Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My máme zapnuté sdílení polohy s dětmi. Dceři je 17, pořád je někde po Praze s kamarády, tak jsem ráda, že mám přehled. Ona o tom ví a vypnout to nechce. Několikrát jsem se jí na to ptala.
To, co dělá švagrová je velice za hranou normálnosti a vadilo by mi to velice. Asi bych tlačila na manžela, aby to zapínal jen v případě cest, ale ne v běžném provozu
Ty polohu svagrove taky vidis? Zacala bych to delat opacne. Sleduj ji a pis ji. Az ji to zacne lezt na nervy, rada to sama vypne. ![]()
@Anonymní píše:
Podle muže to je bezpečnostní opatření pro případ, kdyby se nám něco stalo (třeba autonehoda) a naopak.
Aha, a jak se z polohy pozná, že někdo měl autonehodu? A kdybyste ji opravdu měli (což se na 99 % nestane), tak co potom ona jako bude podle manžela dělat? Přiletí vás z toho auta vystrihat vrtulníkem? Pak vás oživí a odoperuje? Manžel je podle mě padlý na hlavu a nemá k tobě vůbec respekt, když vidí, že baba vás pravidelně špehuje.
Však sleduje tvého muže a né tebe
! Nemáte všude spolu s mužem chodit jak siamská dvojčata
pokud mu to nevadí, tak ať si ho stalkuje klidně celá família.
Stejne nezabranis tomu, aby ji manzel nevykvakal, kde jste a kam jedete. I bez aplikace.
Ja bych proste neprijimala jeji rozkazy. Neskakala bych podle ni. A az bude muset manzel skakat sam, prejde ho to.
Ale tak má to v telefonu tvůj muž ne ty? Takže jestli on chce být sledovaný, ať je ne?
Já tedy také moc nechápu, proč tohle vůbec řešíš - copak manžel bez tvého vědomí nastavil sledování TVÉHO telefonu?
Pokud ano, tak máte úplně jiný problém než nějakou švagrovou…
A pokud ne, tak ti do toho přece vůbec nic není…
Pokud tvůj muž stojí o to, aby jeho sestra věděla o každém jeho kroku, tak je to jeho soukromá věc, na kterou ty můžeš maximálně tak říct svůj názor, ale tím to hasne.
@Anonymní píše:
@BohunkaP To samozřejmě vím a pokud mi odpoví jinak než, že to nechce řešit a řekne mi, že jemu to nevadí tak s tím opravdu nic neudělam a může mi to vadit sebevíc ale neberu to jako normální chování ani z jeho strany ani ze strany jeho sestry a myslím, že na tom se shodneme tady téměř vsechny
ale to jeho „nechci to řešit“ znamená, že mu to nevadí. Pokud to nevadí těm dvěma, tak si myslím, že nějaké posuzování „zda to nebo není normální“ ti fakt nepřísluší. Já sama třeba nevidím problém v tom, aby to ti, co to chtějí měli a dopřát možnost volby zas přijde „normální“ mě ![]()
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová To je normální komunikace hele jedeme na výlet nebo jdeme na napvštěvu, ale není mi po chuti aby nám psala kdykoli překročíme práh bytu nebo na zprávu jsme právě tady a tady její reakce já vím. Vždyť to neni možný, to by snad vadilo uplně každému že je sledovaný kdykoliv se rozhodne někam jít nebo se odněkud vrátí
Ale tak ona píše manželovi, ne tobě ne? Ať si to řeší sám, tebe do toho netahá ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah V tom případě nemám právo rozhodovat o svém soukromí a snad by se mělo brát taky v potaz. Týka se mě to přímo a samozřejmě ne 24 hodin denně ale velkou část dne. Nemám právo do toho tedy mluvit a říct svůj názornavíc když jsem ochotná udělat kompromis? Pokud i tak myslíš, že nemám tak si zkus moji situaci představit na sobě…
Máš právo říct svůj názor - to stoprocentně.
Ale tím to končí - dál do toho mluvit už právo nemáš, pokud se nejedná o aplikaci ve tvém telefonu. Úplně stejně, jako bys neměla žádné právo mluvit do toho, kdyby manžel své sestře z každého místa pobytu zavolal nebo napsal sms (když to přeženu do extrému). To je jeho věc, s kým se podělí o informace o tom, kde právě je.
.
Příspěvek upraven 01.03.24 v 17:19