Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych řekla, že to je normální, buď si najednou uvědomí hlad, dolehne na něj únava nebo se něčeho lekne, zabolí ho prdík…
Je to normální a čím bude starší, tím to bude výraznější. Dělá to ještě můj 2,5 letý syn.
Dcerka (4m) to někdy dělá, že se směje a je v pohodě a najednou začne plakat - většinou je to kvůli tomu, že ji bolí břicho kvůli prdu. Nebo takhle začne plakat, když je unavená - ale to je ten pláč takový specifický, kňouravý. Když ji bolí břicho, je to spíš ječivý pláč, tj. vyšším hlasem.
@Aduš8 Mně to teda ve 2,5 letech moc normální nepřijde… konzultovala jsi to u doktorky?
@Anonymní píše:
Dcerka (4m) to někdy dělá, že se směje a je v pohodě a najednou začne plakat - většinou je to kvůli tomu, že ji bolí břicho kvůli prdu. Nebo takhle začne plakat, když je unavená - ale to je ten pláč takový specifický, kňouravý. Když ji bolí břicho, je to spíš ječivý pláč, tj. vyšším hlasem.
@Aduš8 Mně to teda ve 2,5 letech moc normální nepřijde… konzultovala jsi to u doktorky?
Proč mám konzultovat u doktorky, že se dítěti změní nálada? Vždycky to má svůj důvod a naprosto to patří k vývoji dítěte. Že se mu nepovede postavit stavebnice, do té doby byl vysmátý a tohle ho rozlítostní? To dělá každé dítě. U miminek to způsobuje hlad, bolení a podobně, u těch starších zase jiné faktory. Jsou holt děti citlivější, které obulí každou,, kravinu".
@Aduš8 Aha, tak jestli je to jako reakce na nepovedenou stavebnici apod., tak to mi přijde taky normální. Já jsem myslela, že jsou ty změny nálad bez zjevného důvodu.
Zdravím všechny zkušené matky
Chci se zeptat zda je normální aby se u 5m miminka měnily nálady že vteřiny na vteřinu? Je v pohodě a směje se a najednou propukne v pláč
Má to tak odmalička ale mně to vrta hlavou a mam strach aby netrpěl nějakým psychickym onemocněním ????