Čekáme třetí dítě

• Fotoalbum (37)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
98
19.1.09 09:30

čekáme třetí dítě

Ahoj holky!!

Čekám naprosto neplánovaně třetí dítě. Po dvou týdnech úvah, zda si ho nechat jsem se rozhodla, že ano. Jen mám teď strach, jak to zvládnu. Mám děti ve věku 4,5 a 2 roky a mám se s nimi co ohánět. Navíc finančně na tom nejsme nejlépe - splácíme dost půjček, byt máme pro pět lidí taky docela malý - 72 m, a navíc moje matka je zá:,–(ně proti. Nejhorší je, že jsme na na ní částečně finančně závislí - platí dětem kroužky a dražší věci - zimní bundy, boty atp.
Alespoň, že manžel stojí při mně. Původně nechtěl o třetím dítěti ani slyšet, ale teď se smířil a bude ho mít samozřejmě rád stejně jako naše dvě už narozené děti.

Jste někdo ve stejné situaci??? Potřebovala bych to s někým probrat - mám pocit, že se zblázním…

Děkuji

Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
19.1.09 09:36

Ahoj, taky jsem v podobne situaci

Kdyz jsem zjistila ze cekame 3 malej bylo 11 mesicu, starsimu 3 roky a 3 mesice

No o potratu jsem neuvazovala, manzel taky ne, babicky to vzali, i kdyz moje mame rikala at jdu na potrat.....

Miminko jsme si nechali, moc se na nej tesime.

Sice nemame hypoteky ani pujcky, taky nerozhazujeme, ale uzivime v pohode 3 deti a zbyde i na konicky.
BYtova otazka. Mame pokojik pro 2 deti cerstve dodelany, kam dame treti zatim neresime, nejdrive bude stejne v loznici a pak se uvidi

ZAtim nevim, co mne ceka, tak je mi hej, mala jeste porad nechodi, takze budu kupovat urcite tandemovy kocar, jinak bych se musela vsude prepravovat jen autem

Tak drzim palce at se babicka zacne na dalsi vnouce tesit

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
19.1.09 09:38

Ahojky Gábi,u sousedů je prima diskuze Třetí dítě,holky tě tam určo rády přijmou.http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1427&start=0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
19.1.09 09:39

A moc gratuluji k třetímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
19.1.09 10:28

Slyšela už jsi, že ty neplánované jsou nejkrásnější? Třeba najde lék proti rakovině nebo se zrovna ono o tebe postará, až budeš stará a nemohoucí. Určitě ses rozhodla správně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.1.09 10:53

Ahoj :)
U nas to bylo planovane, ale necekane brzo :) Ja se ani nebojim, jak je uzivime, veci po sobe dedi, krouzky se taky nejak zvladnou…horsi je to s bytem, mame taky asi 75m, deti maji nove udelanej pokojik, ale je maximalne pro dva- nechodici do skoly… mimino bude s nama v pidi loznici a my mame zhruba 3 roky na vyreseni bytu.
Jinak u sousedu sice diskuze je, ale dost rozjeta, ja porad cekam, ze neco takovyho vznikne tady, tam se nechytam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.1.09 10:54

Třetí miminko je prima - ano, mít tři děti má i své nevýhody, ale mít rtři děti je prima. Holky jsou od sebe necelé čtyři roky, těším se, že budou parta - a je mi jasné, že si užiju hádek a strkanic do syta :) Alůe i tak je to paráda.

Gratuluju k miminko :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.1.09 10:57

My se přestěhovali přede dvěma lety, byla jsem už těhotná s Eli, tak jsme spěchali, protože pro banky bysme se třema dětma nebyli dobří klienti :)

Takže máme sice dost místa, ale drtí nás hypotéka a drtit bude, dokud nezačnu chodit do práce - přesto… Mít vyřešené ježdění, tak asi neváháme nad čtvrtým.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.1.09 11:04

Katko, mame to docela podobny. Ja uz teda tandem mam, protoze Maty byl ve trech letech utekar… mame Phil&Teds a vozil se v nem jeste v lete na turach :D Uz se tesim, az ho zas predelam pro mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
19.1.09 12:34

Tak mi přijde jako bych tu distkuzi založila já:-))) Milá zakladatelko, také teď čekáme neplánovaně (no nebo spíš plánovaně, ale dřív než jsme chtěli) třetího prcka. Když jsem nevěřícně civěla na test, taky mě proběhlo hlavou jak to můžu zvládnout (Jan má 3,5roku a Tom teď dva). Jsou to opravdový poděsi furt v sobě a ještě ke všemu velmi intenzivní období vzdoru( U Toma začíná a u Honzíka asi nikdy neskončí :wink: ). No ale zvládla jsem dva, zvládnu i tři. K penězům se ani vyjadřovat nemusím, jen málo lidí nemá dneska půjčky a hypotéky… My mezi ně nepatříme. Manžel když dostal v obálce test s // tak byl dojat k slzám a věřím že i ostatní členové rodiny budou rádi za každého zdravého tvorečka co přibude.
Takže nevěš hlavu, nějak to určitě zvládnem a bude to určitě to nej miminko které jsme měli, uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
19.1.09 12:41

Asho, na prhil teds si taky brousim zuby.......chtela bych vibe, ale asi mi neprojde, je moc drahy, takze asi koupime SP.

Jen porad netusim zda se nam vejde do vytahu, je dlouhej jen 110CM-vytah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
19.1.09 12:58

Díky

Holky,

díky moc za podporu. Jste teď jediné, kdo mi dodává trochu optimismu!! Doufám, že tato diskuse nezanikne a my, co jsme na tom stejně si budeme dál dodávat sílu!

Zdraví

Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
19.1.09 13:22

Ahoj holky,taky se přidávám mezi vás.Máme skoro 8 letého Vojtu,3 letou Elišku a ted začínám 10tt.Miminko bylo neplánované,ale přesto jsme se po 2 týdenním rozmýšlení rozhodli,že si miminko necháme.Tak jak se tu už psalo máme taky byt tak akorát pro dvě děti,takže do budoucna uděláme pokojík z obýváku,musíme koupit větší auto a o půjčkách ani nemluvím.Snad manžel bude vydělávat jako do ted'.
Kvůli těhotenství jsem odřekla práci,na kterou jsem čekala skoro rok.Tak snad mi ten prcek,co ho čekám všechno vynahradí!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.09 13:38

Ahoj
Ja cekam taky treti dite. Bylo taky neplanovane. Jen jednou jsem zauvazovala, jestli si ho nechat. Manzel je ale proti potratum a ja se i docela tesim zase na miminko. Proste se stalo, tak to i beru. Akorat po dvou holkach to bude asi kluk. :D

• Citovat
  • Upravit
29730
19.1.09 14:00

lacenko, to je dobry, presne jako u nas! :lol: Jak to nacasovani, tak celkem i vek starsich (Maty je starsi, ale jinak obdobi vzdoru prechazi do puberty, je to hruza!), no proste jsi mi zvedla naladu :D
Katko, Vibe je sice hezkej, ale mne vadila ta cerna barva, nemam to pro mimina rada. A taky jsem cetla dost negativnich zkusenosti ze zamori… No my mame E3, kupovali jsme ho hned, jak se to tu objevilo a je to drzak! Cim vic vychytavek, tim vic se toho muze pokazit, tim se uz ted ridim a vychazi mi to :) SP je podobny…na ty novy ale bacha, blba brzda v rukojeti a tak…

Gabrinko, ja bych za tuhle diskuzi byla fakt rada, takze holky piste!!! Vedle jsem se fakt nechytla a moc mi chybi pokec se stejne postizenyma! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí