Rok a půl letá vzteklinka

Anonymní
29.4.20 14:40

Rok a půl letá vzteklinka

Dobrý den, dcera rok a půl mi poslední týdny dělá scény. Povětšinou po odpoledním spánku, nebo když přijdeme z venku, někdy i venku na procházce :oops:
Vypadá to tak, že zničeho nic začne brečet, lehá si na zem, je úplně rudá od řevu, vzteká se, kope nožičkama. Někdy si dává rány do hlavičky o podlahu, ne moc. Když to někomu povím tak jen řekne, no jo období vzdoru. Ale já z toho lezu po zdi. Už nevím, jak na tohle reagovat. Zkoušela jsem si jí nevšímat, jít dál, aby mě došla, ale ona jen leží a řve. Doma jsem zkoušela odejít do jiné místnosti, taky nepřestala. Zkoušela jsem vlídné domluvy i dat po zadku. Nic. Já už nevím..Máte prosím někdo zkušenost co pomohlo? Jinak je malá od narození pohodové dítě. Proto mě to teď zaskočilo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45702
29.4.20 14:43

Na to je asi jediná rada - Vydržet a nezabít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
29.4.20 14:43

Na to nejsou rady, projde si tím každé dítě :) pevne nervy a chce to vydrzet :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 15:00

Řeknu ti jen jedno. Každé dítě je jiné a reaguje jinak i při vztekání.
Naše druhé bylo tvrdohlavé od mimina, takže co platilo u prvního, u druhého nemělo žádnou šanci: Nechat vyvztekat? Již ani nevím, jak dlouho to poprvé a naposledy trvalo, ale min. po dvou hodinách jsem to nevydržela já. Je tak tvrdohlavé dosud (puberta), jen se nevzteká.

Ale stále to byl/je slabý odvar malé sousedky. Obdivuji její rodiče za trpělivost.

• Citovat
  • Upravit
9935
29.4.20 15:05

Vydržet :mrgreen:
Občas pomáhá dítě vzít a velmi silně obejmout, někdy se uklidní. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27686
29.4.20 15:30

Přežít a nestát se ani vrahem ani alkoholičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.4.20 17:47
@Anonymní píše:
Dobrý den, dcera rok a půl mi poslední týdny dělá scény. Povětšinou po odpoledním spánku, nebo když přijdeme z venku, někdy i venku na procházce :oops:
Vypadá to tak, že zničeho nic začne brečet, lehá si na zem, je úplně rudá od řevu, vzteká se, kope nožičkama. Někdy si dává rány do hlavičky o podlahu, ne moc. Když to někomu povím tak jen řekne, no jo období vzdoru. Ale já z toho lezu po zdi. Už nevím, jak na tohle reagovat. Zkoušela jsem si jí nevšímat, jít dál, aby mě došla, ale ona jen leží a řve. Doma jsem zkoušela odejít do jiné místnosti, taky nepřestala. Zkoušela jsem vlídné domluvy i dat po zadku. Nic. Já už nevím..Máte prosím někdo zkušenost co pomohlo? Jinak je malá od narození pohodové dítě. Proto mě to teď zaskočilo. :nevim:

Nemuzes chtit, aby se vse vyresilo hned, i kdyz by si to clovek moc pral. Nektere veci, zvlast ve vychove, potrebuji cas a tohle je bohuzel jedna z nich. Nase slecna se taky rozciluje mnohem vic, nez jeji bratri. Ale obcas se vztekali vsichni, jako kazde dite. Durazne, ale vlidne vysvetlim, ze to a to se nedela/nejde/jde se domu atd. a dal si vzteku nevsimam. Venku dite nikde valet nenechavam, na to nemam nervz, proste ho vezmu, nebo nalozim do kocaru a jdu. Vzdycky to prejde a casem pochopi. Taky to nemam rada, to asi nikdo, ale jina rada, nez byt trpeliva, na to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
29.4.20 22:21

