
Proč anonymně a co znamená „aplikace zrušit“? To mu má lézt do telefonu a něco tam odinstalovat??
Navíc sama psala, že by na to švagrová během chvíle přišla a udělala tóčo, chlap by si to nejspíš znovu nainstaloval ![]()
Ja to mam zapnute s jednim sourozencem taky porad, ale ani jeden se nesmirujeme. Ja se kolikrat tydny az mesice nevzpomenu, ze nekde neco takoveho mam. Kdyby mi nekdo pravidelne predhazoval, ze me sleduje, tak bych to vypla.
@Anonymní píše:
Dobrý den,jsem v takové nepříjemné situaci. Muž bez mého vědomí nastavil švagrové vzájemné sledování polohy. Zjistila jsem to ve chvíli kdy jednou řekla, že ví kde jsme byli se slovy, že se přece podívala do aplikace. Spolkla jsem údiv a doma to nadhodila s tím, že se mi to nelíbí. Podle muže to je bezpečnostní opatření pro případ, kdyby se nám něco stalo (třeba autonehoda) a naopak. Akorát ona to dle mě nadužívá. Přijdeme domů - píše během minuty, abychom někam šli, řekne že ví kde jsme byli - podle aplikace. Kdykoliv to zmíním před mužem odmítá to řešit, ale mám pocit, že přicházíme o soukromí. Napadlo mě že mu to vypnu, ale přišlo by se na to ještě v ten den protože ona to sleduje denně. Alespoň b to mohlo vést k nějaké diskuzi proč se mi to nelíbí. Jsem ochotná to akceptovat pokud pojedeme na dovolenou nebo na delší cestu ale denně opravdu ne… Máte nějakou radu?
Ano, mam. Rozkazy svagrove odted plni vyhradne tvuj muz ![]()
@Afrikana píše:
Ja to mam zapnute s jednim sourozencem taky porad, ale ani jeden se nesmirujeme. Ja se kolikrat tydny az mesice nevzpomenu, ze nekde neco takoveho mam. Kdyby mi nekdo pravidelne predhazoval, ze me sleduje, tak bych to vypla.
Moje děti to mezi sebou mají nastavené snad co mají telefony, teď je jim 16 a 20 a co vím, tak to zatím nezrušily. Nijak se nešmírují, nicméně tu možnost mají. Kdy jim to začne vadit, netuším.
Příspěvek upraven 01.03.24 v 09:17
Mám zapnuté sdílení polohy s manzelem a dětmi, po vzájemné dohodě. S nikým jiným bych polohu nesdilela. Na druhou stranu - pochopila jsem správně, že polohu sdílí tvůj muž na svém telefonu? Pokud ano, tak to je jeho volba a jeho soukromí ![]()
Dobrý den,
jsem v takové nepříjemné situaci. Muž bez mého vědomí nastavil vzájemné sledování polohy. Napadlo mě že mu to vypnu, ale přišlo by se na to ještě v ten den protože on to sleduje denně. Máte nějakou radu?
Příspěvek upraven 01.03.24 v 17:17