Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vyroste, u nás se to zlepšilo, když začalo dítě chodit, jako vzteká se pořád, ale jen když něco chce nebo mu něco nejde, což není tak často jako to bylo, když bylo malinky. Asi to bude i lepší až se začne plazit.
Přemýšlím, kolik tak máš u tak malého dítěte možností… U nás téměř univerzálně u obou dětí zabíralo na nanicovaté nálady dát nakojit - ono možná někdy potřebovali pomazlit, jindy svačinu… Co já vím. Pomáhalo to.
Pak obligátní bříško… A ve 4,5 už ho může bolet i zoubek, jestli se to objevilo až teď…
A nebylo by lepší ho dát spát, než je z toho hysterák? Třeba je pak už přetažený…
Ale třeba z toho fakt musí vyrůst
Mladší se někde v tomhle věku třeba hrozně vztekal do chvíle, než se konečně posadil. To chtěl, ten rozhled
než jsme se tam dopracovali, bylo to náročný ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, už mi nějak dochází síly. Mám doma vztekle hyperaktivni 4,5m mimino. Kdyz se vyspí, je tak 20 minut v pohodě (ale musím ho mít na rukách) a pak se začne vztekat. Tak mu ukazuji neco po bytě, pak se zas začne vztekat tak si s ním zkouším hrát a tak to dal pokračuje i po jídle, knourani vztekani až se začne vztekle zakusovat do hracek až to vyústí do historického revu-poznám že už je unavený a dám ho spát. Vyroste z toho někdy? Já vůbec nevím jak pracovat s takovým impulsivnim dítětem, jsem docela klidas
A to si nedovedeš představit, jak se umí vztekat dvouleté dítě. Nejspíš z toho vyroste.
@Russet přesně tak… My měli i období hysteráků, kdy půl hodiny ležel na zemi a mlátil kolem sebe. Proti tomu je naše vztekající se devítiměsíční dcera slabý čajíček. A že i ta to umí.
@Zoe1 Už jsem z toho fakt nešťastná. Mám spíš strach aby byl v pořádku když se z ničeho nic začne tak rozčilovat. Úplně mně z toho chytá uzkost ![]()
@Anonymní píše:
@Zoe1 Už jsem z toho fakt nešťastná. Mám spíš strach aby byl v pořádku když se z ničeho nic začne tak rozčilovat. Úplně mně z toho chytá uzkost
Nezbývá nic jiného než to vydržet, moje dcera se fakt uměla strašně vztekat a ječet a umí to i teď (21 měsíců),ale je to takovej jinej druh vztekáni a ječení
prostě teď už to snáším lépe, asi jsem si zvykla
mám ještě devítiměsíčního syna a ten se zas vzteká, když není s ní
takže když můžu mít chvíli klidu, tak stejně nemám, protože mám u sebe non-stop jedno dítě, když to druhý někdo pohlídá
Ahoj, už mi nějak dochází síly. Mám doma vztekle hyperaktivni 4,5m mimino. Kdyz se vyspí, je tak 20 minut v pohodě (ale musím ho mít na rukách) a pak se začne vztekat. Tak mu ukazuji neco po bytě, pak se zas začne vztekat tak si s ním zkouším hrát a tak to dal pokračuje i po jídle, knourani vztekani až se začne vztekle zakusovat do hracek až to vyústí do historického revu-poznám že už je unavený a dám ho spát. Vyroste z toho někdy? Já vůbec nevím jak pracovat s takovým impulsivnim dítětem, jsem docela klidas