Taky máme vzteklinku už dvouletou :D Zkus odvést pozornost jinam, na něco co má ráda. Venku něco jako…hele veverka :) Doma…pojď si postavit puzzle. Nebo tak :) Páč vysvětlování ani vynadani ani přes zadek..u nás bez efektu. Já z ní taky kvetu, ale jak tu bylo řečeno, musíme to jen přežít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
29.4.20 22:52
@Anonymní píše:
Vypadá to tak, že zničeho nic začne brečet, lehá si na zem, je úplně rudá od řevu, vzteká se, kope nožičkama. Někdy si dává rány do hlavičky o podlahu, ne moc. Když to někomu povím tak jen řekne, no jo období vzdoru. Ale já z toho lezu po zdi. Už nevím, jak na tohle reagovat. Zkoušela jsem si jí nevšímat, jít dál, aby mě došla, ale ona jen leží a řve. Doma jsem zkoušela odejít do jiné místnosti, taky nepřestala. Zkoušela jsem vlídné domluvy i dat po zadku. Nic. Já už nevím..Máte prosím někdo zkušenost co pomohlo? Jinak je malá od narození pohodové dítě. Proto mě to teď zaskočilo. :nevim:

Ahoj, píšeš, že to někdy dělá po odpoledním spánku nebo když přijdete z venku. Malá mi takhle řve, když usne v kočáru cestou domů a pak se vzbudí až doma. Jsou jí už dva roky a nám pomáhá, když jí vysloveně řeknu, že jdeme domů a že až se vzbudí, budeme doma. Taky jsem zjistila, že někdy má hlad, takže zkouším dát mléko nebo kapsičku. Teď už jsou ty hysteraky, kdy netuším příčinu, jen výjimečně. Druhá věc je, když si něco vyřvává. To pak vysvětluju a případně pak odcházím, protože když jsem u ní, tak to většinou stupňuje. Když jdeme třeba ze hřiště domů, uporoznuji dopředu. Celkově hodně vysvětluju, říkám, co se bude dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
29.4.20 22:58
@vrbule píše:
Taky máme vzteklinku už dvouletou :D Zkus odvést pozornost jinam, na něco co má ráda. Venku něco jako…hele veverka :) Doma…pojď si postavit puzzle. Nebo tak :) Páč vysvětlování ani vynadani ani přes zadek..u nás bez efektu. Já z ní taky kvetu, ale jak tu bylo řečeno, musíme to jen přežít..

Tohle zase vůbec nefunguje u nás, spíš se to stupňuje :mrgreen: jediné, co odvede pozornost, jsou dětské písničky na YouTube. A když tak nějak normálně pláče po probuzení, ne hystericky, tak chce jen obejmout, nemluvit a nehýbat se. Je to věda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
29.4.20 23:08

@Vernika15 U nás jsou hysteraky, když chce ovocnou tyčinku nebo když chce koukat na Tlapkovou patrolu…obojí musíme regulovat, takže se snažím ji odvádět pozornost na jinou činnost. Nebo když ji venku zaujme nějaká aktivita a už chceme jít domů, tak sebou taky dovede placnout na zem, tak to ji pak lakame domu právě my tyčinku nebo Patrolu :lol: Jo, je to sranda a musíme se snažit je neuskrtit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
30.4.20 08:28
@vrbule píše:
@Vernika15 U nás jsou hysteraky, když chce ovocnou tyčinku nebo když chce koukat na Tlapkovou patrolu…obojí musíme regulovat, takže se snažím ji odvádět pozornost na jinou činnost. Nebo když ji venku zaujme nějaká aktivita a už chceme jít domů, tak sebou taky dovede placnout na zem, tak to ji pak lakame domu právě my tyčinku nebo Patrolu :lol: Jo, je to sranda a musíme se snažit je neuskrtit :mrgreen:

Jo tak u nás je to kapsička a momentálně krteček :lol: to se pak snažím kapsičku vnutit domácí a krtečka zapnu, ale k tomu přinesu třeba ty puzzle a po chvilce krtečka vypínám. Venku taky lákám na jídlo, když tuším problém. Ale zabírá to na ní jen před tím, než začne řvát. Jak se dostane do rauše, je pozdě a jakákoliv snaha naopak posiluje řev :mrgreen:
Ale hysterak po spaní je jiný, často bych řekla, že ani ona netuší co chce nebo to prostě neumí vyjádřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
30.4.20 09:01

@Vernika15 Taky máme pomalejší rozjezdy po odpoledním spánku. Dřív plakala a byla mrzutá, ted už jen chvíli kouká jak puk a potřebuje chvíli na probrání :) Tak u vás se to taky s časem zlepší. Musíme to jen vydržet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí