Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mam dotaz kdy si vyzvednout rodny list od doby kdy se vratime s porodnice.Ja si totiz nemuzu vzpomenout co mi rikalla pani v Brne na matrice.Mam totiz za to ze uz za 4dny po navratu.poradite??
no pritel sel na radnici hned prvni den,co se maly narodil,vzal papir z porodnice a na pockani mu ho vystavili.
Nám ho donesla paní z matriky poslední cen pobytu v porodnici
![]()
Můj manžel jel vyzvednout rodný list 2 dny po návratu z porodnice (vrátila jsem se v sobotu, jel v pondělí)
Ono je to jak kde, někde dávají rodný list i v porodnici, můj manžel ho vyzvedával tuším v týdnu potom, co jsem se vrátila z porodnice (což bylo v neděli).
Standardně ho vydávají po 14 dnech, aspoň nám to tak říkala ta paní co za námi v porodnici byla…
No, já měla pocit, že mi ho pošlou z matriky, tak jsem furt čekala…a paní na matrice ho zas měla připravený a pořád čekala, kdy si ho vyzvedneme…
Takže mi ho měli až za 3 týdny po porodu…
což kvůli zřízení pojištění není zrovna ideální…
Ahoj, tak protože jsem z Brna a druhý se nám narodilo loni v prosinci, tak si to dobře pamatuji. Papíry posílala paní z nemocnice hned druhý den po porodu a manžel si měl jít rodný list vyzvednout 15. den po porodu.
Taky jsem rodila v Brně, ale bydlíme jinde, tak nám v obou případech rodný list poslali poštou snad do tří týdnů. Musíš se s tou matrikářkou v porodnici domluvit, jak ti to vyhovuje (vyzvednout-poštou). Martina