Rok bez menstruace ?

7.11.08 13:13

Rok bez menstruace ?

Zdravím všechny, chtěla by se jen zeptat jesli má některá z Vás takovou zkušenost. Už rok se pokoušíme s manželem o miminko, můj gynekolog mi pořád říkal, že je vše v pořádku a to i přes to že jsem rok neměla menstruaci. :cry: Když se ani po půl roce nic nedělo tak poslal manžela na testy, ty mu vyšly výborně a tak mi pan doktor sdělil že problém bude zřejmě u mě ( jak zajímavé),ale žádné testy mi dělat nenechal. Poslal mě rovnou na umělé oplodnění, bez jakéhokoliv vyšetření. Bohužel nemám žádnou kamarádku, která by postoupila umělé oplodnění a tak scháním informace od někoho kdo už si tohle prožil. Děkuji za jakékoliv informace.
Přeji Vám pěkný den. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
7.11.08 13:24

Nejsem teda odborník, ale podle mě, když nemáš menstruaci, tak nejspíš nemáš ani ovulaci. To ti ani doktor neřekl, ať si měříš bazální teplotu? To je fakt dost neobvyklé. Nebylo by lepší, než hned běžet na umělé oplodnění, zkusit jiného gynekologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
7.11.08 13:44

Kukulínko - co je to za doktora? Vyměnit! Pokud nemenstruuješ a tudíž ani neovuluješ, je problém v hormonech a to se dá léčit léky na vyvolání ovulace (Clostilbegyt, Clomhexal). Doktor by ti měl udělat hormonální profil z krve a minimálně utz vaječníků a dělohy. Až pokud tato léčba selže, přijde na řadu případně umělé oplodnění. Zkus si domluvit konzultaci přímo v nějakém CARu, ať zbytečně neztrácíš čas doktory podobného typu. Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.11.08 14:05

Ahoj,
já bych tedy zatím na umělé oplodnění také nešla.
Měla jsem ten samý problém, po vynechání antikoncepce žádná menstruace 3/4 roku, naštěstí gynekolog byl rozumný vzhledem k mému věku jednal hned. Injekce na vyvolání menses nepomohly. Na:,–(il mi prášky (výše uvedené), ty pomohly jen částečně - začaly se tvořit folikuly, ale k ovulaci a menstruaci nedošlo. Proto mi předepsal injekce asi za 7 tis. (platí pojišťovna). Ty jsem měla do sebe píchat. V tu samou dobu mi švagrová přivezla bylinný čaj (měla ten samý problém), který jsem pila 3 týdny. Po 3 týdnech jsem „menstruovala“, tj. bolelo mě břicho, jinak jsem nekrvácela. Od bráchy jsem věděla, že je to normální. A za další 2 týdny mě opět bolelo břicho, a to dost, protože se mi VRÁTILA ovulace. Tak jsme to s mužem zkusili a hned napoprvé se miminko zadařilo. Takže jsem injekce už nepotřebovala a vrátila jsem je do lékárny pro další snažilky. Takže miminko se podařilo vlastně bez menstruace, ale hlavně přišla OVULACE. Čaj se jmenuje Keuschlammfrüchte, přivezen z Německa, ale myslím, že ho tady taky budou mít v podobné verzi. Myslím, že jsou to kuličky pepřovníku.

• Citovat
  • Upravit
3593
7.11.08 15:15

no jak píšou holky, změň doktora a po nějakém čase jistě budeš sedět nad testem :) JInak umělé oplodnění v létě podstoupila švagrová, podařilo se napoprvé a v květnu čekají mimčo....... ale psát Ti podrobnosti v této fázi považuju za zbytečné, dost možná je ani nebudeš pořebovat :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
7.11.08 17:29

Ahojda, předpokládám, že tě doktor poslal do CAR (centra asistované reprodukce) což neznamená automaticky na umělé oplodnění (krom zařízení UNICA)

Naopak, ve většině případů tě v CAR nejdříve podrobně vyšetření a zkouší nejdřív méně razantní metody, jako výše zmiňované prášky a pak třeba inseminaci a podobně.

Mám zkušenost, že v CAR tě vyšetří rychleji a lépe, než by to udělal tvůj gynekolog, a tak tedy si můžeš gratulovat, že tě rovnou poslal do CAR a nevrtá se v tom.

V CAR ti jedním vrzem udělají hormonální profil a spermiogram, dále UZV jestli se ti tvoří vajíčka, pokud nebude problém v tom, vyšetří ti průchodnost vejcovodů, případně pošlou na laparku, v dalším sledu se pak dělá imunologie, genetika a podobně.

Gynekologové často nemají takové prostředky a mají jinak nastavený rozpočet, takže dost často dávají prášky na slepo a k vyšetření se nechávají překecávat jen neochotně.

Buď ráda, že jdeš do CAR (jestli to není UNICA).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.08 19:37

Poděkování....

Zdravím a děkuji za všechny připomínky a návrhy. Budu už jen doufat, že někde na mě budou mít více času, než můj gynekolog :cry: Fakt je že mi ten zázračný pan doktor napsal prášky, aby jsem dostala menstruaci a to něco na bázi hormonů. Štěstí snad bylo, že jsem docela vážně onemocněla a obvoďačka mi po dobraní antibiotik odebrala krev a zhrůzou mi volala, že mám sto násobně překročené limity na játrech a co to beru za drijaky :) mám pocit, že pan doktor se tím opravdu nechce mooooc zaobírat.
Jěště jednou děkuji a přeji pěkný zbytek večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
6.2.09 08:59

Ahoj ,snad nevadí že jdu pro radu sem,ale nechce se mi zakládat nové téma.
Včera mě docela vyděsila paní v lékárně.Před 10 dny jsem dobrala HA pro kojící a menstruace nikde a musím dodat že jsem jí neměla celou dobu od porodu.no a paní v lékárně mi řekla,že to může být hormonem prolaktinem,který se vytváří při kojení a že budu mít problém s otěhotněním.Nemáte s tím některá zkušenost nebo neslyšeli jste o tom? Dr mi řekl,že počkáme 1-2 měsíce než to bude řešit.Díky Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kucernice
21.11.10 18:17

skoro rok nemám menzes

Ahoj,právě jsem si přečetla tvůj příspěvek a bohužel jsem zjistila,že nejsem na tom takhle jen já.Mám úplně stejnou zkušenost.Dr. nás posílá také do centra um.oplodnění,a to že již skoro rok nemenstruuju nijak neřeší!Nevim co si o tom myslet!A na umělé opl. se zrovna moc necítím :-(Přitom jsme oba v pořádku.Spíš mě přijde,že se mu nechtělo řešit další problém s otěhotněním a tak nás rovnou poslal k někomu jinýmu :-( :cry:

• Citovat
  • Upravit
Lus
7350
23.11.10 16:14

Ahojky,
tak je vidět, že na světě opravdu moc dobrých doktorů není. Já mám ten samý problém. Vysadila jsme v červnu prášky a od té doby nemám menzes. Po 2 měsících, co jsem to nedostala jsem volala svému gynekologovi a ten hned ať dorazím a že mi udělá vyšetření. Ihned mi vzal krev na hladinu hormonů a zjistil, že mi nepracují vaječníky. Dal mi žádanku na genetiku, kde mi brali krev, zda mám dobré chromozomy a naštěstí jsou v pořádku.Teď musí ovšem gynekolog nasadit nějakou léčbu na ovulaci nebo mě pošle na CAR.Ale řešit to, že není menstruace, ihned umělým oplodněním, se mi zda dost divné......Asi bych změnila gynekologa..... :roll: Jinak přeji hodně štěstí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí