Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, nedávno se nám na okapu objevil Roháč obecný a naše kočka se celá klepala když ho viděla…
Dali jsem ho přes cestu na strom. Četla jsem že jeho nepřátelé jsou kočky…
Je to asi týden a dnes nám kočka přiběhla s boulí u oka. Oko má zda se vidět nateklé a má ho dost přivřené, bouli má jako by měla druhou hlavu🥺… Chtěla jsem se zeptat zda má s tím někdo zkušenosti, nebo zda je jisté že roháč mohl kočce ublížit.
Budu ráda za každou radu, děkuji
Tak samozrejme, ze neni jiste, ze to ma od rohace
Dokonce bych rekla, ze je nepravdepodobne, aby se s nim znovu setkala, pokud nebydlite v kraji, kde se to rohacema hezmzi, coz pochybuju. Videt tohodle brouka, je spis vzacnost.
Kočku štípla včela, to se stává. Co by jí měl udělat roháč? Žihadlo nemá, kusadla jen na souboje s jinými samečky. A ne, vopravdu roháči nečíhají na kočky, aby je kousli…… ![]()
Rohac určitě kočku nebrání. Běžně ho beru do ruky a v těch kusadlech nemá žádný silný stisk.
S tím zánětem u oka zajdi za veterinářem.
A ne - fakt jí to nemusel udělat roháč- brouci vážně neútočí na savce. Pokud ta kočka chodí ven, tak to mohlo bejt cokoliv. Od vosího bodnutí, přes škrábane od jiné kočky, po to že někam lezla a o něco se zatrhla, ale měl by to vidět veterinář.
@Janli to určitě ale za těch 10min co jsme nebyly doma, kočka si to rozškrábala a má tam 2 díry, má to opravdu jako od Roháče
Nevypadá to jako od včely
@XAnonymX píše:
@Janli to určitě ale za těch 10min co jsme nebyly doma, kočka si to rozškrábala a má tam 2 díry, má to opravdu jako od Roháče
Nevypadá to jako od včely
Ne, brouci na kočky opravdu neůtočí. Nemají sílu, aby pronikli kůží kočky. Navíc by těžko měla kočka takový otok, když roháč nedisponuje žádným jedem. Zapomeň na brouka a přemýšlej nad něčím reálným, ju?